Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Ниш » Екскурзия за ВЕЛИКДЕН в Ниш

Екскурзия за ВЕЛИКДЕН в Ниш

Ниш, Сърбия
Сподели Печат на Екскурзия за ВЕЛИКДЕН в Ниш
Промоция
Екскурзия Ниш
Екскурзия Ниш
Екскурзия Ниш
Екскурзия Ниш
Екскурзия Ниш
Екскурзия Ниш
Екскурзия Ниш
Екскурзия Ниш
Дяволския град
Дяволския град
Суковски манастир
Суковски манастир
Пирот
Пирот
Пирот
Пирот
Пирот
Пирот
 • Екскурзия Ниш
   
 • Екскурзия Ниш
   
 • Екскурзия Ниш
   
 • Екскурзия Ниш
   
 • Дяволския град
   
 • Суковски манастир
   
 • Пирот
   
 • Пирот
   
 • Пирот
   

Маршрут: София - Ниш - София

Дати: 07.04 - 09.04.2018

Дни: 3

Нощувки: 2

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия за ВЕЛИКДЕН в Ниш, Сърбия
Известна туристическа забележителност на Сърбия е и Дяволския град (Дяволя Варос) -  природен феномен на южния склон на връх Радан, на десния бряг на Жълтата река в централна Сърбия.
Представлява комплекс от каменни пирамиди и често е сравняван от българи с Белоградчишките скали.   
Името на града е дадено от жителите му. Пясъчните образования са нетрайни и непрекъснато се отмиват от дъждовете. Затова и хората отъждествяват промените с борбата за власт на дяволи. Дяволска е и водата на това място, защото е черна.
Мистиката на мястото се допълва от шумовете, създавани от вятъра между пирамидите. Във въздуха се носят “дяволски въздишки”.


 
ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА ЗА ВЕЛИКДЕН в Ниш, СЪРБИЯ 

3 дни / 2 нощувки
07.04 - 09.04.2018

 
Ден 01 
08.00 Отпътуване от София, пл. Ал. Невски. Пристигане в Ниш около обяд. Разходка из града. Настаняване в хотела. След обяд туристическа програма – „Челе Кула” (изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г., площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите - крепостта на река Нишава. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите старата част на Нишката регия - „Казанджииското сокаче”. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 

 
Ден 02 
Закуска. Свободен ден в Ниш или по желания екскурзия до Дяволския град (Джавола варош). 
Отпътуване за Дяволския град - мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на това уникално място. Природната забележителност се намира в южните склонове на планината Радан. Представлява комплекс от скални пирамиди, разположени на вододела между две клисури (Дяволска и Пъклена). На площ от 4200 кв.м. водната ерозия е оформила над 200 уникални пирамиди – кули, високи от 2 до 15м. Повечето от тези образувания са покрити със „защитни шапки”, които ги предпазват от разрушителното действие на дъжда и вятъра. Странните фигури, както и тяхното разположение, мистичната атмосфера и мистерията, създадена от вятъра, са повлияли на местните да нарекат уникалното място Дяволския град. Свободно време за разглеждане и снимки. 
Връщане в хотела в Ниш. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 

 
Ден 03  
Закуска. Отпътуване за Суковски манастир. Суковският манастир „Успение Богородично“ е стар български православен манастир, в Източна Сърбия. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Основната църквата е изписана и завършена през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това. Нартексът на манастирската църква е обновен в 1947 г., а самата църквата е реконструирана цялостно през 1974 година. Посещение на манастира. Кратък престой в Пирот – възможност за пазар и разходка. Отпътуване за България. Пристигане в София в късния следобяд. 

Дата  Човек 
в двойна стая
Трети човек 
в стая 
 Единична стая
07.04 - 09.04.2018
210 лв. 210 лв. 270 лв  
Единична стая - на запитване!

 
 
Пакетната цена включва:
 • транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3+* - супер локация в центъра на Ниш 
 • 1 стандартна вечеря
 • 1 празнична вечеря в ресторанта на хотела с богато меню, местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит и жива музика
 • екскурзоводски услуги по маршрута
 • медицинска застраховка
   
 
Цената не включва:
 • Входни такси за туристически обекти (Челе кула – 150 динара);
 • Допълнителни екскурзии;
 • Дяволския град – при събрана група от минимум 20 човека - 32 лева;
Условия за плащане: 
депозит от 50% при записване;
доплащане - до 10 дни преди отпътуване.

Необходими документи:
Валидна лична карта или международен паспорт;
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;

* Местата в автобуса се заемат по реда на записването. 
*Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията;
Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
РТ
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!