Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
България » Резерват Балтата

Резерват Балтата

Резерват Балтата
Резерват Балтата
  • Резерват Балтата
     

Комплекс "Албена" е разположен в непосредствена близост до природният резерват "Балтата”с площ от 183,2 ха.

Благоприятното съчетание на релефа със специфичния микроклимат - значително слънчево греене от май до октомври, ултравиолетово лъчение с полезна биологична активност, въздух с богато съдържание на йод, бром, флуор, топлото море, екологично чистата среда са отлична предпоставка за спокойна и здравословна ваканция.

Екологичната политика на курорта е насочена към системна дейност за опазване на околната среда. Редовно се извършват комплексни изследвания за чистотата на основните параметри на природата, по стандартите на Европейската общност.

Албена е единственият български курорт, разполагащ със собствена климатична станция, обурудвана с измервателна техника за целогодишни наблюдения върху продължителността на слънчевото греене, биологичната ефективност на ултравиолетовите фактори при слънчево-въздушни процедури (измерва се помощта на SOLAR - UV - Biometer), температура и влажност на въздуха, количество и вид на облачността и валежите, посока и скорост на вятъра, температура на морската вода.

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!