Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Кападокия » Екскурзия до Кападокия (кратък вариант)

Екскурзия до Кападокия (кратък вариант)

Кападокия, Турция
Сподели Печат на Екскурзия до Кападокия (кратък вариант)
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
Екскурзия до Кападокия
 • Екскурзия до Кападокия
   
 • Екскурзия до Кападокия
   
 • Екскурзия до Кападокия
   
 • Екскурзия до Кападокия
   
 • Екскурзия до Кападокия
   
 • Екскурзия до Кападокия
   
 • Екскурзия до Кападокия
   

Маршрут: София - Ихтиман - Пазарджик - Пловдив - Поповица - Хасково - Харманли - Свиленград - Истанбул - Анкара - Хатуша - Кападокия - Коня - Бурса - София

Дати: 16.10.2012 - 23.10.2012

Дни: 7

Нощувки: 6

Нощен преход

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до Кападокия (кратък вариант), Турция
Подарете си едно вълнуващо пътешествие из историята на Турция. Насладете се на запомнящи се гледки от най-красивите части на Турция! Резервирайте екскурзия до Кападокия (кратък вариант) - земя с необикновена природа, удивителни скални образувания, приказни комини, скали с различни чудати форми и цветове, уникално накъдрени пейзажи..... Един великолепен музей на открито!
Място, което заслужава да се види и е невероятно трудно да се опише и разкаже......Цени на Екскурзия до Кападокия - 6 нощувки в периода 16.10.2012 - 23.10.2012г.
Хотел
 Човек
в двойна стая
Доплащане за
единична стая
Трети човек в
двойна стая
Дете
0 - 11,99 г.
3* и 4*
685 лв.
182 лв.
 685 лв.
532 лв
 
>> Вижте цени за екскурзия до Кападокия с 4 нощувки (икономичен вариант) в периода 16.10.12 - 21.10.12г.
>> Вижте цени за екскурзия до Кападокия с 8 нощувки (стандартен вариант) в периода 11.10.12 - 19.10.12г.

Цената на екскурзия до Кападокия включва:

 • Настаняване за 6 нощувки в 3- и 4-звездни хотели:
  - 1 нощувка в района на езерото Сапанджа;
  - 1 нощувка в Анкара;
  - 2 нощувки в Кападокия;
  - 1 нощувка в Коня;
  - 1 нощувка в Бурса;
 • Хранене на база HB (полупансион) - 6 закуски и 6 вечери;
 • Медицинска застраховка за чужбина;
 • Tранспорт с лицензиран автобус;
 • Екскурзоводско обслужване, включващо водач от агенцията, съвместно с турски лицензиран екскурзовод.
 
>> Програма на екскурзията  до Кападокия (кратък вариант)


Цената на пакета НЕ включва:

 • Входните такси на туристическите обекти – около 90 €;

Минимлен брой участници, необходими за осъществяване на пътуването: 35 туристи


Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване - копие от 2-ра и 3-та страница.
Забележки:
 • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.
 • Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • Лица над 65г трябва да доплатят по 5 лв за медицинска застраховка!
 • Лица над 70г трябва да доплатят по 10 лв за медицинска застраховка!

Програма на екскурзията до Кападокия (кратък вариант)

Ден 1 - Отпътуване от София с български автобус  по маршрут София - Ихтиман - Пазарджик - Пловдив - Поповица - Хасково - Харманли - Свиленград. Преминаване на КПП  Капитан Андреево / Капъкуле. Прехвърляне на граничен пункт Капъкуле на лицензиран турски туристически автобус. Продължаваме към Истанбул - един град, единствения в света  на два континента. Алфонсо де Ламартин казва „Ако имахме право на един единствен поглед към света, достатъчно ще е да се взрем в Истанбул“.
Бизантиум, Константинопол, Истанбул - имената, които е сменил този град, са все така внушителни, както неговата осанка. Още в древността е наричан „Градът на седемте хълма“, заради своето разположение и „Царицата на градовете“ (Vasileousa Polis ("Queen of Cities"), което произтича от значимостта и богатството му  през Средновековието.
Ежедневието в този мегаполис е цветно и бликащо с живот. Лутайки се между Древно-Гръцките, Византийските и Османските паметници на културата, потънали в една непозната култура, времето сякаш спира своя ход.
Ранния следобед пристигаме в този град, който уважава своето минало и с уверена крачка гледа напред към бъдещето. Посещение на двореца Бейлербей - единствения на азиатския бряг летен дворец от времето на султан Абдулазис. Още едно от творенията на арменската фамилия Балиан. Разходка по булевард Бостанджъ. Отпътуване за езерото Сапанджа. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - Закуска. Отпътуване за Анкара. Пристигане и разглеждане на Мавзолея на Ататюрк - най-големият паметник, построен в годините на републиката. Посещение на музея на Малоазиатските цивилизации, който със своите експонати се нарежда сред най-големите музеи в света. Изкачване на Анкарската крепост, откъдето ще се насладите на  запомнящи се гледки от турската столица. Вечеря и нощувка в Анкара.

Ден 3 - Закуска. Тръгване за Хатуша -  древната столица на Хетия, съществувала в края на Бронзовата епоха. Намира се близо до днешното селище Боязкале (старо име: Боязкьой), по бреговете на река Къзълърмак (на хетски: Марашантия, в античността известна като Халиш), в централната част на Анадола. Ернест Шантър започва маломащабни пробни разкопки край селото, в периода 1893 - 94 г. След 1906 г Немското ориенталско дружество разкопава Хатуша (с две прекъсвания по време на двете световни войни и Голямата депресия: 1913 - 31 г и 1940 - 51 г). Археологическите дейности все още се извършват от Немския археологически институт (Deutsches Archäologische Institut). Продължаваме към Кападокия - “Земя на красивите коне”. Попътно посещение на подземен град в Йозконак. Пристигане в Ургюп. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

Ден 4 - Закуска. Разходка в района на КАПАДОКИЯ, известен с невероятните си скални форми. Посещение на откритият музей Гьореме, селце основано от Св. Васил като манастирски комплекс, известен с името Василиада. Тук се намират множество скални църкви, някои датиращи още от IV - V век. Обяд в района. Разглеждане на районите Пашабаа, Ючхисар, селцето Чавушин, Аванос и Долината на гълъбите. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 - Закуска. Отпътуване за Коня. Попътно разглеждане на Чатал Хююк (на турски: Çatal Höyük, от думите çatal - вилица и höyük - хълм) - голям древен град от Новокаменната и Каменно - медната епоха, намиращ се в южната част на Анадола. Съществуването му е датирано в периода 7 500-5 700 г. пр.н.е. Това е най-големият и най-добре запазен досега открит неолитен град. Издигнат е над пшеничените полета на Конийската низина, югоизточно от днешния град Коня (древният Икониум), на около 140 км от двукратерния вулкан Хасандаа. Пристигане в Коня и посещение на известната и красива гробница на ислямският философ Мевляна, известен с танците на дервишите. Настаняване в хотел. Вечеря. От 21 часа по желание посещение на представление на дервишите в Културния център Мевляна. Нощувка.

Ден 6 - Закуска. Тръгване за Бурса. Попътно посещение на гробницата на Насреттин Ходжа в Акшехир. Разходка в Афион. Продължаваме към Бурса. Попътна вечеря. Пристигаме в града на Пътя на коприната, в подножието на планината Улудагъ, позната от миналото като Витински Олимп, в южната част на региона Мармара. Улудагъ е най-известният зимен спортен център в Турция. Районът е обявен за национален парк. Често се използва името Йешил Бурса (означава Зелена Бурса) заради парковете и градините, разположени из целия град, разнообразието на дървесни видове в заобикалящите го обширни гори и плодородната равнина. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 7 - Закуска. Екскурзионна програма: В Бурса има няколко мавзолея на ранни Османски султани, а също и много сгради, построени през Османския период, които в момента са символи на самия град (зелената джамия, джамиите на Баязид I и султан Емир, крепостните стени). В античността името на града е Пруса, основан през 188/187 г. преди Христа от цар Прусиас. До началото на 20 век продължава да доминира гръцкото му име Пруса. Каза хан - ханът на коприната е едно от забележителните места в града, което всеки турист трябва да посети. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!