Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Делхи » Екскурзия до Индия 01.04 - 07.04.2019

Екскурзия до Индия 01.04 - 07.04.2019 Ексклузивно

Делхи, Индия
Сподели Печат на Екскурзия до Индия 01.04 - 07.04.2019
Промоция
Храмът на Лотоса
Храмът на Лотоса
Агра, Храма Тадж Махал
Агра, Храма Тадж Махал
Делхи, Храм Акшардам
Делхи, Храм Акшардам
Делхи, Минарето Кутб
Делхи, Минарето Кутб
Джайпур, Кехлибареният дворец
Джайпур, Кехлибареният дворец
Джайпур, Двореца на Ветровете
Джайпур, Двореца на Ветровете
Екскурзия до Индия
Екскурзия до Индия
Екскурзия до Индия
Екскурзия до Индия
 • Храмът на Лотоса
   
 • Агра, Храма Тадж Махал
   
 • Делхи, Храм Акшардам
   
 • Делхи, Минарето Кутб
   
 • Джайпур, Кехлибареният дворец
   
 • Джайпур, Двореца на Ветровете
   
 • Екскурзия до Индия
   
 • Екскурзия до Индия
   

Маршрут: София – Истанбул – Делхи - Истанбул - София

Дати: 01.04.19 - 07.04.19

Дни: 7

Нощувки: 5

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до Индия 01.04 - 07.04.2019, Индия
 Индия не се поддава на определения. Тя е непреодолим магнит за посетителите през вековете. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

Дати на заминаване: 01.04.2019 - 07.04.2019

7 дни / 5 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек

Хотели
по програмата
Цена
на Човек 
в двойна стая
Цена за
 Единична стая
Цена за 
допълнително
легло 
Цена
за дете
( 2 - 11,99 г.) 
     в Делхи ( или подобен )
895 € / 1750 лв.
1095 € / 2142 лв.
855 € / 1672 лв.
795 € / 1555 лв.
 
The Fern-An Ecotel Hotel 5*
в Джайпур ( или подобен )
895 € / 1750 лв.
1095 € / 2142 лв.
855 € / 1672 лв.
795 € / 1555 лв.
 
 Clarks Shiraz 5*
в Агра ( или подобен )
 895 € / 1750 лв.  1095 € / 2142 лв.
855 € / 1672 лв.
 795 € / 1555 лв.  
 

Забележка:
 • Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло
 • Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583

Пакетната цена на Екскурзията до Индия включва:
 • Двупосочен самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София
 • Летищни такси
 • Традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
 • 5 нощувки със закуска и вечеря в хотели 5 *
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра и Делхи
 • Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Водач по време на пътуването
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Пакетната цена на Екскурзията до Индия не включва:
 • Индийска туристическа виза – 90 щатски долара, заплаща се в брой.
 • Разходи от личен характер
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Бакшиши — задължителен минимален бакшиш за местни екскурзоводи и шофьори ( 10 USD на човек, на град).

Важно:
 • Програмата може да претърпи промени.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване

Програма на Екскурзията до Индия

Първи ден - София – Истанбул – Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 16.05 ч. с А/К Turkish Airlines. Кацане на летището в Истанбул в 17.25 ч. Полет за Делхи в 20.20 ч.

Втори ден - Делхи - Джайпур
Кацане в Делхи в 04.35 ч. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до Джайпур (270 км, около 6 часа).  Пристигане и настаняване в хотелая. Свободна вечер, възможност за почивка или посещение на колоритния пазар в Джайпур. Вечеря. Нощувка.
      
Трети ден - Джайпур
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур.  Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден - Джайпур – Агра
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра (205 км – около 3 часа).  Настаняване в хотел. Посещение на Тадж Махал - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Вечеря. Нощувка.

Пети ден - Агра - Делхи
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи (230 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Шести ден - Делхи
Закуска. Обиколен тур на Делхи - разглеждане на старата част на града – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, Червената крепост (отвън) – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големия архитектурен проект на империята Mughal. Следобяд ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война. Вечеря. Нощувка.

Седми ден - Делхи – Истанбул – София
Ранен трансфер до летището в Делхи. Полет за Истанбул в 06.15 ч. Кацане в Истанбул в 10.30 ч. Полет за София в 13.50 ч. Кацане на летище София в 15.10 ч.

Визов Режим:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от представител на Туроператора
Необходими документи за издаване на индийска виза:
 • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата
 • От 01.06.2016 г. Посолството на Република Индия въведе онлайн издаване на виза
 • Повече информация в офиса на Туроператора

Допълнителни Екскурзии

Обиколен тур на Новия град Делхи
Ден на провеждане: на 6 - тия ден от екскурзията / Включен в екскурзията.
Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част.  Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние.  В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век.  Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру Har Krishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще разгледаме храма Lotus Temple построен 1986. Ще продължим с автобуса през Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 хиляди  войници загинали в Първата световна война. И накрая ще завършим нашата обиколка с посещение на храма Акшардам които е хиндуистки храма показващ типична хиндуистка, индийска архитектура и култура.

Обиколен тур на Стария град Делхи
Ден на провеждане: на 6 - тия ден от екскурзията / Включен в екскурзията.
Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост – масивен форт, построен от Shah Jahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина погледнато от града и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – Moti Masjid и Diwan-I-am – голяма зала в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с  Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Shah Jahan и най-големият архитектурен проект на империята Mughal. Разглеждане на храма Laxmi Narayan Temple – това е нов модерен храм в чест на богинята Лакшми която е богиня на благосъстоянието и парите. Ще завършим с разглеждане на старата част на Делхи с един от най-старите и натоварени пазари построен през 17 век.

Екскурзия до древната столица Амбър
Ден на провеждане: на 3 - тия ден от екскурзията / Включен в екскурзията.
Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, ако не изкачването става с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсулмански маниер на декорация и украсяване.
Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите.
 
Посещение на Тадж Махал
Ден на провеждане: на 4 - тия ден от екскурзията / Включен в екскурзията.
Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор и блестящото отражение във водите на канала е наистина спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов.

Посещение на Крепостта Агра

Ден на провеждане: на 5 - тия ден от екскурзията / Включен в екскурзията.
Крепостта Агра също позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Това е най-дългата крепост в Индия която е обградена от 70 метрова висока стена. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал.

МБ
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!