Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Мускат » Екскурзия до ОМАН - Оазисът на Арабският свят

Екскурзия до ОМАН - Оазисът на Арабският свят Ексклузивно

Мускат, Оман
Сподели Печат на Екскурзия до ОМАН - Оазисът на Арабският свят
Промоция
Екскурзия до Оман, Низва
Екскурзия до Оман, Низва
Низва
Низва
Низва, Рибен пазар
Низва, Рибен пазар
Мускат, столицата на Оман
Мускат, столицата на Оман
Мускат
Мускат
Мускат
Мускат
Пустинята Уахиба
Пустинята Уахиба
Пустинята Уахиба
Пустинята Уахиба
Пустинята Уахиба, лагера 1000 nights
Пустинята Уахиба, лагера 1000 nights
Пустинята Уахиба, лагера 1000 nights
Пустинята Уахиба, лагера 1000 nights
Низината Ал Батина
Низината Ал Батина
Сур
Сур
Сур
Сур
Сур
Сур
Вади Шаб
Вади Шаб
Пристанище за Круизни кораби
Пристанище за Круизни кораби
Оман
Оман
 • Екскурзия до Оман, Низва
   
 • Низва
   
 • Низва, Рибен пазар
   
 • Мускат, столицата на Оман
   
 • Мускат
   
 • Мускат
   
 • Пустинята Уахиба
   
 • Пустинята Уахиба
   
 • Пустинята Уахиба, лагера 1000 nights
   
 • Пустинята Уахиба, лагера 1000 nights
   
 • Низината Ал Батина
   
 • Сур
   
 • Сур
   
 • Сур
   
 • Вади Шаб
   
 • Пристанище за Круизни кораби
   
 • Оман
   

Маршрут: София - Истанбул – Мускат – Истанбул – София

Дати: 02.12 – 09.12.2018

Дни: 8

Нощувки: 6

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до ОМАН - Оазисът на Арабският свят, Оман
Трябва да си посетил повече арабски държави, за да усетиш колко е различен Оман. Родината на Синдбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров и с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване.

Маршрут: София – Истанбул – Мускат – Истанбул - София

8 дни / 6 нощувки


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек
Дата
на заминаване
 
Цена
на Човек 
в двойна стая
Цена за
 Единична стая
Цена за
Трети възрастен
на доп. легло 
02.12 - 09.12.18г.
1688 Евро / 3302 лв.
 1930 Евро / 3775 лв.
1368 Евро / 2676 лв.
 

Цената на Екскурзията до Оман включва:
 • Самолетен билет София - Истанбул – Мускат – Истанбул – София с Turkish Airlines и летищни такси
 • 3 нощувки  със закуски и вечери в Мускат (Majan Continental Hotel 4*  или подобен),
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Сур ( Sur Plaza Hotel 3* или подобен ) ,
 • 1 нощувка със закуска и вечеря  в Пустинята Уахиба (1000 nights camp или подобен),
 • 1нощувка  със закуска и вечеря  в Низва (Golden Tulip Nizwa 4* или подобен )
 • Всички трансфери с климатизиран транспорт
 • Входни такси за обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Медицинска застраховка асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец
 • Водач който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 участника

Цената на Екскурзията до Оман не включва:
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро (около 59 лв.), заплащат се предварително в България
 • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги
 • Такса за издаване на виза за еднократно влизане в страната – 140 лева на човек
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.

Програма на Екскурзията до Оман

1 Ден – 02.12.2018г.
Полет от София с Турски авиолинии в 16.00ч. Пристигане в Истанбул в 18.30ч., кратък престой и полет в 19:55ч за Мускат.
   
2 Ден - 03.12.2018г - Мускат
Пристигане в Мускат в 01.45ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Majan Continental Hotel 4* ( или подобен ). Кратка почивка и Нощувка.
Закуска и в 10.00 ч. се отправяме на полудневна обиколка на Мускат. Започваме с пазарите за риба и зеленчуци в Мутрах, където ще имате възможност да се потопите в традиционната за арабския свят атмосфера. Следва сука Мутрах - най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др.
Следващата ни спирка е музеят Баит ал Зубаир – превърнат в музей на оманското културно наследство през 1998. Тук са изложени археологически находки, традиционни национални дрехи и бижута, както и стари картини отпреди Ренесанса. От тук ще продължим към двореца на султана и издигащите се от двете му страни крепости Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 Ден - 04.12.2018г. – Мускат – Сур
Закуска. След закуска потегляме от хотела и първото ни посещение ще бъде Голямата Джамия – храмът се издига величествено със своята сложна, но изчистена архитектура. Посещението на тази забележителност е задължително за всеки турист, посетил Мускат (отворена всеки ден за посетители, между 08.00-11.00 часа, с изключение на петък и по време на празници). След това продължаваме пътуването си към Сур, старото африканско пристанище, където типичните за Оман лодки „доу” са се правели с голи ръце. Пътят до Сур е живописен и красив. Ще спрем за снимки при Бимах – интересно природно образование и живописно чудо. След това продължаваме към Вади Шаб. Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Шаб е истински рай на земята - има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки. Долината Вади Шаб е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната!
Продължаваме по крайбрежния път към Сур (предполагаемият дом на Синбад Мореплавателя). Ще посетим малка корабостроителница за „доу“, където и днес се строят традиционни дървени кораби. Най-красивият пример за „доу“ е историческият "Fatah Al Kair", който е част от голямата морска история на страната. Пристигане и настаняване в Sur Plaza Hotel 3*. Вечеря и нощувка.

4 Ден - 05.12.2018г. – Сур - Пясъците на Пустинята Уахиба
Закуска. След закуска напускаме хотела и се отправяме по крайбрежният път към Ja’alan Bani Bu Ali, където ще спрем за снимки при джамията Аl Hamouda, тя е най-старата и най-красивата и по рода си със своите 52 купола. След това ще отпътуваме към вълнуващите "Златни пясъци" на пустинята Уахиба. Трансферът до и от лагера ще бъде с джипове 4WD.
Пясъците на Уахиба се простират върху площ с дължина от около 200 км и широчина близо 100 км, преминават от юг от източните Хаджари и стигат до Арабско море. Това е традиционният дом на бедуините, хора със здрав дух, които знаят как да оцелеят в условията на суровата пустиня. Пътуването до лагера е вълнуващо и изпълнено с адреналин пътешествие. Пресичайки много пясъчни дюни достигаме до лагера 1000 nights и след формалностите по настаняването ще имате възможност да наблюдавате невероятния залез. Вечерята ще бъде под открито небе.
Нощувка.

5 Ден - 06.12.2018г. – Пясъците на Пустинята Уахиба – Низва
Закуска. След закуска се отправяме към Бахла, където са открити най-древните останки от цивилизация в Оман. Тук се намира огромнoто укрепление Бахла, което е включено в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и природно наследство. За Бахла са характерни сградите от глина, а днес населението тук се занимава главно с изработването на керамика. Бахла се счита за столица на грънчарсвото в Оман. Продължаваме към Джабрин, където ще посетим известната крепост. Крепостта съдържа лабиринт от стаи с боядисани тавани, внушителни кули, дворове, подземия, тайни входове, фалшиви подове, скрити ъгли, тунели и маршрути за евакуация. От Джабрин ще отпътуваме за Низва. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-добрият в Оман. Чувствайте се свободни да се смесите с тълпата и се оставете атмосферата на Оман да ви омагьоса. Низва е известен със своите сребърни бижута. Ще спрем за снимки при голямата кръгла крепост. Настаняване в Golden Tulip Nizwa 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

6 Ден - 07.12.2018г. – Низва – Мускат
Закуска. След ранната закуска ще се отправим към пазара за животни в Низва. Той се провежда всеки петък сутрин между 7 и 9ч. Пазарът събира много хора от околните села и планински местности, които идват да продават най-вече кози. Това се е превърнало в зрелищно седмично събитие, където стотици хора продават и купуват кози, говеда и други животни и си заслужава да бъде видяно. Пазарът се намира под сянката на високи палмови дървета близо до главния сук. Това е място, където можете да се потопите в някои от най-оригиналните стари традиции в Оман. Отправяме се към Ал Хамра, където, качвайки се на джипове, ще посетим древното селище Мисфат ал Абрейн (Misfat Al Abrein), разположено на 1000 м. н.в
Докато се разхождате из това красиво село, където времето е спряло, ще бъдете пленени от приятелското отношение на хората. Под сянката на лимоновите дървета, малките улички се извиват нагоре към накацалите по склона къщи, приличащи на изсечени в скалата пещери, със спираловидни стълби, водещи до красиви скални тераси.
Продължаваме към Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Акхдар. Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация. Тук можете да видите добре запазената стара напоителна система Falaj, която е включена като световно наследство на ЮНЕСКО. В късния следобед се отправяме към Мускат. Настаняване в Ramee Guestline Hotel 4*. Вечеря. Нощувка

7 Ден - 08.12.2018г. - Мускат
Закуска. Свободен ден за разходки и последни покупки от Оман. Късно освобождаване на хотела, след което вечеря и трансфер към летището в Мускат.

8 Ден - 09.12.2018г. – Мускат – Истанбул – София 
В 02.40ч. полет от Мускат за Истанбул. Кацане в Истанбул в 07:20ч. и полет за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08:50ч. (понеже сменяме зимно часово време с 1 ч. назад, а в Турция не се променя )

Полетно разписание:
 • TK1032 / 02.12.18 -  София 16:00 / Истанбул 18:30 
 • TK 774 / 02.12.18 -  Истанбул 19:55 / 03.12.18 Мускат 01:45
 • TK 775 / 09.12.18 -  Мускат 02:40 / Истанбул 07:20
 • TK1027 / 09.12.18 -  Истанбул 08:35 / София 08:50  ( понеже сменяме зимно часово време с 1 ч. назад, а в Турция не се променя )
*  Всички полетите са в местни времена
 
Допълнителна информация:
 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,65 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 40 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Оман:
 • Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане
 • Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 140 лева на човек
 
Ваксини: Няма медицински изисквания за имунизации при това пътуване
 
Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 600 евро или 1173 лв., доплащане 40 дни преди пътуването.
 
Срокове за анулации и неустойки:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 600 евро или 1173 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 

ЕХ


Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!