Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Тел Авив » Израел и Йордания от А до Я

Израел и Йордания от А до Я Ексклузивно

Тел Авив, Израел
Сподели Печат на Израел и Йордания от А до Я
Промоция
Израел - Куполът на скалата
Израел - Куполът на скалата
Хайфа - Бахайските градини
Хайфа - Бахайските градини
Мъртво море
Мъртво море
Йордания - Петра
Йордания - Петра
Йордания
Йордания
 • Израел - Куполът на скалата
   
 • Хайфа - Бахайските градини
   
 • Мъртво море
   
 • Йордания - Петра
   
 • Йордания
   

Маршрут: София - Тел Авив - София

Дати: 05.10; 19.10; 12.11.2020

Дни: 8

Нощувки: 7

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Израел и Йордания от А до Я, Израел

Една екскурзия, която съчетава най-интересното от Израел и Йордания - Тел Авив, Витлеем, Мъртво море, Аман. И преди всичко вековния Йерусалим и мистичната Петра - две места, които задължително трябва да бъдат посетени от всеки.

8 дни / 7 нощувки


Свещената земя на Израел посреща хиляди поклонници годишно, пожелали да стъпят на нейна територия, да видят и да се  да се докоснат до миналото, да получат успокоение и да се доближат до Бог. Всичко в Израел има свое значение и мистериозно минало...
Издълбан директно в червени, бели, розови и пясъчни скали, иторическият град Петра в Йордания е бил "изгубен" в продължение на стотици години. Първоначално познат като Ракму, градът е известен с невероятната си архитектура и забележителната водопроводна система. Друго име на Петра е Роуз Сити поради цвета на камъка.

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек
Цената e валидна за резервации до 16.06.2020 или до изчерпване на помещенията

Дати
на заминаване
Човек 
в двойна стая

Единична
 стая

Дете 2 –11,99 г.
настанено
 с 2-ма възрастни
05.10 - 12.10.20 1993 лв.
2573 лв.
1952 лв.
19.10 - 26.10.20 1993 лв.
2573 лв.
1952 лв.
12.11 - 19.11.20
1993 лв.
2573 лв.
1952 лв.

Цената на Почивката в Тайланд включва:
 • Самолетен билет София - Тел Авив - София с авиокомпания Bulgaria Air
 • Летищни такси
 • Ръчен багаж с размери 55/40/20 и 20 кг чекиран багаж
 • 7 нощувки на база закуска и вечеря, според програмата
 • 1 обяд в Петра
 • Всички описани в програмата обиколки и посещения на исторически места и забележителности
 • Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут
 • Екскурзовод на български език по време на целият маршрут
 • Гранични такси – входни и изходни
 • Всички входни такси за посещаваните обекти по време на всички обиколки
 • Слушалки по време на провеждане на беседите
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс
 • Представител на Туроператора с български език за целия престой
 • Сертификат за хаджийство
 • Застраховка "Отмяня ня пътуване" с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената на Почивката в Тайланд не включва:
 • Бакшиши за шофьорите около 2 USD на ден
 • Бакшиши за водачите около 3 USD на ден
 • Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Лични разходи
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
 • Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка "Отмяна на пътуване" (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП"

Резервации:
 • Депозит 350 лв. при резервация
 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване


Програма на Екскурзията до Израел и Йордания

Ден 1София - Тел Авив – Нетаня
Пристигане на летище Бен Гурион около 20:30 ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Netanya 3* (или подобен), в Нетания.

Ден 2 - Хайфа – Акра – Назарет – Кана Галилейска – Капернаум – Табха – Тиберия
Закуска. Отпътуваме за красивия град Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини – шедьовър на ландшафтната архитектура. Следва посещение на Акра – един от последните военни крепости на Кръстоносците и тяхна столица за повече от век с храм на Тамплиерите и болница.
Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство. Посещение на Църквата Благовещение Богородично.
Отпътyваме през Кана Галилейска, където Исус прави първото чудо, като превръща виното във вода и достигаме до Капернаум – мястото на апостолите и градът определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър.
В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба".
Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Berger Hotel 3* или Pearl of the Valley 3* (или подобен), в Тиберия.

Ден 3 - Тибетия – Джераш – Аман
Закуска. Отпътуване от планината Табор към границата Шейх Хюсеин. Преминаваме границата между Израел и Йордания, след което ще сменим автобуса и местния екскурзовод с йордански. Посещение на римското селище Джераш, основан IV пр. н.е., привличащ туристите с павираните си улици, извисени храмове, баните и градски стени. Ще видим Овалният Форум, Арката на Адриан, Храмът на Артемида. След разглеждането на римското селище продължаваме към Аман – столицата на Йордания.
Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Hotel Liwan 3* (или подобен), в района на Аман.

Ден 4 - Аман – Мадаба – планината Небо – Керак – Петра
Закуска. Програмата започва с обзорна обиколка на Аман, след която продължаваме към Мадаба. Града е световноизвестен със запазените си мозайки от римско, византийско и умаядско времена, като най-популярната е мозайката от 6-ти век, която се намира в църквата Св. Георги и изобразява Карта на Йерусалим и Светите земи. След това програмата продължава с към планината Небо от където се открива невероятна гледка към Израел. Според Библията, Мойсей се изкачва на нея, за да види за първи път Обетованата земя. Според Светото Писание е погребан там. Планината е свято място за евреи, християни и мюсюлмани и е обвито в мистерия и легенди. Продължаваме покрай Керак и крепостта – една от най-големите крепости на Кръстоносците, за да достигнем вечерта до Изгубният град Петра.
Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Tetra Tree 3* (или подобен), в района на Петра

Ден 5 - Петра – Съкровищницата – обяд
Закуска. Целодневен тур на розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и под закрилата на ЮНЕСКО. През IV век преди Христа е Петра е бил населен от набатеите. Той е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център за който са се носили митове и легенди.
Навлизаме в града през тесен пролом дълъг 1 км. и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Обзорна обиколка на града, с акцент Съкровищницата на Фараона и време за невероятни снимки.
Отпътуваме към Аман за нощувка. По пътя ще спрем на руините на Крепостта Шобак – построена от Балдуин още през 1114.
Трансфер до Аман. Настаняване. Вечеря. Настаняване в хотела в Аман.

Ден 6 - Каср ал- Яхуд – Йерихон – Мъртво море – Кумран
Закуска. Преминаване границата през Аленби. Тук отново сменяме автобус и екскурзовода с израелски.
Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордан, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон – най- ниският град под морското равнище и един от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море – най-ниската точка в света – около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран – мястото където са открити прочутите ръкописи.
Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел Nativity Bells Hotel 3* (или подобен), във Витлеем.

Ден 7 - Йеруслаим – Витлеем
акуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон.
След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван.
По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена.
Остатъкът от деня прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието – Голгота и най- святото място за Християнският свят – храмовия комплекс на Гроба Господен.
Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място – Западната стена популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане.
Над стената на плача се намират и двете красиви джамии – Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол.
Следобед се връщаме във Витлеем – родното място на Исус Христос и посещаваме Базиликата Рождество Христово.
Връщане в хотела във Витлеем. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Ейн Карем – Лод – Яфо – Тел Авив
Закуска. Първата ни спирка е на Църквата на Посещението в Ейн Карем. Тук е роден Св. Йоан Кръстител и църквата е построена точно на мястото на раждането му. В двора на църквата има статуя показваща Дева Мария и Елисавета – майката на Йоан Кръстител, а на мястото където са се срещали има построена чешма.
Посещаваме още и Лод, с манастира Свети Георги, където се намира гроба и мощите на Свети Георги Победоносец.
Отпътуване за Тел Авив. Панорамна обиколка на Белия град и защитените от ЮНЕСКО сгради, построени в известния Баухаус стил. Посещение на древното пристанище в Яфo, който е привлича туристи със своето пристанище с 8000 годишна история. Ще се разходим по тесните му улички и из реставрираният квартал на художниците. Свободно време.
Трансфер до летище Тел Авив. Директен полет за София.


Полетно разписание  (подлежи на препотвърждение)
София 18:00 ч. / Тел Авив 20:30 ч.
Тел Авив 21:20 ч. / София 23:55 ч.
 • Авиокомпаниите си запазват правото да правят промени в полетното разписание.
 • Всички полети са в местни времена

Трансфера летище - хотел - летище:
Продължителност около 1 час и 30 минути в посока с автобус


Забележки:
 • Минимален брой за провеждането на пътуването са 50 пълноплащащи.
 • При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

Условия за прекратяване на договор
 • ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 • Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
 • ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
 • При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
 • ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
 • ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет
 • ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.


АБ
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!