Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator

Хотел Kalogria Beach Хотел Kalogria Beach Хотел Kalogria Beach Хотел Kalogria Beach Хотел Kalogria Beach

Йонийско крайбрежие, Парга, Прeвеза, Амудия, Гърция
Сподели Печат на Почивка на Йонийско крайбрежие, Пелопонес
Почивка на Йонийско крайбрежие, Пелопонес Ексклузивно

Почувствайте неповторимата атмосфера на хотел Kalogria Beach 4*, построен на едно от най-красивите Йонийски крайбрежни кътчета на Гърция.
Потопете се в лятната атмосфера и опитайте перфектната средиземноморска кухня!
Хотелският комплекс се намира в западната част на Пелопонес, на прекрасна пясъчна ивица със син флаг ( дълга 9 км и широка 80 м. ) с излаз на Йонийско море.
Над него е планината Строфиля с великолепни борови гори, а пред него е лагуната Котихи със златни пясъци и кристална вода.
 

8 дни / 7 нощувки


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек
Цената e валидна за резервации до 31.07.2020 г. или до изчерпване на помещенията
Дати
на заминаване
Цена
на човек в
двойна стая
Цена за
Трети възрастен
в двойна стая
1-во дете
до 11.99 г.
с  2-ма възр. 
в стая
2-ро дете
до 11.99 г.
с 2-ма възр.
в стая
Доплащане
за Единична
 стая
06.06 - 13.06.20
910 лв.
735 лв. 205 лв. 560 лв. 380 лв.
13.06 - 20.06.20
910 лв. 735 лв. 205 лв. 560 лв. 380 лв.
20.06 - 27.06.20 980 лв. 775 лв. 205 лв. 585 лв. 430 лв.
25.07 - 01.08.20
1111 лв.
 870 лв.
 205 лв.
535 лв.
420 лв.
22.08 - 29.09.20
1195 лв. 925 лв. 205 лв. 650 лв. 490 лв.
29.08 - 05.09.20 970 лв.
755 лв.
205 лв. 465 лв.
345 лв.
05.09 - 12.09.20
895 лв. 699 лв.
205 лв. 440 лв. 285 лв.
12.09 - 19.09.20
825 лв. 659 лв.
205 лв. 440 лв. 160 лв.

ВАЖНО:
 • От 01.01.2018 г. в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер на: За хотели 5* - 4 евро на стая, на вечер; хотели 4* - 3 евро на стая, на вечер; хотели 3* - 1.50 евро на стая, на вечер; хотели 2* и 1* - 0.50 евро на стая, на вечер.
 • Туристическата такса се заплаща на място в хотела, преди настаняването и е задължителна. Хотелът има право да откаже настаняване, в случай, че туристите не си заплатят тази такса.
 • За туристите, желаещи да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 120 лв.
 • Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение.
 • Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена медицинска застраховка.

Уточнение: За сезон 2020 няма да се заплаща туристичиска такса в размер на 4 € на стая, на вечер!

Цената за почивка на Йонийско крайбрежие включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 7 нощувки в Хотел Kalogria Beach 4*  на база ALL INCLUSIVE ( включено изхранване и напитки )
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро  ( лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане )
 • Пътни, входни и магистрални такси
 • Такса за моста Рио-Антирио
 • Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване и престой на място
 
Цената за почивка на Йонийско крайбрежие НЕ включва:
 • Екскурзия до о-в Закинтос 40 евро, за деца до 11.99 г. – 30 евро
 • Круиз до залива Навагио и Сините пещери – 15 евро
 • Екскурзия до Калаврита с включен билет за влака – 32 евро
 • Екскурзия до гр. Патра 12 евро, за деца до 11.99 г. – 10 евро
 • Туристическата такса на стая на вечер, която се заплаща на място в хотела
 • Доплащане за Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро  за лица до 5 год. и над 64 г.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Разходи от личен характер

Програма за почивка на Йонийско крайбрежие
 
Ден 1 (събота) - Трансфер ( срещу доплащане ) от гр. Пловдив към гр. София. Отпътуване от гр. София в 6:00 ч. от паркинга пред Стадион "Васил Левски" по маршрут: ГКПП Кулата-Солун-Верия-Янина-Арта-Месолонги -моста Рио-Антирио (един от най-големите в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м.). Продължаваме към Патра и Калогрия. Пристигане късен следобяд. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 (неделя) - Закуска. Свободен ден за почивка и плаж. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 (понеделник) - Закуска. Свободен ден за плаж. Обяд  или по желание:
 • Екскурзия до остров Закинтос - Екскурзията е целодневна, придвижването е с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини. Времетраене на пътуването с ферибота - 1 час и 30 минути. Пристигане в главния град Занте  и разглеждане на част от забележителностите му.  По желание срещу допълнително заплащане круиз до залива Навагио и Сините пещери (с възможност за плаж).
Обратен ферибот до Килини и прибиране в хотела за вечеря. Нощувка.

Ден 4 (вторник) - Закуска. Свободен ден за плаж. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 (сряда) - Закуска. Свободен ден за плаж. Обяд или по желание Екскурзия до Калаврита и Мега Спилио. Връщане в хотела за вечеря. Нощувка.

Ден 6 (четвъртък) - Закуска. Свободен ден за плаж. Обяд  или по желание:
 • Екскурзия до гр. Патра – най-голямото пристанище на Йонийско море. Разглеждане забележителностите на града. Свободно време.
Връщане в хотела за вечеря. Нощувка.

Ден 7 (петък) - Закуска. Свободен ден за плаж. Обяд. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 (събота) - Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за България. Обядът за този ден се дава под формата на сух пакет. Пристигане в гр.София късно вечерта.Трансфер до гр.Пловдив.

Начин на плащане:
 • Депозит  50% от пакетната цена 
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване ( ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях ).

Описание на допълнителните екскурзии:

Екскурзия до остров Закинтос
Екскурзията е целодневна, придвижването е с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини.Времетраене на пътуването с ферибота – 1 час и 30 минути. Пристигане в главния град Занте и следва разглеждане на част от забележителностите му: площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музеят на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на острова.
По желание на клиентите и срещу 15 евро доплащане, предлагаме разглеждане на източната част на о-в Закинтос и круиз до красивите Сини пещери и известния залив Навагио.
Лодките се вземат от селището Агиос Николаос. Разходката с лодка е с продължителност 2 часа и има възможност за плуване в залива Навагио.
Следва Връщане в Занте град и разглеждане на част от забележителностите му – площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музеят на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва. Обратен ферибот до Килини и прибиране в хотела за вечеря.
Екскурзия до о-в Закинтос – 40 € (+15 € Навагио и Сини пещери), деца до 11.99 г. – 30 € (+15 € Навагио и Сини пещери).
Препоръчват се слънцезащитни средства, плажни принадлежности. Не се препоръчва за трудноподвижни лица и хора в неравностойно положение.

Екскурзия КАЛAВРИТА – По пътя към свободата с живописна теснолинейка
Отпътуване от хотела в 9:00 ч. Този тур ще ни заведе на едно по-различно място от плажовете и зеленчуковите градини на Пелопонес.
Пътуваме по новата магистрала Патра – Атина. След около 1.30 час пристигаме в живописното селище Диакофто, разположено на Коринстия залив. От тук се качваме на теснолинейката Odontotos Rock Railway – една от малкото все още действащи такива в Европа.
Пътуването се харесва и на малки, и на големи, защото пътят от 22 км. минава през изключително красиви места покрай реката, няколко водопада, тунели и чудни скални образувания. След 1 час пристигаме в Калаврита – прекрасно планинско селище с много топла атмосфера, магазинчета с местни продукти ( подправки, мед, тестени изделия и др.) и уютни кафетерии и таверни, сгушени в дебелите сенки на чинарите. Свободно време в Калаврита. Обратното слизане от планината е с автобус, като след 10 км. спираме за разглеждане на манастира Мега Спилио (голяма пещера). Построен 362 г. и разположен на 1000 м. надморска височина, този манастир със сигурност ще впечатли всички. Въпреки, че е опожаряван много пъти, тук все още се съхранява чудотворната икона на Богородица с Младенеца направена от Св. Лука и много др. ценности за християните. Прибирането ни обратно в хотела е късният следобяд.
Калаврита – 32 € с включен билет за влака.
Препоръки: Удобни обувки, слънцезащитни средства. Програмата е подходяща за всички туристи, без посещението на манастира Мега Спилио. До него се ходи около 250 м. пеша и има стъпала за изкачване.

Екскурзия до гр. Патра
Отпътуване след закуска към Патра - най-голямото пристанище на Йонийско море и третото по големина в Гърция. Наричат Патра – Врата към Запада. Препоръчително е да се разгледа: горният град – Крепостта, Римски Одеон, Римски амфитеатър; долният град – внушителния храм, посветен на Св. Андрей, площад Псила Алония и много други. Тук всяка година на Сирни Заговезни се провежда Карнавал, който достойно може да си съперничи с този в Рио де Жанейро.
Екскурзията е подходяща за всички туристи.
 
Забележка: 
 • Обедите на всички туристи, които пътуват по екскурзии ще бъдат под формата на сухи пакети.
 • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя.

Във връзка с организираното пътуване Ви информираме за следното:
1. Деца до 12 години, заплатили само цената на транспорта и застраховката, ползват седалка, но по закон не сме длъжни да подсигуряваме детски столчета.

2. Информация за вида, марката и номера на превозното средство се дават ден преди пътуването. Транспортните средства на отиване и на връщане не винаги са едни и същи, ето защо местата са фиксирани само на отиване! Водачът настанява туристите на връщане, в зависимост от маршрута.

3. Настаняването в хотела става след 14:00 часа.

4. Освобождаването на стаите става до 12:00 часа най-късно (освен, ако не е упоменато друго от хотела ). При неспазване – на място хотелът може да изиска заплащане на допълнителен престой по цени на рецепция.

5. Връщането става по предварително дадена от водача информация – приблизителен час. Туристите изчакват във фоайето. Ако превозното средство закъснее малко, най-учтиво молим за търпение. Туристите винаги разполагат с телефон за връзка.

6.Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани ( при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се ). Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми ( освен ако не е пътуване с цел пазаруване ).

7. Ако има туристи от градове по маршрута – се взимат и оставят на уречените предварително места, а туристите, които тръгват от гр. София се вземат и оставят само на Стадион "Васил Левски". Междинни спирки в гр. София НЕ се правят!

8. Консумацията на храна и пушенето в превозните средства са забранени!

9. Възможност за доплащане на ДВУПОСОЧЕН трансфер извън гр. София:
гр. Пловдив  в 03:30 ч. отпътуване от бенз. OMV до х-л „Санкт Петербург“ - цена 10 лв.
гр. Пазарджик в 03:50 ч. отпътуване от бенз. Shell на магистрала „Тракия“ – цена 10 лв.

Необходими документи:
 • Валиден документ за самоличност - Лична карта или задграничен паспорт.
 • За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Условия за резервация:
1.Срокове на анулации по договор или по упоменати от хотела условия.

2.Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или с лични карти, ако имат такива. Когато дете под 18 години пътува само с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. Задължително е да разполагаме с телефон за връзка с туристите.

3.Туроператорът застрахова задължително всички свои клиенти, пътуващи организирано зад граница с медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” .

4.Доплащане за застраховки:
Лица до 5 г.. и от 64 до 74 г.. имат доплащане за медицинска застраховка от 8 лв. за пакет
Лица от 75 г. до 80 г. имат доплащане за медицинска застраховка от 16 лв. за пакет
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 г. Туристите от 80 г. до 84 г. могат да бъдат застраховани за 2000 € покритие, срещу сумата от 16 лева.

5.Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на България, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

6. При някои хотели отстъпките за деца важат само при настаняването им с двама възрастни.

7. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение.

8.При драстично поскъпване на горивото, Туроператора си запазва правото за актуализация цената на транспорта, за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.

9. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.НТ

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!