Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Тоскана » Почивка в Слънчева Тоскана 55+ и приятели

Почивка в Слънчева Тоскана 55+ и приятели

Тоскана, Италия
Сподели Печат на Почивка в Слънчева Тоскана 55+ и приятели
Промоция
Почивка в Тоскана
Почивка в Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Тоскана
Волтера
Волтера
Лука, Пиаца Амфитеатро
Лука, Пиаца Амфитеатро
Лука, Пиаца Амфитеатро
Лука, Пиаца Амфитеатро
Монтекатини терме
Монтекатини терме
Монтекатини терме
Монтекатини терме
Пиза
Пиза
Сан Джиминяно
Сан Джиминяно
Сиена
Сиена
Сиена
Сиена
Чинкуе Терре
Чинкуе Терре
Флоренция
Флоренция
Флоренция
Флоренция
Флоренция
Флоренция
Флоренция, Галерия Уфици
Флоренция, Галерия Уфици
Флоренция, Галерия Уфици
Флоренция, Галерия Уфици
Флоренция, Галерия Уфици, рисуваният таван
Флоренция, Галерия Уфици, рисуваният таван
 • Почивка в Тоскана
   
 • Тоскана
   
 • Тоскана
   
 • Тоскана
   
 • Тоскана
   
 • Тоскана
   
 • Тоскана
   
 • Волтера
   
 • Лука, Пиаца Амфитеатро
   
 • Лука, Пиаца Амфитеатро
   
 • Монтекатини терме
   
 • Монтекатини терме
   
 • Пиза
   
 • Сан Джиминяно
   
 • Сиена
   
 • Сиена
   
 • Чинкуе Терре
   
 • Флоренция
   
 • Флоренция
   
 • Флоренция
   
 • Флоренция, Галерия Уфици
   
 • Флоренция, Галерия Уфици
   
 • Флоренция, Галерия Уфици, рисуваният таван
   

Маршрут: Пловдив-София-Загреб-Любляна-Венеция-Флоренция-Сиена-Сан Джиминяно-Пиза-Флоренция-Любляна-Загреб-Белград-София-Пловдив

Дати: 22.06.18; 20.07.18; 17.08.18; 31.08.18; 05.10.18

Дни: 9

Нощувки: 6

Нощен преход

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Почивка в Слънчева Тоскана 55+ и приятели, Италия
Подарете си една незабравима почивка в Тоскана изпълнена с вкусна храна, ароматно вино и спиращи дъха гледки. Възползвайте се от най-добрата оферта.

Почивка в Италия, Тоскана
9 дни / 6 нощувки


Тоскана е най-красивата област на Италия и една от най-посещаваните от туристи области в света, известна с прeкрасните си пейзажи, богатата си култура и не на последно място – с кухнята си и с легендарното вино кианти. Градовете на Тоскана – Сиена, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и, разбира се, столицата й Флоренция, са люлки на Ренесанса и днес  приютяват безценни архитектурни паметници и световноизвестни музеи.  

Монтекатини Терме е най-известният курорт с минерални бани в Италия, където, още по времето на Римската империя, пълководци и императори са идвали да си почиват след тежки битки. В по-нови времена Монтекатини Терме е било любимо място за почивка на австрийската аристокрация.
Днес градът разполага със съвременен комплекс от обществени басейни и привлича почиващи от цяла Европа, Америка и Азия. Разположен в сърцето на Тоскана, той често се ползва освен като място за отдих и почивка, и като отправна точка за опознаване на прекрасната земя на Медичите, където италианският гений се изявява най-силно и в най-чист вид.

Маршрут: Пловдив - София – Загреб – Любляна – Венеция – Флоренция – Сиена – Сан Джиминяно – Пиза – Флоренция – Любляна – Загреб – Белград – София - Пловдив

Цената в таблицата е в лева на човек.
Посочените цени са с отстъпка за ранно записване до 2 месеца преди датата на отпътуване.

Дати
на заминаванеЦена на Човек
в двойна / тройна
стаяДеца и
младежи
до 18 г. с
2-ма възрастни
в стая

 Деца и
младежи
до 18 г. с  възрастен
в стая


Единична
стая22.06.2018 - 30.06.2018
20.07.2018 - 28.07.2018
699 лв. 599 лв.  629 лв. 844 лв.
17.08.2018 - 25.08.2018
31.08.2018 - 08.09.2018
05.10.2018 - 13.10.2018
679 лв. 599 лв.   629лв. 819 лв.
  
ВАЖНО:
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.
 • Примерни хотели, в които се настаняват групите (точното име на хотела е известно около 20 дeна преди отпътуването): Terme Prestige 3*, San Giorgio 3*, Alba 3*, Bartolini 3*, Brasile 3*, Casa Rossa 3*, Venere 3*, Europa 3*, Florio 3*, Giovanna 3*, Rubens 3*, Marina 3*, Nuova Italia 3*, Parigi 3*, Piccadily 3*, Piccolo Hotel 3*, Rigoletto 3*, Tiffany 3*, Villa Rita 3*, Zenith 3*, Metropole 3*
 • При тази екскурзия няма никакви ограничения за възрастта на участниците, тоест всички участници могат да се възползват от цената, независимо дали са навършили 55 години и дали са придружени или не от хора, навършили тази възраст.


Пакетната цена на Почивка в Тоскана включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус,
 • 6 нощувки в Монтекатини Терме, в хотел 3* на база изхранване  FB - Пълен пансион (със закуски, обяд и вечеря )
 • Закуската е континентална, петте обяда са под формата на сух пакет (сандвич, минерална вода и един плод), последният обяд и вечерята са с тристепенно меню.
 • Екскурзоводските услуги по описаната програма.
 • Представител от фирмата организатор по време на пътуването и престоя

Пакетната цена на Почивка в Тоскана не включва:

 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с Асистънс и лимит на отговорност 10 000 евро - по 2 лв. на човек на ден ( заплаща се задължително )
 • Разходи от личен характер
 • Изхранване извън обявената програма
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист-  316 лв.
 • Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и прочие
 • Слушалки по време на екскурзоводската програма (3 евро на човек)
 • Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока.

Програма на Почивка в Тоскана:

Първи ден – В 17.30 ч. от паркинга пред  хотел “Рамада Пловдив Тримонциум” в гр.Пловдив се извършва трансфер до София. В 21.00 ч. отпътуване от гр. София  ( от Централна автогара София, сектор “Паркинг”). Качването в автобуса започва в 20.30 ч. Нощен преход по маршрут София – Белград – Загреб – Венеция – Монтекатини Терме.

Втори ден – Следобед пристигане в Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Трети ден - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Пиза и Лука ( доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г./ Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена/. Екскурзията включва: разглеждане на Пиза: Двора на чудесата (Катедралата, баптистериото и наклонената кула) и на стария град – пиаца „Кавалери”, търговската улица и пиаца „Гарибалди”; разглеждане на Лука – очарователен град, съхранил средновековните си църкви, дворци, улички и площади, опасан от крепостни стени, датиращи от XVI – XVII  век: разглеждане на стария град, катедралата „Св. Мартин”, църквите „Св. Михаил на форума” и „Св. Фредиан”, Овалният площад. Вечеря. Нощувка.

Чeтвърти ден - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Сиена ( доплащане 32 лв. за възрастни и 23 лв за деца под 18 г./ Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена).  Екскурзията включва: разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централният площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно e сцена  – легендарното „палио”, Палацо Публико, катедралата. Вечеря. Нощувка.

Пети ден - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Възможност за целодневна екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно ( доплащане 32 лв за възрастни и 23 лв за деца под 18 г./ Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена). Волтера е възхитително тосканско градче, кацнало на един хълм, съхраняващо крепостни стени от Средновековието, но и от етруската епоха, от което се открива изключителна гледка към красивата околност. Следобед – разглеждане на Сан Джиминяно – кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта  Мария Асунта”. Вечеря. Нощувка.

Шести ден - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Възможност за целoдневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Чинкуе Терре ( доплащане 49 лв за възрастни и 40 лв за деца под 18 г./ Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена, но е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Терре). Чинкуе Терре е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземно-морски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Терре може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. Екскурзията включва: транспорт с автобус до Ла Специя, продължаване с железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза във Вернаца, Манарола и Риомаджоре. Вечеря. Нощувка.

Седми ден - Закуска. Свободен ден. Обяд (сух пакет). Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Флоренция ( доплащане 49 лв за възрастни и 44 лв за деца под 18 г./ Екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека, входни такси не са включени в тази цена). Екскурзията включва: разглеждане с екскурзовод забележителностите на Флоренция: църквата–пантеон Санта  Кроче (отвън), катедралата „Санта Мария-дел-Фиоре”, квартала на Данте, площада на Синьорията. Възможност за разглеждане на галерията Уфици с доплащане 30 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата. Таксата за вход в галерията, която е около 13 евро, се плаща на място. Посещението се организира при минимум 15 участника ( местата за посещение на галерията Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека / записваме до изчерпване на местата /. Фотопауза на пиацале „Микеланджело”, откъдето се открива прекрасна гледка към покривите и кубетата на тосканската столица. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Осми ден - Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Възможност за качване с фуникуляр до Монтекатини Алто (билетът за фуникуляра, който струва 7 евро, не е включен в цената и се заплаща на място). Обяд в хотела (тристепенно меню). Отпътуване за България ( нощен преход ) по маршрут Монтекатини Терме – Венеция – Загреб – Белград - София.

Девети ден - Следобед пристигане на Централна Автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.


Забележка:
 • Автобусите тръгват от гр. София. Безплатен трансфер се организира за пътуващите от гр.Пловдив.
 • Автобусите, с които се пътува, са “Мeрцедес”, „Сетра”, „Неоплан”, „Бова” „Скания”, „ДАФ”, „МАН” с климатик, видео, кафе машина, минибар, лицензирани за извършване на международен превоз на пътници.
 • Местата в автобуса се заемат по реда на записването.
 • За записан се счита клиент, който е платил Авансова вноска и е подписал Договор.
 • Туристите могат да носят следният багаж: 1 брой багаж с тегло до 25 кг в багажника на автобуса и до 5 кг ръчен багаж в салона.
 • В автобуса не се пуши и е забранено да се храните.
 • Почивки по време на пътуването се правят през 3 – 4 часа на удобни места.
 • Туристите, пътуващи сами, трябва да доплатят за индивидуална стая, ако желаят да ползват такава.Ако не желаят да доплащат за индивидуална стая, те ще бъдат комбинирани с други пътуващи сами туристи от същия пол в двойна или в тройна стая (в случай че пътуващите сами туристи са четно число, те ще бъдат настанени в двойни стаи, в случай обаче че са нечетно число, се налага да бъдат настанени в тройна стая).
 • При настаняване в тройна стая, понякога третото легло е допълнително. Туроператора не може да гарантира, че при всички настанявания в тройни стаи, трите легла ще са с еднаква големина.
 • Клиентите, които не желаят да се включват в допълнителните екскурзии, могат да посещават някой от СПА центровете на града, които разполагат с големи минерални басейни, тангентори, вани и пр. Входът за тези СПА центрове е около 13 EUR.  
 • Понякога в големи градове като Париж, Рим, Лондон, Виена, Прага, Будапеща, Барселона, Мадрид и пр. се налага да се ползва метро за известна част от програмата.
 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва в или в околностите на Монтекатини Терме - 1-2 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3 звезди и 3-4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог. Възможно е през 2018 г. и други европейски градове да въведат подобни такси, които биха се заплащали директно на рецепцията на хотелите лично от туристите.

Допълнителни екскурзии:
 • Екскурзия до Сиена- 32 лв. ( за деца под 18 г. цената е 23 лв.)
 • Екскурзия до Волтера и Сан Джиминяно - 32 лв. ( за деца под 18 г. цената е 23 лв.)
 • Екскурзия до Пиза и Лука - 32 лв. ( за деца под 18 г. цената е 23 лв.)
 • Екскурзия до Чинкуе Тере - 49 лв. ( за деца под 18 г. цената е 40 лв.)
 • Екскурзия до Флоренция - 49 лв. ( за деца под 18 г. цената е 44 лв.)
 • Галерия Уфици - 30 лв.

RT
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!