Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Истанбул » Екскурзия за 8-ми март 2018 в Истанбул

Програма на екскурзията 8-ми март 2015 в Истанбул

І Ден   
         20:30  тръгване от София (пл. Александър Невски) 
        22:00 тръгване от Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург) 

ІІ Ден 
 Пристигане в Истанбул рано сутринта и настаняване в хотела. 
Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага.
Ако няма свободни стаи настаняването става след 12.30ч.
 08:00  Трансфер с автобус до кв. Султанахмет, пешеходна  екскурзия с професионален екскурзовод на български език -  Хиподрума - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Топкапъ Сарай, църквата Света София, Синята Джамия.   (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават)  Туристите се прибират с водача пеша до хотела
 15:00  Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български  език - едно незабравимо преживяване!!! Екскурзията започва от пристанище Еминьoню. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали.
20:00  Вечеря в pибен ресторант на моста над залива “Златен рог” с изглед към Босфора и Златния рог.
                                                                                                                      
НОЩУВКА
                    
ІІІ Ден   Закуска.
    09:00 Посещение на стария султански дворец “Топкапъ Сарай” и “Света София” - перлата на византийската архитектура, величестения храм на император Юстиниян, една от най-важните постройки в света през последните 1500 години, тя изобилства от истории и потайни кътчета...- „Църквата на Божествената мъдрост”.

    15:00  - Посещение на небостъргача „SAPPHIRE” 
Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.
  
19:00 СПЕЦИАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ДАМИТЕ! Нощен Истанбул - Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора.
 
21:00 Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи.

НОЩУВКА

ІV Ден   Закуска
 ПОДАРЪК!!! Посещение на МОЛ Форум Истанбул. 
 Продължаване за Одрин-свободно време и посещение на българската църква Св. Георги и джамията Селимие.
 Отпътуване за България

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!