Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » остров Тинос » Почивка на остров Тинос с остров Миконос

Почивка на остров Тинос с остров Миконос Ексклузивно

остров Тинос, Гърция
Сподели Печат на Почивка на остров Тинос с остров Миконос
Промоция
остров Тинос
остров Тинос
остров Тинос
остров Тинос
остров Миконос
остров Миконос
о-в Тинос, църква "Благовестената Дева"
о-в Тинос, църква "Благовестената Дева"
остров Миконос
остров Миконос
остров Миконос
остров Миконос
остров Миконос
остров Миконос
плаж
плаж
 • остров Тинос
   
 • остров Тинос
   
 • остров Миконос
   
 • о-в Тинос, църква "Благовестената Дева"
   
 • остров Миконос
   
 • остров Миконос
   
 • остров Миконос
   
 • плаж
   

Маршрут: София-остров Евия-Рафина-остров Тинос-Рафина-нос Сунион-Халкида-София

Дати: 09.06; 23.09; 14.07; 01.09; 08.09; 15.09; 22.09.19

Дни: 8

Нощувки: 7

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Почивка на остров Тинос с остров Миконос, Гърция

Остров Тинос е от групата на големите Циклади и е сред най-красивите и вълнуващи острови. Той е третият по големина след Наксос и Андрос с площ от 195 кв. км. и според легендите е островът на Посейдон, Амфитрита. Дългият планински „гръбнак“ на острова, извисяващ се между Андрос, Миконос и Сирос, го прави внушителен по свой собствен начин. Тинос е осеян с възможно най-прекрасните селища от целите Циклади. Аркадите на Арнадос, великолепните морски гледки в Истерния и Кардиани, венецианската архитектура на Лутра, блестящите мраморни площади на Пиргос – всичко това прави Тинос уникален. Известен с прекрасната църква „Благовестената Дева“ и чудотворната ѝ икона, със своите 1300 гълъбарника на два етажа с изящно изваяни каменни резби, с прочутия си висококачествен зелен мрамор привлякъл поколения скулптори, дивно красиви гледки и плажове, островът е едно вълшебно място за почивка.

Почивка на остров Тинос с остров Миконос
Маршрут: София - остров Евия - Рафина - остров Тинос - Рафина - нос Сунион - Халкида - София

8 дни / 7 нощувки
Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек 
Дата
на заминаване

 Човек 
в двойна стая
Цена за
Единична стая
Трети
възрастен
в двойна стая 
Дете
( 0-11,99г. )
с 2-ма
възрастни
в стая
Дете
( 12-17,99г. )
с 2-ма
възрастни
в стая
09.06 - 16.06.19 705 лв. 870 лв. 640 лв. 355 лв. 510 лв.
23.06 - 30.06.19
705 лв.
870 лв.
640 лв.
355 лв.
510 лв.
14.07 - 21.07.19
750 лв.
915 лв.
680 лв.
370 лв.
555 лв.
01.09 - 08.09.19
705 лв. 870 лв.
 640 лв. 
 355 лв.  510 лв.
08.09 - 15.09.19
705 лв. 870 лв. 640 лв. 355 лв.  510 лв.
15.09 - 22.09.19
705 лв.
870 лв. 640 лв. 355 лв.  510 лв.
22.09 - 29.09.19 705 лв. 870 лв.  640 лв.  355 лв.   510 лв.

ВАЖНО: От 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер на:  За хотели 5* - 4 евро на стая, на вечер; хотели 4* - 3 евро на стая, на вечер; хотели 3* - 1.50 евро на стая, на вечер; хотели 2* и 1* - 0.50 евро на стая, на вечер.
Заплаща се само на място в хотела, преди настаняването и е задължителна. Хотелът има право да откаже настаняване, в случай, че туристите не си заплатят тази такса.

Пакетните цени включват:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 5 нощувки на о. Тинос в Хотел Tinos Beach 4*
 • 5 закуски на блок маса
 • 5 вечери на блок маса
 • Шезлонги и чадъри на плажа
 • 2 попътни нощувки със закуски и вечери в хотели 4*
 • Екскурзия до храма на Посейдон нос Сунио
 • Фериботни такси и билети
 • Медицинска застраховка с асистънс и покритие 5 000 euro за лица до 70 г.
 • Екскурзовод от фирмата организатор

Пакетните цени не включват:
 • Туристическата такса на стая, на вечер, която се заплаща на място в хотела
 • Допълнителни екскурзии и входни такси, ако е необходимо
 • Обиколка на острова – 15 евро
 • Екскурзия до остров Миконос и остров Делос – 50 евро
 • Екскурзия до остров Сирос - 20 евро
 • Входна такса на Делос - 12 евро;
 • Входна такса на храма на Посейдон - 8 евро
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за застраховка на лица над 70 г.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване": Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Програма за Почивка на отров Тинос

Ден 1 - Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – остров Евия (750 км.). Настаняване в Халкида хотел 4*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 – Закуска. Рано сутринта отпътуване за пристанище Рафина, откъдето с ферибот ще се отправим към остров Тинос (около 4 часа път). Пристигане около обяд. Обиколка на столицата Тинос (Хора). Ще посетим величествената църква "Панагия Евангелистрия" - построена през 1823 година от най-скъпия тиноски мрамор, дом на чудотворната икона изобразяваща Благовещение. Църковният комплекс е като една своеобразна съкровищница. Тук се намират дарения като портокаловото дърво, изработено от злато и сребро, ризница със златна резба, красиви църковни одежди, множество накити. Музеят съхранява творби на местни скулптори и художници, а картинната галерия пази произведения на майсторите от Йонийската школа. Тези от вас, които желаят, могат да посетят археологическия музей на Тинос, в който може да видите слънчев часовник от 1-ви век пр. Хр. и множество скулптурни находки от светилището на Посейдон и Амфитрита. Настаняване в хотел 4* на брега на Егейско море. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане обиколка на острова или време за плаж и почивка. Тинос се слави със своите четиридесет красиви и живописни села, които като по чудо не са повлияни от туристическия бизнес. Селищата тук са запазили своята автентичност, традиционна характеристика и типична архитектура. Ще започнем с Арнадос. Ще разгледаме манастира Кехровуни от 10-ти век, който е един от най-големите манастири в Гърция. Ще ви развълнуват - килията на сестра Пелагия, в която е получила своите видения, музеят, в който се съхраняват ценни икони от 18 и 19 век, както и прекрасните пейзажи. Ако Пиргос е най голямото селище, то Волакс е най-живописното и е нашата следваща спирка. Селцето е сгушено между грамадни късове розов гранит - обли като яйца и оформени в най-причудливи фигури от времето и вятъра, отрупано в диви цветя, това е мястото на Тинос с най-вълнуващите залези. Следващата ни спирка е Истерния , която се слави с названието „балкон на Егейско море“, защото гледката от тук към съседните острови е наистина уникална. Ще спрем за фотопауза, за да запечатят апаратите ви тази вълнуваща красота. Ще продължим към Пиргос, второто по големина селище след Тинос (Хора). Тук се намира училището за изящни изкуства, музеите Халепа и Панормитон Калитехнон, а сградите очароват с ветрилообразните си прозорци и красиви балкони. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 - Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 – Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка, или срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Сирос. Bъпрeки че принaдлежи към грyпата нa Циκладитe, Cирoc е различен. Aрxитeктyрaта му е дoминиранa повечe οт неoклаcическатa архитктура, откοлκoто οт циклaдската, и ycещaнетo от тοва да бъдeш нa Cирoс е като да бъдеш в Гърция, Итaлия и Франция eднοвременнo. Cтoлицaта на Сироc, Eрмyпοли, e нaречена "Царицaта на Циклaдитe" и е същo административнa cтолица на цялaта οстрoвна групa. Пешеходната обиколка с екскурзовод ще ви запознае с богатия исторически, архитектурен и културен живот на острова. Изобилието от музеи, църкви, магазини и кафенета ще изпълни деня ви с незабравими впечатления. Връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 - Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Миконос и Делос. В 9:05 ч отпътуване с ферибот за остров Миконос (около 20 минути). Акостираме в Миконос и отплаваме за остров Делос (30 минути път). Пристигане на острова – музей, един от най-важните и грандиозни археологически комплекси на Гърция. Тук, според легендата са родени Аполон и Артемида плод на любовта между Лето и Зевс. Светилището на Аполон, Светилището на Дионис, терасата на лъвовете, къщата на делфините, театърът за 5500 зрители, къщата на Дионис и още много други находки ще ви върнат в далечната 1000 г.пр.н.е, за да разкажат своята история и легенди. Отплаваме към Миконос. Кратка пешеходна обиколка на столицата. Свободно време за разходка и наслада в прелестния Миконос. В 18:00 часа отплаване за остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 - Закуска. Отпътуване за Рафина. На около 60 км от пристанище Рафина се намира нос Сунион с величествения храм на Посейдон. Тук в най – южната част на Атика, древните елини са избрали да почетат бога на морето, като построили огромен храм на Посейдон. Мястото е величествено – назъбената скала се извисява на 60 метра височина и открива гледка към лазурните води на входа на Сароническия залив. При ясно време на изток се виждат Цикладските острови: Кеа, Китос и Серифос. Гледката от върха е смайваща. Земните маси на Запад рязко се открояват на фона на косо падащата светлина на късното следобедно слънце: вижда се по-голямата част от остров Егина, а зад него са планините на Пелопонес. От тук можете да се насладите на морето и островите. Гледката от морето към носа (наречен от Омир „свещеният нос„) и към огромния храм предизвиква радост и благоговение у гърците: при вида на храма те знаят, че са близо до дома. Въпреки че, отдалеч колоните изглеждат искрящо бели на слънцето, отблизо се вижда, че те са изработени от сив мрамор, донесен от близката Агрилеса и имат 16 канелюри, вместо обичайните 20. Днес тази постройка е една от най-често сниманите в Гърция. Отпътуване за Халкида. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Уточнение:
Възможност за качване от: Бенз. Shell на магистрала „Тракия“, Бенз. Shell Драгичево, Дупница  (разклон на магистралата), Магазин Metro Благоевград, Бенз. OMV Сандански, Бенз. Petrol ГКПП Кулата. Уточняване в седмицата преди пътуването.

Необходими документи:
 • Валиден документ за самоличност - Лична карта или задграничен паспорт.
 • Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или с лични карти, ако имат такива.
 • Когато дете под 18 години пътува само с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващият родител - оригинал + 1 копие.
 • За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Условия за резервация:

 • Заплащане на депозит 30% от пакетната цена и подписване на Договор
 • Доплащане до 20 дни преди отпътуване

Важно:
 • Туроператорът застрахова задължително всички свои клиенти, пътуващи организирано зад граница с медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с асистънс на “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 5 000 euro
 • Доплащане за медицински застраховки: Лица от 71 г.  до 80 г. - 13 лв. Лица над 80 г. се застраховат допълнително.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на България, невалидни /забравени/ документи или други независещи от Туроператора причини !
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение.
 • При драстично поскъпване на горивото, Туроператора си запазва правото за актуализация цената на транспорта, за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.
 • Минимален брой туристи - 35 човека
 • Срок за уведомление при недостигнат минимум - 7 дни преди началната дата
   
ТТ
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!