Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Шри Ланка » Нова Година в Шри Ланка

Нова Година в Шри Ланка Ексклузивно

Шри Ланка, Шри Ланка
Сподели Печат на Нова Година в Шри Ланка
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Маршрут: София – Доха - Коломбо – Доха - София

Дати: 28.12.2017- 04.01.2018

Дни: 8

Нощувки: 5

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Нова Година в Шри Ланка, Шри Ланка
Нова Година в Шри Ланка

Шри Ланка - добре дошли в тропическия рай! Шри Ланка е райски остров, пълен с неочаквани изненади и невероятно разнообразие. Тук ви очакват самобитни местни традиции, древни храмове, красива дива природа и плажове с палми, облени от топлите води на Индийския океан. Легендарният остров на подправките ви зове за приключения... Предстои ви интересен маршрут по най-атрактивните кътчета на острова. Програмата ви завършва с плажна почивка на красивото крайбрежие на Индийския океан.

8 дни/ 5 нощи
3 нощувки в 4* хотели по маршрута на Културния триъгълник и 2 нощувки в хотел The Blue Water 5* на Западното крайбрежие
Период  Изхранване Цена на човек
 в двойна стая 
Трети възрастен
 в двойна стая
Единично
настаняване 
Дете 2-11,99
с двама възрастни
28.12.2017 – 04.01.2018 закуска и вечеря 1966 евро 1966 евро 2357 евро 1691 евро


Полетно разписание:
QR 228 28.12.2017  София - Доха      1155 1730  
QR 664 29.12.2017  Доха - Коломбо  0210 0920  
QR 655 03.01.2018  Коломбо - Доха  2055 2330  
QR 227 04.01.2018  Доха – София     0640 1055  
 
Важно:
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите - до 11:00 ч.
Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.94 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото туроператорът си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
Последователността на посещение на включените в програмата обекти може да бъде променена по преценка на местния туроператор.
Пакетната цена може да се преизчисли за настаняване в единична стая.

Визов режим:
Виза за Шри Ланка – 35 USD. Подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от туроператора четири седмици преди отпътуване и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 човека.
Срок за уведомление 30 дни преди началото на екскурзията.

Условия за анулация и неустойки:
До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума
От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването.

ex

ПРОГРАМА


1 ДЕН
28.12.2017 София – Доха
Отпътуване от летище София, Терминал 2 с полет на Qatar Airways в 11:55 ч. за Коломбо през Доха.
 
2 ДЕН
29.12.2017 Доха - Коломбо - Сигирия вечеря
Кацане в Коломбо сутринта в 09:20 ч. Посрещане от представител на партньора на туроператора в Шри Ланка. Трансфер към Сигирия (около 165 км). Настаняване в хотел Amaya Lake 4* -http://www.amayalake.com/ в района на Културния триъгълник, на база закуска и вечеря. Свободно време за почивка или СПА процедури (срещу допълнително заплащане). Вечеря и нощувка /1/.
 
3 ДЕН
30.12.2017 Сигирия закуска и вечеря
нова година в шри ланкаСлед закуска се отправяме към Сигирия - една от най-интересните природни и исторически забележителности на Шри Ланка, обект на Световното културно наследство. Сигирия или Лъвската скала се издига живописно на височина от 180 метра над тропическата джунгла. На върха на платото Сигирия се намират загадъчните и привлекателни руините на древен град-крепост. Склоновете на платото са толкова стръмни и недостъпни, че дълго време тук никой не можел да се изкачи. Едва през 18-ти век група ловци успели да преодолеят всички препятствия и били поразени от невероятните гледки. И ето вече няколко века учени от цял свят се опитват да разкрият тайните на планината. Някои смятат, че крепостта е била великолепен дворец на крал Кашиапа, владял тези земи през 5-ти век. Свидетелство за живота в двореца са великолепните стенописи, съхранени до днес. Според други теории прекрасното съоръжение е подарък от краля за монасите от култа Махаяна, които живеели в скалните будистки манастири в района. Защитниците на тази теория смятат, че древните фрески изобразяват сцени с участието на богинята Тара - майка на всички Буди. Предстои ни изкачване до древните руини. Стръмна спираловидна стълба ще ни отведе до световноизвестните фрески. От върха на платото се разкриват чудени гледки, а старинните останки ще предизвикат въображението ви. ЗАБЕЛЕЖКА: Пълният маршрут включва изкачване на значителен брой стъпала. Ако имате затруднения, можете да се изкачите само до някои от по-долните нива на комплекса, които включват световноизвестните стенописи.
Възможност за допълнителнa екскурзия – по желание, срещу доплащане:
Старинният град Полонаруа –  (45 евро на човек, екскурзията се осъществява при минимум 15 човека) - втората столицата на Шри Ланка, датира от  11-ти и 12-ти век след Христа. Днес е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук ще видите останките от кралския дворец Гал Вихарая, където се намират четири великолепни каменни скулптури на Буда, в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда. Ще посетите залата за аудиенции, лотосовата баня, статуята на Цар Паракрамабаху и Паракрама Самудрая - езеро, построен от крал Паракрамабаху Велики. Полонарува е осеяна с реставрирани руини. Сред тях най-впечатляващи са Ланкатилаке, Ватадаге и други останки от бившия храм, пазил единствената реликва от Буда - неговият зъб. 
Вечеря и нощувка /2/ в  хотел Amaya Lake 4*.

4 ДЕН
31.12.2017 Сигирия – Дамбула – Матале – Канди закуска и вечеря
нова година в шри ланкаСлед закуска се отправяме към Дамбула.
Следващата ни спирка и едно от най-впечатляващите места в Шри Ланка - Дамбула. Градът е известен с будисткия пещерен храм със същото име. Скалният храм е построен през 1 век преди н.е. от крал Валагамбаху, а днес  е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Това е най-впечатляващият пещерен храм в Шри Ланка. Комплексът е разположен на върха на планината, на височина 350 м ( около 300 стъпала) и се състои от пет отделни пещери с над 2000 кв.м. стени и тавани, покрити със стенописи. Това е най-голямата открита досега в света изрисувана площ. Тук ще видите над 150 изображения на Буда. Най-голямото от тях е колосална фигура, гравирана в скалата, с размери над 14 м. През XII век, по време на управлението на крал Нисанкамала, храмът бил реставриран, а 73 статуи на Буда са били покрити със злато. От този момент той е наричан „Златният Пещерен Храм“. Някои от древните статуи в Дамбула са на възраст над 2000 години.
Отпътуваме за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (70 км). По пътя ще посетим градина за екзотични подправки в Матале. Ще разберете защо наричаме Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации  за използване на подправките в кулинарията и медицината (Аюрведа техники), известни по цял свят.
Продължаваме за Канди - древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. През 1815 г градът капитулирал пред англичаните. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва - Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Далала Малигава, построен специално за защита на ценната светиня. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната. Затова той бил винаги добре пазен.
Посрещане на 2018 година!
 
Новогодишна вечеря и нощувка /3/ в хотел Amaya Hills Resort 4* https://www.amayahills.com/ в Kaнди.
 
5 ДЕН
01.01.2018 Канди - Пинавала – Вадува закуска и вечеря
нова година в шри ланкаЗакуска в хотела.
Ранно отпътуване към Пинавала – Пинавала е малко селце на брега на река Маха Ойа. Територията на известния приют за слонове е осеяна с кокосови палми и наподобява уютната естествена среда на нежните гиганти. Не се изненадвайте да видите как малките слончета се хранят от биберони или се движат свободно сред посетителите. Днес Пинавала е дом на около 60 слона и малки слончета, прибрани тук от дивата природа. Слонският приют е основан през 1975 г със седем слончета. Животът на слоновете в Пинавала е обект на множество изследвания, статии, книги и филми. Ще станете свидетели на грижите, които специалистите полагат за обитателите на приюта. Можете да участвате в храненето на малките и да присъствате на ежедневната слонска баня в реката.
Трансфер до хотел The Blue Water 5* Вадува  http://www.bluewatersrilanka.com/ на островното крайбрежие. Настаняване на база закуска и вечеря (след 14:00 ч.), свободно време за плаж и разходки. Вечеря и нощувка /4/ в хотела.          

6 ДЕН
02.01.2018 Вадува закуска и вечеря
Закуска, свободен ден за разходки, плаж и почивка на брега на Индийския океан. Вечеря и нощувка /5/ в хотела.

7 ДЕН
03.01.2018 Вадува - Коломбо – Доха закуска и вечеря
Закуска. Освобождаване на хотела до 12:00 ч. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището в Коломбо за обратен полет в 20:55 ч. до България през Доха.

8 ДЕН
04.01.2018 Доха - София
Следващ полет в 06:40 ч. от Доха до София. Пристигане в София в 18.35 ч.

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛИТЕ

Аmaya Lake 4*, Сигирия, http://www.amayalake.com/
Местоположение: Amaya Lake Kandalama е разположен по протежение на бреговете на езерото Кандамала и в Културния триъгълник на Шри Ланка. Това 50-акрово светилище предлага екологични удобства за настаняване, открит басейн и 3 заведения за хранене.
В хотела: Аюрведичният СПА център предлага успокояващи масажи и йога център. В туристическото бюро гостите могат да организират еднодневни екскурзии за сафарита със слонове и походи в джунглата. В общите части е осигурен безплатен Wi-Fi.
В стаите: Заобиколените от зеленина елегантни стаи разполагат с дървени мебели и меко осветление. Всяка стая има телевизор с плосък екран със сателитни канали и минибар. Суитите разполагат със самостоятелен басейн и хидромасажна вана.

Amaya Hills Resort 4*, Kaнди,  https://www.amayahills.com/
Местоположение: Разположен в района на Културния триъгълник, на хълм с гледка към планината  Хеерасагала, с отлични отзиви, предлага чудесни панорамни гледки към планината и равнините.
В хотела: открит плувен басейн, безплатен WiFi достъп, фитнес център, обмяна на валута, нощен клуб
В стаите: балкон, климатик, телевизор с плосък екран, електрическа кана, баня с душ, сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.

The Blue Water 5*, Вадува - http://www.bluewatersrilanka.com/
Местоположение: Хотелът е разположен на плажната ивица в Wadduwa. Трансферът от летището в Коломбо отнема около 2 часа.
В хотела: Зад хотела минава местната железопътна линия. Басейн, СПА център, 2 ресторанта, 3 бара, нощен клуб
В стаите: 140 елегантни стаи, с климатик, телефон, телевизор, Wi-Fi, чай и кафе, минибар, вана и душ, вентилатор на тавана и голям балкон или тераса с изглед към плажа. Луксозните стаи са по-просторни. Superior Deluxe стаите предлагат изискана гледка, по-богат интериор и джакузи. На разположение на гостите са също Executive Suites и Джуниър Suites.

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!