Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Москва » Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва

Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва

Москва, Русия
Сподели Печат на Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва
Промоция
Санкт Петербург
Санкт Петербург
Санкт Петербург
Санкт Петербург
Ермитажът в Санкт Петербург
Ермитажът в Санкт Петербург
Петродворец в Петерхоф
Петродворец в Петерхоф
Екатеринински дворец в Царско село
Екатеринински дворец в Царско село
 • Санкт Петербург
   
 • Санкт Петербург
   
 • Ермитажът в Санкт Петербург
   
 • Петродворец в Петерхоф
   
 • Екатеринински дворец в Царско село
   

Маршрут: София - Москва - Санкт Петербург - София

Дати: 05.08.2018 – 12.08.2018

Дни: 8

Нощувки: 7

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва, Русия
Програма:

05 август
Излитане от София Терминал 2 в 12.30 ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35 ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18.20 ч., пристигане в 19.40 ч.
Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи. Нощувка.

06 август
Закуска.
Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812 г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка.
Екскурзия по територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор - началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург.
Обяд в ресторант в града.
Екскурзия на български език в Юсуповски дворец на Мойка – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия : парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата около 9 ч.) Нощувка

07 август
Закуска.
Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на бълг. език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в парка. Връщане в С. Петербург. Трансфер до хотела.(около 6.5 часа) Свободно време. Нощувка.

08 август
Закуска.
Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург.
Обяд в ресторнт в града
Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (осн. сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл -официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура. Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела.(продължителност на програмата около 10 часа) Нощувка

09 август
Закуска. Освобождаване на стаите, трансфер до летище Пулково за полет до Москва в 10.40 ч. 11.55 ч. - посрещане на летище Шереметиево-2. Трансфер до хотел Делта Измайлово 4*. Настаняване в стаи бизнес премиум. Свободно време с възможност за разглеждане на разположения в съседство Измайловски Кремъл и прочутия базар за сувенири. Нощувка.

10 август
Закуска.
Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др.
Обяд в ресторант в града.
Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. трансфер до хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.

11 август
Закуска.
Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата -Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства.
Обяд в ресторант в града.
Разходка с корабче по Москва – река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др.
Връщане в хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.

12 август
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево. Полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08.20 ч. Пристигане в София в 11.35 ч.

Всички цени са в лева
Дати
Човек в
двойна
стая

Eдинична
стая
05.08.2018 – 12.08.2018 2440 лв.
2910 лв.

   ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • самолетен билет за редовни полети на Аерофлот София – Москва - Санкт Петербург – Москва – София с вкл. чекиран и ръчен багаж
 • летищни такси – 304 лв. към 08.11.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)
 • 4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в С. Петербург в стаи стандарт
 • 3 нощувки със закуска в хотел Делта Измайлово 4* в стаи бизнес премиум
 • 2 обяда в ресторанти в С. Петербург (супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
 • 2 обяда в ресторанти в Москва (супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода)
 • трансфери летище-хотел-летище
 • описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
 • входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • слушалки по време на екскурзионната програма
 • медицинска застраховка (с покритие 50000 €)
 •  тур-лидер, представител на туроператора

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 бр. цветна снимка паспортен формат
 • лични разходи
 • допълнителни екскурзии по желание:
 • Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева
 • Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта

Условия за резервация:

 • Депозит – 35%
 • Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване

Условия за анулация:
 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 35 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 34 до 15 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 14 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.
 • Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото без да дължи неустойка и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

Важно:

 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 36 туристи.
 • В случай, че този брой не бъде набран най – късно до 21 дни преди отпътуването, се уведомяват всички потребители и се възстановяват внесените депозити или се прекалкулира цената при желание на туристите
 • По желание на клиента може да бъде предложена застраховка „Отмяна на пътуване”
rh

*Хотели по програмата:

В Москва:
Хотел Делта 4*
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва – Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири. Настаняването е във висока категория стаи – бизнес премиум.
На 50 м. от хотелския комплекс: Ст.м. Партизанская, до Червения площад директна линия – 12-15 мин. на метро.

В Санкт Петербург:
Хотел Москва 4*
Стандартен хотел 4*, с изключително добро разположение в началото на Невски проспект, на площад Александър Невски, срещу Александро-Невската лавра. Настаняването е в стандартни двойни стаи. Вечер е възможно да се наблюдава вдигането на моста „Ал. Невски” над река Нева. На 20 м. от хотела - ст. м. Александър Невски.


Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!