Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Охрид » Екскурзии в Македония 2020

Екскурзии в Македония 2020 Ексклузивно

Охрид, Северна Македония
Сподели Печат на Екскурзии в Македония 2020
Промоция
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
Екскурзия до Охрид
 • Екскурзия до Охрид
   
 • Екскурзия до Охрид
   
 • Екскурзия до Охрид
   
 • Екскурзия до Охрид
   
 • Екскурзия до Охрид
   
 • Екскурзия до Охрид
   
 • Екскурзия до Охрид
   

Маршрут: София - Македония - София

Дати: от Февруари до Септември

Дни: 1

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Екскурзии в Македония 2020, Северна Македония

Какво ще Ви хареса в Македония и в частност в Охрид ли?
 • Наслаждавате се на превъзходни гледки...
 • Много добро съотношение цена/качество - като цяло цените са около 90% от софийските, като обслужването е много добро (и в хотела и в кръчмите и по магазините)..
 • С чиста съвест можем да кажем, че отношението към българите е изключително приятелско и добронамерено..
 • Е, все още няма менюта на български, както е в Гърция, но не мислим, че е голям проблем...
 • Липса на езикова бариера...
Един от най-красивите градове Охрид, е пазител на многовековна история и култура. 
Днешният град е предшественик на древния град Лихнида, оставил много велики паметници на културата на македоснкия народ. 
В хълмистата част на град Охрид навремето се е помещавал античният град. Днес на същото място се издига един от най-красивите крепости, завещани от цар Самуил.
Територията на древния град е била обитавана от различни националности през всички тези години и е успяла да запази по-малко от културата на всеки народ, чийто дом е била.
В най-ранните си години през VIII век пр. Н. е. селището било обитавано от илирийските енхелейци. Те населявали благоприятната територия, която се намира в непосредствена близост до Охридското езеро.
По-късно, през IV век пр. Н.е., Филип II превзема териториите до брега на Охридското езеро. През годините територията е била дом за гръцки колонисти и римляни.
Именно поради тази дълбока история, селището е успяло да се обогати като културен и духовен център. iFrameResize();
Крепостта на цар Самуил - Самуиловата крепост е разположена мястото, където склоновете на планините Беласица и Огражден планина се приближават и образуват Ключката клисура, върху невисок хълм на десния бряг на р. Струмешница. Този грандиозен паметник на българската история, разположен в Югозападна България, се намира в клисурата край село Ключ. Самуиловата крепост е на около 20 км западно от град Петрич, а от македонската граница я делят само 4 км.

Галерията за икони - Галерията за икони се намира в комплекса на църквата "Св. Богородица Перивлепта” (Свети Климент) в Охрид. Представена е богата колекция от икони, като 30 от тях са обявени за шедьоври. Иконите датират от 11-ти до 19-ти век, като най-старите запазени са „Св. Св. Василий Велики и Николай” и „Св. Четиридесет мъченици”.

Народен музей - Народният музей в Охрид се помещава в Робевата къща в центъра на града, считана за един от най-представителните образци на градската архитектура от 19-ти век. Робевата къща е изградена от майсторът Тодор Петков от с. Гари, Дебърско, през 1863-64 г. и днес е защитен паметник на културата.

Къщата е построена на три етажа, като на първия са изложени ценни епиграфски паметници от Охрид и страната, между които два торса на богинята Изида. На втория и третия етаж са поместени археологически обекти от античността и средновековието. В източната част на къщата са изложени семейни експонати на Робеви.

Охридското езеро - Охридското езеро е най-старото езеро в Европа. То е на 3 млн. години и е толкова дълбоко (288 м), че е оцеляло и по време на ледниковата епоха. Някои от рибите в Охридското езеро не се срещат никъде по света, като летницата (охридската пъстърва).
Месото на тази риба е червено през зимата и бяло през лятото и затова тя е била любим деликатес още от римско време.

Църквата Свети Пантелеймон - Манастирският комплекс „Свети Климент и Пантелеймон“ е едно от най-старите и популярни светилища в българската история. Манастирът е изграден по инициатива на Свети Климент Охридски и лично поръчение на княз Борис I Покръстител. Археологически проучвания показват, че на мястото на църквата на манастира е имало голяма раннохристиянска петтокорабна базилика, за която за съжаление няма запазена информация. Целият район на местността Плаошник изобщо е богат на археологически находки.

Катедралата Света София - „Света София“ (на македонска литературна норма: Света Софија) е православна църква в град Охрид, Република Македония. Построена е след приемането на християнството като официална религия на България и покръстването на българския народ по времето на княз Борис I

След изместването на столицата на България в Охрид, по времето на цар Самуил в края на 10 - началото на 11 век, църквата е седалищен катедрален храм на Българската патриаршия, както и на наследилата я след 1018 година Охридската архиепископия.
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!