Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Кападокия » Екскурзия до Кападокия - 5 нощувки - УСЕТИ ВЪЛШЕБНАТА МАГИЯТА!

Екскурзия до Кападокия - 5 нощувки - УСЕТИ ВЪЛШЕБНАТА МАГИЯТА! Ексклузивно

Кападокия, Турция
Сподели Печат на Екскурзия до Кападокия - 5 нощувки - УСЕТИ ВЪЛШЕБНАТА МАГИЯТА!
Промоция
Кападокия
Кападокия
Кападокия
Кападокия
Автентична турска вечер, Кападокия
Автентична турска вечер, Кападокия
Кападокия
Кападокия
Кападокия
Кападокия
Tuz Golu, солено езеро
Tuz Golu, солено езеро
Tuz Golu, солено езеро
Tuz Golu, солено езеро
Tuz Golu, солено езеро
Tuz Golu, солено езеро
 • Кападокия
   
 • Кападокия
   
 •  
 •  
 • Автентична турска вечер, Кападокия
   
 •  
 • Кападокия
   
 • Кападокия
   
 • Tuz Golu, солено езеро
   
 • Tuz Golu, солено езеро
   
 • Tuz Golu, солено езеро
   

Маршрут: София – Анкара – Кападокия – Коня - Бурса - София

Дати: 09 - 14.10.2018

Дни: 6

Нощувки: 5

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до Кападокия - 5 нощувки - УСЕТИ ВЪЛШЕБНАТА МАГИЯТА!, Турция
почивка в турция


 Усетете магията на феномена Кападокия! Насладете се на запомнящи се гледки от най-красивите кътчета на Турция! Резервирайте сега с отстъпка екскурзия до Кападокия - земя с необикновена природа, удивителни скални образувания, приказни комини, скали с различни чудати форми и цветове, уникално накъдрени пейзажи!

Дати на екскурзията: 09 - 14.10.2018

ПРОГРАМА 

ПЪРВИ ДЕН
05:00 Отпътуване от София (пл. Александър Невски ) по маршрут София – Ихтиман – Пазарджик - Пловдив – Поповица – Хасково - Харманли - Свиленград. Преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ Куле. Дневен преход. Вечерта пристигане в турската столица Анкара - втория по големина град в страната. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Панорамна обиколка на града - включва разглеждане на символа на столицата – Анкара Цитаделата - най-старата част на града, Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”. Продължава се към  Кападокия . По пътя кратка фотопауза на второто по големина солено езеро в Турция – Туз гьолу разположено на 905 м надморска височина. Посещение на крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса на Кападокия от чийто връх се откриват зашеметяващи гледки.  Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка. 

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно вълнуващо и незабравимо изживявания. (Тръгва се от хотела рано сутринта на разсъмване около 05:00ч, издигане с балона на височина около 800 м - разходката продължава около 1 час. След полета на участниците се раздават сертификати за полета.
Целодневна екскурзия в Кападокия: започва с посещение на Долината Дервент известна още като долина на въображението или Розовата долина. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на Долината Зелве, която е осеяна с ъс скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини). Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос, древната Ванесса, разположена на двата бряга на р. Казъл ърмак или Червената река - най-дългата река в страната). Градът е известен с грънчарството – занаят, зародил се по тези места още от времето на древните анатолийски племена хети. Свободно време и възможност за обяд. 
Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме включена в списъка на Световното културно-историческо наследство на ЮНЕСКО от 1985 г. Разглеждат се скалните светилища, уникално доказателство за силата на византийското изкуство. Завръщане в хотела. Вечеря. 
По желание – посещение на местен ресторант с богата фолклорна програма. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Коня– религиозното сърце на Турция.  По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района– Каймаклъ - датиран от второто хилядолетие преди новата ера. Той достига до около 80 м дълбочина и е разположен на осем етажа под земята, съставен е от вкопани във вулканичните скали жилищни и обществени помещения свързани с тунели. 
Пристигане в Коня. Посещение гробницата на ислямският философ Мевляна Джелаладдин Руми от ХІІІ век. Създател на учението и ордена на въртящите се Дервиши - търсещи любов, толерантност и познание, чрез практиката на въртене - изпадайки в подобно на транс състояние. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря.  Посещение на традиционен за събота вечер ритуален спектакъл с танци на Дервиши в Културния център на Мевляна.*  Нощувка. 

ПЕТИ ДЕН
Закуска. По пътя разглеждане на гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в  Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса, градът е изпълнен с градини и паркове и често е наричан „Зелена Бурса“. Вечерно разглеждане на забележителностите на града - Керван сараите в центъра на града и най-голямата джамия – Улу Джами - с 20 блестящи малки купола и забележителен шадраван във вътрешната и част.  Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка. 

ШЕСТИ ДЕН
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка и кафе при една от забележителностите на Бурса – Стария Чинар Инкая.  Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


Пакетни цени на Екскурзия до Кападокия - 5 нощувки са в лева
* ПРОМО ЦЕНА - валидна до 31.05.2018
Хотел
 Човек
в двойна стая
Доплащане за
единична стая
Трети възрастен на
допълнително легло
Дете
6 - 11,99 г.**
на допълнително легло
3* / 4*
459* / 544 лв.
150 лв.
 449* / 534 лв.
299 лв.
* Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая!


Цената на екскурзия "УСЕТИ МАГИЯТА" включва:   
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по описания маршрут
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Анкара
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Кападокия
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Коня
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Бурса
 • Туристическа програма с местен екскурзовод по маршрута
 • Придружител от агенцията туроператор

Цената НЕ включва: 
 • Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 20 т.л.
 • Крепостта Ючхисар – 7 т.л.
 • Скалните църкви в Гьореме – 30 т.л.
 • Долината Зелве – 10 т.л.
 • Подземният град Каймаклъ – 30 т.л.
 • Гробницата на Мевляна в Коня – 5 т.л.
 • Турска вечер - ресторант с фолклорна програма – 25 евро (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство)
 • Полет с балон над Кападокия – 150 евро
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65г – 5 лв (над 65г има завишение)

Забележка:музейните такси се заплащат задължително в турски лири и е  желателно да бъдат обменени в България
 
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията:  35 туристи. 
 
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата. 
 
Необходими документи:  задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Турция.
 
Начин на плащане:  депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване. 

Забележка: 
Вечерите са без включени напитки; 
Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки. 
Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън (Районът е осеян от кафенета и магазинчета за сувенири.) 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата; 
Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Партнер травел не носи отговорност за евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси. 
Лица над 79 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие. 

Необходими документи: 
Задграничен паспорт с минимум 3-месечна валидност към датата на заминаване; 
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/; 
За деца до 18 г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 1 копие/. 

Туристическа агенция “ПАРТНЕР ТРАВЕЛ” ЕООД  има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД. Застрахователна полица № 000-8-034/131121710000111
   
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!