Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator

Екскурзия в Румъния

Куртя де Аржеш, Румъния
Сподели Печат на Екскурзия в Румъния
празници в Румъния
празници в Румъния
празници в Румъния - Синая
празници в Румъния - Синая
празници в Румъния - Синая
празници в Румъния - Синая
празници в Румъния - Синая
празници в Румъния - Синая
празници в Румъния - Букурещ
празници в Румъния - Букурещ
празници в Румъния - Бран
празници в Румъния - Бран
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • празници в Румъния
   
 • празници в Румъния - Синая
   
 • празници в Румъния - Синая
   
 • празници в Румъния - Синая
   
 • празници в Румъния - Букурещ
   
 • празници в Румъния - Бран
   

Маршрут: София - Русе - Сибиу – Хунедоара - солна мина Турда – Алба Юлия- Ръмнику Вълча - Куртя де Арджеш - Русе - София

Дати: 03.03.2018

Дни: 3

Нощувки: 2

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия в Румъния, Румъния

Автентична, естествена и наситена с култура, са думите които най – добре
описват Румъния – динамична страна с богата история, изкуство и природна
красота. Предлага безброй уникални преживявания за своите туристи. Румъния
ще Ви се стори едновременно позната и неочаквана. Разгледайте
архитектурните й съкровища и опознайте нейната изпълнена с живот арт
сцена......

Цената на Екскурзия в Румъния  2018 е в ЛЕВА
Дата
при 35 пълно
плащащи туристи
при 40 пълно
плащащи туристи
при 45 пълно
плащащи туристи
03.03.2018 317 лв 299 лв
285 лв

Пакетната цена на Екскурзия в Румъния 2018 включва:
 • 2 нощувки със закуски и една вечеря в хотели 4* в Сибиу и Алба Юлия
 • Транспорт с комфортен автобус
 • Всички пътни и гранични такси
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Медицинска застраховка
 • Описаната туристическа програма по маршрута

Цената на Екскурзия в Румъния 2018 НЕ включва:  

 • Лични разходи
 • Входни такси за туристическите обекти - около 70 леи 

Забележки:

 • При посещение на Румъния, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в румънски леи, от България.

Програмата за екскурзията в Румъния
 
 
1 Ден: София - Русе - Сибиу
Отпътуване от София рано сутринта в 03.30 ч от храм - паметник Александър Невски. Транзитно преминаване през Русе - Питещи - Ръмнику Вълча - Сибиу.

Пристигане в Сибиу - културната столица на Европа през 2007 г. Най-големият и богат саксонски град в средновековна Трансилвания. Основан е от германски / саксонски заселници през 1190 година вероятно в близост до римско селище, известно през ранното средновековие като Каедония. За първи път се споменава под името Херманщад в официален документ на Ватикана от 1191 г. През 14 век е вече важен търговски център. Сибиу се превръща в най-важния германски етнически град, заедно с останалите седем дали немското име на Трансилвания, което в превод означава "седем крепости". Седалище е на Саксонския университет, който е политически център на германците. Настаняване в хотел 4*. 

Туристическа обиколка на града - големият площад, впечатляващ с размерите и архитектурата си, и с музея Брукентал; католическата църква от 1726 - 1738 г, с позлатените стени и изписани с фрески тавани; малкият площад очарова с подновените занаятчийски къщи и все още действащи работилнички, с малките кокетни ресторантчета, в които може да опитате най-популярните местни
специалитети: печено агнешко, супа с юфка и говеждо филе, приготвени по традиционни рецепти. Продължаваме с първия железен мост, построен в Румъния, известен като Моста на лъжците / 1859 г, площад Хует, старите готически сгради, Евангелската катедрала, старите крепостни стени и цитаделата.

Свободно време. Вечеря в хотела или традиционно местно заведение. Нощувка.

 
2 Ден: Сибиу - Хунедоара - солна мина Турда - Алба Юлия
Закуска. Очаква ни ден изпълнен с много впечатления и запомнящи преживявания. Oтпътуваме към замъка Корвин в Хунедоара - един от най- красивите и впечатляващи дворцови комплекси в цял свят и дългогодишен затвор за Влад Цепеш Дракула. Разположен е в едноименния град, на река Зласти в западната част на централна Румъния. Построен е на мястото на римски лагер от фамилия Анжу през 1320 г. Служи като крепост до средата на 14 век, когато става резиденция на Янку де Хунедоара и той я разширява, и превръща в най - красивия замък в Трансилвания. 
Стаите са огромни, а интериорът вътре по - семпъл, но с полъх на величие. Откроява се рицарската зала с колони от розов мрамор. Красиво запазената структура разполага с впечатляващ подвижен мост, високи подпори, вътрешни дворове, параклис и около 50 стаи с блестящо средновековно изкуство. Внушителните размери, както и архитектурните красоти на замъка го нареждат сред най-ценните паметници на средновековното изкуство, като пример за изключително сполучлива смесица от стилове, като готически, Ренесанс и Рококо.

Продължаваме към най-голямата солна мина в Европа - Турда. В нея се добива сол от Средновековието до началото на 20ти век. След това е превърната в нещо като подземен музей на солта и минното дело свързано с нея, уникално място със стени, покрити с кристали в преливащи се нюанси. Да се спуснеш в солната мина е като да слезеш до центъра на земята. Мината Терезия достига най-дълбоко, на 120 метра под земята. Мината Антон е на 108 метра, а мината Рудолф - е на 42 метра. В една от залите въздухът и солните изпарения са доказано лечебни. В друга може да се види уреда „кривак“- задвижвана от коне система за пренасяне на солта от долните нива на мината нагоре към повърхността. Тук е и Залата на ехото - под краката ви се спуска 112- метрова бездна, ако извикате ще чуете кристално ясно ехо. Стълбата на богатите ще ни отведе до онази част от мината, заради която си е заслужавал целият път дотук. 

След разглеждане на мината отпътуваме към Алба Юлия, позната още като Бълград. Туристическа програма -  старата крепост над града, Княжеският дворец и Православната църква на коронясването, построена между 1921 и 1923 г по случай обединението на Румъния. Римо-католическата катедрала „Свети Михаил“ - една от най-представителните сгради на средновековния готически стил в Трансилвания. Построена е 13 век на мястото на римска църква, разрушена по време на татарско нашествие през 1241 г. Вътре се намират и 3 гробници - на Янку де Хунедоара, бившата унгарска кралица Изабела Ягело и на Ян Хунияди. Имате възможността да видите останките от три крепостни съоръжения от различни епохи, построени на едно място, с което ще направите своеобразно пътешествие във времето - Стана Роман от 106 г, средновековната крепост Бълград от 16-17 век и Алба Каролина Белия замък (укрепление Ваубан)
от 18 век. Нощувка с вечеря в 4* хотел.

 
3 Ден: Алба Юлия - Ръмнику Вълча - Куртя де Арджеш - Русе – София 
Закуска. Ако предишния ден не сме успели с цялата програма в Алба Юлия, сега ще продължим, за да бъдат впечатленията пълни. След това отпътуваме към Куртя де Арджеш - една от старите столици на Влашко. Според преданията градът е основан през 14 век от Басараб I, известен и като „черния воевода“- Негру Водъ, легендарния създател на първата влашка държава с името Унгровлахия. Той премества столицата от Къмпулнг в специално построено селище на р. Арджеш, като построява там и първия манастир. Туристическа програма - останки от княжеския дворец (14 век), кръсто-куполната църква „Св. Николай“ (1352 г), чиито стенописи са забележителни с богатството на сцени и цветове; епископската църква на манастира (1512 г) с тленните останки на владетелите на модерната румънска държава и техните съпруги. 

След разходката, прочели още страници от онази хубава книга на света отпътуваме към България. Пристигане късно вечерта.
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!