Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Ниш » ВЕЛИКДЕН и ГЕРГЬОВДЕН в Ниш, СЪРБИЯ

ВЕЛИКДЕН и ГЕРГЬОВДЕН в Ниш, СЪРБИЯ

Ниш, Сърбия
Сподели Печат на ВЕЛИКДЕН и ГЕРГЬОВДЕН в Ниш, СЪРБИЯ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Дати: 07.04 - 09.04.2018 / 05.05 – 07.05.2018

Дни: 3

Нощувки: 2

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за ВЕЛИКДЕН и ГЕРГЬОВДЕН в Ниш, СЪРБИЯ, Сърбия
Известна туристическа забележителност на Сърбия е и Дяволския град (Дяволя Варос) -  природен феномен на южния склон на връх Радан, на десния бряг на Жълтата река в централна Сърбия.
Представлява комплекс от каменни пирамиди и често е сравняван от българи с Белоградчишките скали.   
Името на града е дадено от жителите му. Пясъчните образования са нетрайни и непрекъснато се отмиват от дъждовете. Затова и хората отъждествяват промените с борбата за власт на дяволи. Дяволска е и водата на това място, защото е черна.
Мистиката на мястото се допълва от шумовете, създавани от вятъра между пирамидите. Във въздуха се носят “дяволски въздишки”.


ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА ЗА ВЕЛИКДЕН и ГЕРГЬОВДЕН в Ниш, СЪРБИЯ 

3 дни / 2 нощувки

Ден 01 
08.00 Отпътуване от София, пл. Ал. Невски. Пристигане в Ниш около обяд. Разходка из града. Настаняване в хотела. След обяд туристическа програма – „Челе Кула” (изградена от черепите на въстаниците от Чегарската битка през 1809г., площад Крал Милан, паметника на Александър Караджорджевич, Чаирската чешма, Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазените турски крепости на Балканите - крепостта на река Нишава. Свободно време за самостоятелна разходка в Ниш или пазар. Възможност да посетите старата част на Нишката регия - „Казанджииското сокаче”. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 

Ден 02 
Закуска. Свободен ден в Ниш или по желания екскурзия до Дяволския град (Джавола варош). 
Отпътуване за Дяволския град - мистерията на скалните фигури, изваяни от природните стихии, дава името на това уникално място. Природната забележителност се намира в южните склонове на планината Радан. Представлява комплекс от скални пирамиди, разположени на вододела между две клисури (Дяволска и Пъклена). На площ от 4200 кв.м. водната ерозия е оформила над 200 уникални пирамиди – кули, високи от 2 до 15м. Повечето от тези образувания са покрити със „защитни шапки”, които ги предпазват от разрушителното действие на дъжда и вятъра. Странните фигури, както и тяхното разположение, мистичната атмосфера и мистерията, създадена от вятъра, са повлияли на местните да нарекат уникалното място Дяволския град. Свободно време за разглеждане и снимки. 
Връщане в хотела в Ниш. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка. 

Ден 03  
Закуска. Отпътуване за Суковски манастир. Суковският манастир „Успение Богородично“ е стар български православен манастир, в Източна Сърбия. Датата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. Манастирският храм, посветен на Успение Богородично, е построен в периода 1857-1859 година. Основната църквата е изписана и завършена през 1869 г. от Васил Попхристов от Самоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това. Нартексът на манастирската църква е обновен в 1947 г., а самата църквата е реконструирана цялостно през 1974 година. Посещение на манастира. Кратък престой в Пирот – възможност за пазар и разходка. Отпътуване за България. Пристигане в София в късния следобяд. Настаняване / Дати 07.04 - 09.04.2018

 05.05 – 07.05.2018

Легло в двойна стая 210 лв.
Легло в тройна стая 210 лв
Легло в единична стая 270 лв.


Пакетната цена включва:
 •  транспорт с лицензиран туристически автобус
 • 2 нощувки с 2 закуски в хотел 3+* - супер локация в центъра на Ниш 
 • 1 стандартна вечеря
 • 1 празнична вечеря в ресторанта на хотела с богато меню, местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит и жива музика
 • екскурзоводски услуги по маршрута
 • медицинска застраховка

Цената не включва:
 • Входни такси за туристически обекти (Челе кула – 150 динара)
 • Допълнителни екскурзии:
 • Дяволския град – при събрана група от минимум 20 човека - 32 лева

РТ
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!