Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Маракеш » Великден в Мароко - Пътешествие отвъд епохата на имперските столици

Великден в Мароко - Пътешествие отвъд епохата на имперските столици

Маракеш, Мароко
Сподели Печат на Великден в Мароко - Пътешествие отвъд епохата на имперските столици
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Маршрут: София – Маракеш – Казабланка – Рабат – Мекнес – Волюбилис – Фес – Ифран - Бени Меллал – Оурика - Маракеш – София

Дати: 05.04.2018

Дни: 6

Нощувки: 5

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Великден в Мароко - Пътешествие отвъд епохата на имперските столици, Мароко
Обградено от Атлантическия океан и Средиземно море от една страна, граничещо с Алжир на изток и Мавритания на юг, днешното Кралство Мароко е резултат от сблъсъка на два различни свята. Неговото стратегическо местоположение, влиянието на търговци, нашественици и заселници, които били привлечени от този регион, оформят мароканската история и общество. Градовете се славят по цял свят със своята оригинална, отличаваща се и съблазнителна атмосфера. Северното пристанище на Танжер, метрополисът Казабланка, културният център на Маракеш, древният град Фез и столицата Рабат отразяват уникалната комбинация от ислямско, берберско и европейско наследство. От 1912 до 1956 кралството е било разделено на Френски и Испански протекторат, което обяснява влиянието на тези култури, както и широкото разпространение на двата езика, особено френския. Ислямът е официалната религия, монархът е върховният мюсюлмански представител в държавата, около 1 % от населението са християни, а по-малко от 0.2 % са евреи. Най-голямата етническа група е тази на берберите, следват арабите, които преобладават в големите градове, малък брой чернокожи африканци и около стотина хиляди европейци, повечето французи, като цялата тази смесица от етноси е гаранция за хармонично съжителстване и толерантност към различните.

 Великден в Мароко - Пътешествие отвъд епохата на имперските столици

ДАТА  Човек 
в двойна стая 
Единична стая 
За допълнително
легло
Дете до 12г.
 с 2‘ма възрастни
05.04 – 10.04.18 638 € / 1248 лева 668 € / 1307 лева 628 € / 1228 лева 584 € / 1142 лева 

Цената включва:
 • Самолетен билет – чартърен полет на авиокомпания BH Air: София – Маракеш – София с включени летищни такси
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата
 • 5 нощувки на база HB полупансион /закуска и вечеря/ в 4* хотели
 • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗAД „Армеец”
 
Цената не включва:
 • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място
 • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
 • Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
 • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото. Обявява се при доплащането на пакета

Минимален брой туристи: 30

Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 
Полетна информация:
София 14:30 ч., Маракеш 16:00 ч.
Маракеш 17:00 ч., София 23:55 ч.

Тип самолет: Airbus A320
Адрес: Авиокомпания BH Air, София ул. Игнатий Дякон 7А

Забележка: 
Възможна е промяна в полетното разписание!

Начин на плащане: 
 
Депозит 300 евро или 600 лева при записване;
Доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!

Необходими документи: 
 • Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни – 300 евро / 600 лева
От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 
Вид използван транспорт: Самолет; Автобус

Застраховка „Отмяна от пътуване“: 
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗАД „Армеец“ , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
 
Необходими документи:
 • Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди
 • датата на екскурзията.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална
 • заверка от едния или двамата родители!
 • Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

ех

*Програма за Великден в Мароко

05.04.2018 г. четвъртък: София - Маракеш
Среща на летище София, Терминал 1  с  нашия представител на летище. Регистрация за директен чартърен полет София – Маракеш на BH Air / с продължителност 4 ч и 30 мин./Кацане на летище Менара в Маракеш. Посрещане от Вашия професионален екскурзовод  в Мароко (обслужването на място е изцяло на български език). Трансфери и настаняване в хотел - Zalagh Kashbah 4* или подобен. Вечеря и нощувка /1/.

2 ДЕН
06.04.2018 г петък: Маракеш - Казабланка
пътуване до марокоЗакуска. Туристическа обиколка на Маракеш. Ще се запознаете с топ забележителностите и исторически паметници на града. Градините Менара, където сред многото насаждения от маслинови дървета ще се види басейна напоен от каналите, които идват от високия Атлас. Ще се възхитите на джамията Кутубия /Koutoubia Mosque/ най-голямата джамия в Маракеш, и една от най-внушителните в Мароко и Магреба, разходката ще продължи с посещение на Двореца Байя /Bahia Plalace/, където ще се насладите на изключителните образци на декорации от кедрово дърво и мрамор. Ще преминем през суковете, поразяващи с майсторски изработени стоки, след това ще достигнем до Площад "Джема ел-Фна" /Jemaa el-Fnaa Square/, туптящото сърце на Маракеш. Ще усетите магията на този оживен кошер от търговци, купувачи, зяпачи, музиканти и цялата пъстра тълпа, изпращаща жаркия ден. Отправяме се към Медината, смело спускайки се по нейния лабиринт от алеи и странични улици. След това ще посетим автентичната берберска аптека, от където освен презентация, която ще ни направят специалистите и производителите на натуралните продукти като арганово олио, шафран, расалханут, арника, жен шен, нежела, ментов чай....,ще можем и да си купим от тези продукти. Отпътуване за Казанбланка.  Името на града предизвиква мисли за холивудски блясък, но всъщност е търговската столица на Кралството. Ще откриете очарованието на тази космополитна и очарователна крайбрежна столица, разхождайки се по елегантните булеварди в колониален стил „ Вил Ноувел” /Ville Nouvelle/. Настаняване в хотел Prince de Paris 4*  или подобен в Казабланка. Вечеря и нощувка /2/.

3 ДЕН
07.04.2018 г събота: Казабланка-Рабат-Мекнес-Волюбилис-Фес
пътуване до мароко Закуска. Посещение на джамията Хасан II (отвън) за снимки. Отпътуваме за Рабат, около 1 час. Пристигане в Рабат и обзорна обиколка на града включваща мавзолея на  Мохамед V и Кралския Дворец /отвън/. Продължаване към Мекнес /около 155 км, около 2,30 ч/. Пристигане в Мекнес, бивша имперска столица по време на царуването на Мулай Исмаил, края на 17 ти и началото на 18 век, град, известен в миналото като „Градът на 100 те минарета”. Ще видите внушителните градски стени и  и красиво украсената порта на Баб Мансур. Отправяме се към древния град Волюбилис, античен град в близост до Мекнес в северната част на Мароко. Основан е през III век пр.н.е. от финикийците и достига най-голям разцвет под римска власт. През VIII век става първата столица на династията на Идрисидите, но през следващите столетия запада и през XI век населението му е преселено в близкия град Мулай Идрис. Продължаване към Фес. Настаняване в хотел Menzeh Zalaagh 4* или подобен. Вечеря и нощувка /3/.

4 ДЕН
 
08.04.2018 г. неделя: Фес
пътуване до марокоСлед закуска ще потеглим първо до Кралския Дворец със седемте златни порти, където ще слезем от автобуса и ще направим снимки отвън. Непосредствено до него се намира стария еврейски квартал наречен Мелах, създаден през 1438 г.  Там ще разберем каква е разликата между еврейската и мюсюлманска архитектурата, след като видим тези красиви балкони издялани в кедрова дърворезба. После ще потеглим към един хълм, на който е разположена старата наблюдателница на Фес, наречена Борш, от където ще се насладим на Медината от високо, която между другото прилича на Йерусалим, гледан от Елеоновия хълм. След като приключим с пейзажите ще посетим старата Медина с над 9 000 лабиринтни улички. Това е най-голямата пешеходна зона в света - Паметник на Юнеско. Ще видим как се обработва и боядисва кожата, ще преминем през текстилни ателиета. Ще се отбием до площада Нежарине, място, където се свързват всички улички от Медината. След това ще посетим ателиетата за сувенири, където ще видим обработката на бронз и равирането върху него на ръка. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря и нощувка /4/.

5 ДЕН
09.04.2018 г. понеделник: Фес–Ифран–Бени Меллал–Маракеш
пътуване до марокоЗакуска. Отпътуване за Маракеш. Преминаваме през Средните атласки планини, за да се насладим на контрастиращите пейзажи и внушителни масиви с необичайни скални образувания и хълмове покрити с гъсти кедрови гори. Маршрутът ни преминава през Ифран, живописен ски курорт, разположен на 1650 метра надморска височина, известен с  архитектурата си в европейски стил. По пътя, кратка спирка за разглеждане на забележителностите на  Бени Меллал  /Beni-Mellal/, намира се в полите на планината Тассемит, популярен е като селскостопански център на Кралството, благодарение на континенталния климат,  тук се отглеждат множество растителни култури. Пристигане в Маракеш. Трансфер и настаняване в хотел Zalagh Kashbah 4* в Маракеш или подобен. Вечеря и нощувка /5/.
По желание: посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро.

6 ДЕН
10.04.2018 г. вторник: Маракеш - Оурика - Маракеш
Закуска. Днес ще се отправим към Високите атласки планини, за да посетим  автетнтично берберско селище. След прекрасните гледки, които ще се открият пред нас на път към селището, ще имаме удоволствието да погостуваме в един от берберските домове и да се насладим на гостоприемството на домакините с чаша ментов чай и домашни палачинки. Отпътуване обратно за Маракеш и трансфер до летище „Менара” за обратен полет до София. Кацане на летище София, Терминал 1
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!