Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Шанхай » Екскурзия до Китай-от космополитен Шанхай до вековната история на Пекин

Екскурзия до Китай-от космополитен Шанхай до вековната история на Пекин

Шанхай, Китай
Сподели Печат на Екскурзия до Китай-от космополитен Шанхай до вековната история на Пекин
Промоция
Великата Китайска стена
Великата Китайска стена
Манастира Шао Лин
Манастира Шао Лин
Екскурзия до Китай
Екскурзия до Китай
Екскурзия до Китай
Екскурзия до Китай
Лятна резиденция Beijing
Лятна резиденция Beijing
Градините Yuyuan
Градините Yuyuan
Шанхай
Шанхай
Зимният императорски дворец
Зимният императорски дворец
 • Великата Китайска стена
   
 • Манастира Шао Лин
   
 • Екскурзия до Китай
   
 • Екскурзия до Китай
   
 • Лятна резиденция Beijing
   
 • Градините Yuyuan
   
 • Шанхай
   
 • Зимният императорски дворец
   

Маршрут: София-Доха-Шанхай-Пекин-Доха-София

Дати: 16.02– 24.02.2020 ;17.03 – 25.03.2020

Дни: 9

Нощувки: 6

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до Китай-от космополитен Шанхай до вековната история на Пекин, Китай

Неслучайно Китай от местен език се превежда като “Страната в центъра на света”.
Без съмнение и в наши дни преводът обрисува съвсем точно най - многолюдната държава в света, с една от най-древните цивилизации и водеща световна икономическа сила.
Каним Ви да се потопите в тайните на тази уникална държава, която съчетава в себе си хилядолетна история, грандиозни архитектурни творения от стари времена (като Великата китайска стена, Теракотената армия), световни изобретения на човешкия гений (като барута, компаса и лунния календар), древни религии и медицина, грандиозни ултрамодерни сгради и нечуван технотронен бум.
 

9 дни / 6 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек
Дата
на заминаване   
 Цена  на Човек
в Двойна стая
Цена на
Единична стая
Трети възрастен
в Двойна стая
16.02.20 - 24.02.20
1298 € / 2539 лв.
1495 € / 2924 лв.
1278 € / 2500 лв.
17.03.20 - 25.03.20
1309 € / 2561 лв.
1510 € / 2953 лв.
1315 € / 2572 лв.

Цената за Екскурзията до Китай  включва:
 
 • Самолетен билет София - Доха - Шанхай - Пекин - Доха - София с АК Qatar Airways
 • Летищни такси и Багаж
 • 3 нощувки в Шанхай , в хотел Ramada Shanghai Wujiaochang 4* ( или подобен )
 • 2 нощувки в Пекин, в хотел Beijing Jinfeng 4* ( или подобен )
 • 5 Вечери по маршрута в местни ресторанти с китайска храна и включена чаша безалкохолна напитка или бира
 • Трансфер Шанхай - Пекин с влака стрела
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро 
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време

Цената за Екскурзията до Китай  не включва:
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България
 • Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу ( 55 евро/ 108 лева) ( при минумум 10 записани туриста )
 • Билет за спектакъла "Династията на Златната Маска" в Пекин с включен трансфер ( 60 евро/ 117 лв. на човек ( при минумум 10 записани туриста )
 • Посещение на акробатично шоу в Шанхай – 55 евро/ 108 лева на човек ( при минумум 10 записани туриста )
 • Лични разходи ( телефонни разговори, мини-бар и др. ), неупоменати в програмата услуги
 • Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната 80 USD на човек ( около 142 лв. )
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Програма на Екскурзията до Китай

Ден 1 - Полет от София с АК Qatar Airways в 12.25 ч. Кацане в Доха в 18.05 ч.

Ден 2 - Полет от Доха в 01.05 ч. и кацане в Шанхай в 14.20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. При възможност кратка разходка по известната Nanjing Road съпроводена с вечеря в местен ресторант, след което настаняване в хотел.

Ден 3
- Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионната кула – символа на Шанхай, висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей ( the Bund ) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея ( the Bund ) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу.
Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - Закуска. Посещение на Zhaojialou. Старинно и очарователно градче намиращо се в покрайнините на Шанхай, заобиколено от живописни канали. Градът е изграден от много старинни и живописни сгради, и е известно с множеството си сергии и различни видове прясна храна, която се приготвя на улицата. Тук може да опитате хрупкава свинска кожа, речни охлюви и различни видове супи. Следобяд завръщане в Шанхай.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света.
Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Закуска. Трансфер до ЖП гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Пекин в 09:00 ч. Пристигане в столицата на Китай в 13:48 ч. Разходка по най-известната и модерна улица на Пекин Wangfujing street, след което вечеря и настаняване в хотел.

Ден 6 - Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън ( Площад на небесното спокойствие ), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летният дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.

Ден 7 - Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион "Птиче гнездо" (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център "Воден куб", където са се провели олимпийските игри през 2008 г., след което посещение на чаена церемония.
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл "Династията на Златната Маска" - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци.
Вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Закуска. Освобождаване на хотела. В края на нашата Китайска приказка ще посетим известната Пекинската зоологическа градина. Построена през 1906 год. от династията Цин. Площта й тогава е била само 10 хектара и върху тях е имало няколко скромни къщички на животни. Днес има редки китайски животни, като гигантска панда,  златна маймуна, червена панда, манджурски тигри, якове от Тибет, огромни морски костенурки, а също и отлична селекция от цял свят - индийски слонове, зебри, жирафи от Африка и още много други. Вечеря, след което трансфер до летището за полет с АК Qatar Airways за София през Доха.

Ден 9 - Полет за Доха в 01:25 ч. Пристигане в Катарската столица в 05:35 ч., след което полет за София в 07:10 ч. Кацане на летище София в 11:25 ч.


Разписание на полетите:
София 12:25 ч. / Доха 18:05 ч.                      
Доха 01:05 ч. / Шанхай 14:20 ч.                       
Пекин 01:25 ч. / Доха 05:35 ч.                       
Доха 07:10 ч. / София 11:15 ч.  
* Всички полети са в местни времена и подлежат на препотвърждение.
 

Необходими документи за записване:
 • Депозит 1 200 лв. и подписване на Договор
 • Копие и данни от международен паспорт
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната
 • Доплащането става в срок до 40 дни преди датата на заминаване

Необходими документи за издаване на групова туристическа виза за Китай:
 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната 80 USD на човек

За издаването на групова виза са необходими следните документи (най-късно при доплащането):
 • Сканирано цветно копие на паспорта в pdf формат ( на всеки пътуващ отделно копие )
 • Сканирана цветна снимка паспортен формат на БЯЛ ФОН без оттенъци ( лицето трябва да е открито, да нямате очила, ако имате бретон, моля да бъде вдигнат така, че да не покрива челото, да не сте с бяла блуза ) и в jpg формат
 • Информация за заеманата длъжност (професия) на всеки пътуващ
 
Важно:
 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,78 лв., като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единият или двамата родители.
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай може да претърпи промяна в реда на провеждане!

Информация относно здравните изисквания
: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Срокове за анулации и неустойки:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – депозита 1200 лв.
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 30 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

ЕХ

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!