Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Баку » Екскурзия до ГРУЗИЯ и АЗЕРБАЙДЖАН - Две красавици на Изтока!

Екскурзия до ГРУЗИЯ и АЗЕРБАЙДЖАН - Две красавици на Изтока! Ексклузивно

Баку, Азербайджан
Сподели Печат на Екскурзия до ГРУЗИЯ и АЗЕРБАЙДЖАН - Две красавици на Изтока!
Промоция
Баку
Баку
Баку-Национален комплекс "Гобустан" и 3D музей
Баку-Национален комплекс "Гобустан" и 3D музей
Баку-Национален комплекс "Гобустан" и 3D музей
Баку-Национален комплекс "Гобустан" и 3D музей
Баку
Баку
Баку
Баку
Шеки
Шеки
Шеки
Шеки
Грузия
Грузия
Тбилиси
Тбилиси
Тбилиси
Тбилиси
западна Грузия, Мцхета
западна Грузия, Мцхета
Мцхета, Катедралата "Светицховели"
Мцхета, Катедралата "Светицховели"
Грузия, Сигнахи
Грузия, Сигнахи
Грузия, Сигнахи
Грузия, Сигнахи
 • Баку
   
 • Баку-Национален комплекс "Гобустан" и 3D музей
   
 • Баку-Национален комплекс "Гобустан" и 3D музей
   
 • Баку
   
 • Баку
   
 • Шеки
   
 • Шеки
   
 • Грузия
   
 • Тбилиси
   
 • Тбилиси
   
 • западна Грузия, Мцхета
   
 • Мцхета, Катедралата "Светицховели"
   
 • Грузия, Сигнахи
   
 • Грузия, Сигнахи
   

Маршрут: София-Баку-Шеки-Тбилиси-Мцхета-Сигнахи-Баку-София

Дати: 03.09 - 10.09.2019

Дни: 8

Нощувки: 6

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до ГРУЗИЯ и АЗЕРБАЙДЖАН - Две красавици на Изтока!, Азербайджан

Екскурзия до  Две красавици на Изтока!
 
Огънят е в основата на всяка легенда за богатата столица на Азербайджан – Баку. Тази перла на Каспийско море е сред най-старите градове на петрола и до днес се развива именно благодарение на необятните залежи от черното злато. Баку е и крупен културен център не само в Азербайджан, но и в целия Изток. Тук за пръв път в мюсюлманска страна е вдигната завесата на национален театър, прозвучала е опера, издаден е първият вестник и др. Затова милиони туристи от цял свят идват всяка година, за да видят този богат на всичко Град на огъня.

Планини, ски, плажове, вкусна скара с червено вино, а в бонус необичайни, но забавни наздравици. Всичко това се намира в Грузия. Страната, която граничи с Русия на север, Азербайджан на изток, Армения и Турция на юг и Черно море на запад, е все по-любима дестинация на туристите. Ако някога сте се чудили дали да посетите бившата съветска република, в тази статия ще ви покажем причините, които ще ви накарат със сигурност да стегнете куфарите за Задкавказието.

8 дни / 6 нощувки
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек
Дата
на заминаване   
 Цена  на Човек
в Двойна стая
Цена на
Единична стая
03.09 - 10.09.19
1999 лв.
2499 лв.


Пакетната цена за Екскурзията включва:
 • Самолетни билети с АК "Бута Ер" с включени летищни такси
 • Салонен багаж 10 кг. и чекиран багаж 23 кг.
 • Всички трансфери по програмата
 • Транспортно обслужване по програмата
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местни екскурзоводи на руски език
 • 3 нощувки + 3 закуски + 3 вечери в Баку, в хотел 4*
 • 1 нощувка + 1 закуска + 1 вечеря в Шеки, в хотел 4*
 • 2 нощувки + 2 закуски + 2 вечери в Тбилиси, в хотел 4*
 • Екскурзовод на руски език с превод на български език от представител на Туроператора
 • 1 фолклорна програма с музика на живо в Тбилиси (без включени напитки)
 • 1 фолклорна програма с музика на живо в Баку (без включени напитки)
 • Туристически обиколки по програмата
 • Входни такси в обекти, посочени в програмата

Пакетната цена за Екскурзията не включва:
 • Виза за Азербайджан – 35 евро
 • Бакшиши – 50 USD - заплащат се в офиса на фирмата организатор
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" на Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро – 26 лв.
 • Допълнителни екскурзии
 • Входни такси
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за мед. застраховка на лица над 65 г.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Програма на Екскурзията до Грузия и Азербайджан

Ден 1 - Среща на летище София в 10.00 часа. Полет до Баку в 11:55 ч. Пристигане в столицата на Азербайджан, град Баку в 16:05 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотела в центъра на Баку.
Свободна време за запознаване със столицата на Азербайджан. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 2 - Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Баку, след която ще се разходим по тесните улички на стария град, ще чуем удивителните истории, свързани с Момината Кула. Тя стои тъмна и загадъчна, с изглед към морето в южния край на Баку, в стария, ограден град Ичери Шехер. Кулата е построена през XII век. Името и "Момина" символизира, че е непревземаема, непобедена, което означава, че кулата не е била никога превземана от враг.
След това ще  посетим один от най впечатляващите паметници на азербайджанската архитектура – двореца на Ширван шах (XV век)., който е величествено разположен на най високата точка от древната част на Баку, Ичери Шехер. Ще видим  Замъка Синик Гала, Кераван Сарай, Джума Джамия и ще се разходим по един от най големите в света булеварди - Бакински булевард.
Свободно време за обяд, по желание - (заплащане на място) или почивка на чаша ароматен чай.
След обяд, екскурзията продължава с влизане в космическо белоснежния Културен център Гайдар Алиев. В центъра се помещават конферентна зала (зала), галерия, и музей. Проектът е предназначен да играе съществена роля в интелектуалния живот на града. Намира се в близост до градския център, и играе ключова роля в преустройството на Баку. Международно призната архитектурна работа, сградата на Алиев център на Гейдар се превърна в знакова забележителност на модерния Баку, заради иновативния и авангарден дизайн. От  историчесеската част на  града, екскурзията се пренася в съвременния мегаполис. Една от главните забележителности на младия град са Бакинският булевард, Огнените кули и Планинският парк, откъдето се открива уникално красивата панорамна гледка към града. Вечеря в национален ресторант – включена в цената, /не включва алкохолни напитки/.
Трансфер до хотела. Нощувка
 
Ден 3 - Закуска в хотела. Напускаме хотела и отпътуваме за грузинско-азербайджанската граница. Ще се отправим към Лагодеки на границата между Азербайджан и Грузия. Посрещане от представител на фирмата партньор. Отпътуване за Шеки.
Следва екскурзията в най-старият град в Азербайджан - удивителен, разположен в живописен планински район с тесни ждрела и зелени долини, реки, водопади и минерални извори сред гъсти гори. В древни времена тук се е продавала коприна, като от тук е минавал великият Път на коприната. В Шеки има исторически музей, в който туристите могат да разгледат артефекти от различни епохи. Друго интересно място е летният дворец на Кхан. Той има прекрасни фасади, декорирани с флорални мотиви. Тук можете да видите различни стенописи, рисувани от най-добрите майстори.
В този малък „двуцветен град” (заради ярките червени керемидени покриви, потънали в зеленина) ще видим много кервансараи, Двореца на Шекинските ханове, джамията „Джума” от XVIII век, минарето на Гилейлинската джамия, също от XVIII век, средновековните бани. А знаменитата шекинска коприна и до ден днешен е един от най-търсените и скъпи текстилни материали!
Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 4 - Закуска. Отпътуване за Тбилиси. Пристигане в града след обяд.
Панорамна обиколка на града - Катедралния храм „Самеба“ („Света Троица“ символ на грузинското възраждане, единство и бесмъртие.) Храмът се извисява над Тбилиси на върха на планината св. Илия. Църквата Метехи (V в.) – красив и горд символ на Тбилиси. Посещение на съвременния архитектуен шедьовър – Моста на Мира и парка Рике, улица Шарден, Леселидзе.
Настаняване в хотела. Вечеря в национален  ресторант с фолк програма ( не включва алкохолни напитки). Нощувка.
 
Ден 5 - Закуска в хотела. Отпътуване за извънградска екскурзия – западна  Грузия - Мцхета (Втория Иерусалим). Мцхета – живия летопис на  Грузия. Разкопките на нейна  територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия. Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама. Следва посещение на храма  Катедрален  Събор „Светицховели“ - строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на  Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия. Свободно време за покупка на сувенири. Пътешествието продължава по  Военно-грузинския път към крепостта и манастира Ананури, които красиво са усамотени  на брега на Жинвалското водохранилище. Отпътуване за  г. Степанцминда (Бивш Казбеги), знаменит със  своето  живописно разположение  в планината  Голям Кавказ. Това градче е  център на високопланинския туризъм и алпинизъм.  Ще посетим старинната  Гергетска Църква  Св. Троица (XIII в.) Църквата е построена на десния бряг на река Чхери, ляв приток на река Терека, на надморска височина 2170 м., под връх Казбег.
Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 6 - Закуска в хотела. Напускане на хотела. Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. В източната част на Грузия, уютно е разположена -  Кахетия.
Ще спрем в Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-итальянските и грузински архитектурни прелести. Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известни и мащабни по големината си крепости в Грузия.
Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги - женски монастир «Бодбе». Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания. Пристигане  в село Велисцихе. Дегустация на два сорта  вино и грузинска водка – чача в музея и във винарна Нумиси. Ще  наблюдаваме и ще участваме  в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти.  Отпътуване с комфортен туристически автобус за Азербайджан (нощен преход).
 
Ден 7 - Рано сутринта пристигане в Баку. Настаняване в хотела. Закуска в хотела.
Започва  екскурзия в Национално Историко-художествения комплекс Гобустан и 3D Музей, разположени на 60 км от г. Баку, с впечатляващи скални изображения – петроглифи (гравюри), изсечени от първобитните хора на стените на пещери, скали и каменни вдлъбнатини. Тези първобитни паметници на изкуството, изобразяват културата, флората, фауната, светогледа, обичаите и традициите на древните азери. По пътя към града, ще посетим джамията Биби-Ейбат, расположена  на брега на Бакинския залив, в който има гробове и  могили на  почитани и уважавани хора (там е и  могилата /паметник на Укейми ханъм, потомка на пророка Мохамед). Свободно време за обяд.
Турът продължава с преминаване  на Апшеронския полуостров, където ще  посетим храма на вечния огън Атешгях  - място, което никой не очаква да срещне толкова близо до Баку. Храмът на поклонниците на огъня, които са пристигнали тук преди  повече от 500 години от Индия и живяли по тези места до XIX век до ден днешен привличат тук поклонници.
Ще видим  Янардаг - планината с природния вечен огън и голямо количество уникални исторически паметници, сред които многочислени храмове, замъци, крепости и отбранителни кули от епохата на средновековието. Връщане в Баку. Вечеря. Нощувка.
 
Ден 8 - Пристигане на летището в Баку рано сутринта. Полет за София в 08:30 ч. Пристигане в София в 10:55 ч.


Полетно разписание:
03.09.19  - София 11:55 ч. / Баку 16:05 ч.                                     
10.09.19  - Баку 08:30 ч. / София 10:55 ч.        
*Всички полети са в местни времена.
**Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


Полезна информация:

Грузински Lari (GEL)
1 евро = 2.54 Грузински Lari
1 лари =100 тетри / 1 USD = 2.30 GEL
в Азербайджан е азербайджански манат (AZN) - 1 USD = 1,80 AZN
Часово време: София – 12.00 ч., Баку – 14.00 ч., Тбилиси – 14.00 ч./ + 2 часа


Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:
Азербайджан: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.
Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза.
Необходими документи в JPEG - формат: попълнен визов формуляр, актуална цветна снимка формат 3х4 см, цветно копие на паспорта – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване

Грузия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт и лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната

Необходима ваксина:
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Важно:
 • Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или с лични карти, ако имат такива.
 • Когато дете под 18 години пътува само с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващият родител - оригинал + 1 копие.
 • За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Условия за резервация:
 • Заплащане на депозит 800 лв. от пакетната цена и подписване на Договор
 • Доплащане до 30 дни преди отпътуване

Забележка:
 • За осъществяване на допълнителните екскурзии са необходими минимум 25 туриста.
 • Всички допълнителни услуги се заявяват и доплащат в България.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзията, по време на програмата.

ВАЛ
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!