Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Истанбул » Екскурзия за 8-ми март 2019 в Истанбул

Програма на екскурзията 8-ми март 2018 в Истанбул

І Ден   
         20:30  тръгване от София (пл. Александър Невски) 
        22:00 тръгване от Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург) 

ІІ Ден 
 Пристигане в Истанбул рано сутринта и настаняване в хотела. 
Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага.
Ако няма свободни стаи настаняването става след 12.30ч.
 08:00  Трансфер с автобус до кв. Султанахмет, пешеходна  екскурзия с професионален екскурзовод на български език -  Хиподрума - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Топкапъ Сарай, църквата Света София, Синята Джамия.   (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават)  посещение на обновената желязна Българска църква Свети Стефан, която бе затворена поради основен ремон.

 15:00  Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български  език - едно незабравимо преживяване!!! Екскурзията започва от пристанище Еминьoню. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали.
20:00  Вечеря в pибен ресторант на моста над залива “Златен рог” с изглед към Босфора и Златния рог.
                                                                                                                      
НОЩУВКА
                    
ІІІ Ден   Закуска.
    09:00 Посещение на стария султански дворец “Топкапъ Сарай” и “Света София” - перлата на византийската архитектура, величестения храм на император Юстиниян, една от най-важните постройки в света през последните 1500 години, тя изобилства от истории и потайни кътчета...- „Църквата на Божествената мъдрост”.

    15:00  - Посещение на небостъргача „SAPPHIRE” 
Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.
  
19:00 СПЕЦИАЛЕН ПОДАРЪК ЗА ДАМИТЕ! Нощен Истанбул - Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора.
 
21:00 Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи.

НОЩУВКА

ІV Ден   Закуска
 ПОДАРЪК!!! Посещение на МОЛ Форум Истанбул. 
 Продължаване за Одрин-свободно време и посещение на българската църква Св. Георги и джамията Селимие.
 Отпътуване за България

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!