Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Истанбул » Екскурзия за Свети Валентин 2020 в Истанбул

Програма на екскурзията за Свети Валентин

І Ден  (11.02.2016)  20:30 тръгване от София (пл. Ал. Невски) 

ІІ Ден (12.02.2016)  Пристигане рано сутринта в Истанбул и настаняване в хотела.  
Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага.
Ако няма свободни стаи настаняването става след 12.30ч
  • 08:00  Трансфер до кв. Султанахмет, пешеходна  екскурзия с професионален екскурзовод на български език -  Хиподрума - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Топкапъ Сарай, църквата Света София, Синята Джамия (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават).  Туристите се връщат пеша с водача до хотела.
По желание: Тур „Османски реликви” – посещение на двореца Топкапъ – първата резиденция на Османските султани, използван 400 години, изключителен пример на Османската архитектура. Изграден през 1465 г. по времето на Султан Мехмед II дворецът представя великолепна колекция от произведения на изкуството.
  • 17:30 Нощен тур „Лунна светлина” - Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора. 
  • 20:00  Вечеря в рибен ресторант на моста над залива “Златен рог” с незабравим изглед към Босфора и Златния рог. Нощувка.           
ІІІ Ден (13.02.2016)   Закуска.
  • 09:00  Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български  език - едно незабравимо преживяване!!! Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали.
  • 11:00 Посещение на  новия султански дворец Долмабахче Сарай - едно от творенията на фамилия Балиан, за което са използвани  близо 14 тона злато и 40 т сребро. Тук е и един от най-големите полилеи в света - 4,5 т английски кристал, подарък от кралица Виктория. 
  • 15:30  - Посещение на небостъргача „SAPPHIRE”  - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.   
  • 20:30 Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка. 
ІV Ден (14.02.2016)   Закуска.         
  • 09:20 Посещение на МОЛ Фолум Истанбул, където се намира и един от най-големите в света аквариуми „Sea Life”, в който на площ от 8000 м2 се помещават над 10 000 вида морски животни (от сладки и солени води)в 26 аквариума, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270 градуса. Създава се  триизмерна панорамна гледка, която поражда чувство на посетителите, че се разхождат сред рибките. По своя мащаб „Тюркуазу” е обявен за един от най-големите аквариуми в света, а подводният тунел е един от най-дългите в света - 80 метра. 
  • 12:30ч ПОДАРЪК! Отпътуване за Одрин. Разходка в центъра на града, можете да опитате местния специалитет - „джигер” с посещение по желание на джамията „Селимие” и българската църква „Св. Св. Константин и Елена”. Тръгване за България.                                                                                                                                                                                                                                     

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!