Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Истанбул » ПРОМОЦИЯ! Предколеден шопинг уикенд в Истанбул

Програма на екскурзията Предколеден шопинг уикенд в Истанбул

 І Ден  20:30  тръгване от София (пл. Ал. Невски) и 22:00 тръгване от Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург)  

ІІ Ден   Пристигане в Истанбул рано сутринта и настаняване в хотела.
 Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи настаняването става след12.30ч. 
 08:30 Панорамна обиколка на града с професионален екскурзовод на български език и автобус. Кв. Султанахмед, посещение на Хиподрума - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. Разглеждане на Топкапъ Сарай, църквата Света София, Долмабахче Сарай, Синята Джамия.   (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават). Преминаване в Азиатската част на града. Свободно време за снимки.
  •  14:00 Посещение на храма Света София - перлата на византийската архитектура, величестения храм на император Юстиниян, една от най-важните постройки в света през последните 1 500 години, тя изобилства от истории и потайни кътчета..... Следва посещение на водохранилището Йеребатан – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, разположено в историческия център на града в района на Султанахмет.
  • 20:30 Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма  ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка. 

ІІІ Ден   Закуска 

  • 08:30  Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български  език - едно незабравимо преживяване!!! Екскурзията започва от пристанище Еминьoню. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали.
  •      10:30  Посещение на новия султански дворец Долмабахче Сарай - най-красивия дворец в Истанбул, наричан още Малкия Версай. - едно от местата в града, което задължително трябва да се види .
  • 14:00 ПОДАРЪК!  Трансфер до известната атракция на града небостъргача „SAPPHIRE 

Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. По желание - открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки /входната такса се заплаща 28 т.л./. Свободно време за пазаруване в търговския център.    

  • 18:00 НОЩЕН ИСТАНБУЛ С ПОСЕЩЕНИЕ НА ТАКСИМ-МЕКАТА НА НОЩНИЯ ЖИВОТ В ГРАДА - Панорамна разходка от историческата към новата Европейска част на  Истанбул с посещение на Таксим, свободно време за разходка  и покупки по Истиклял - Булеварда на независимостта. Ще се потопите в едно очарователно нощно приключение, опознавайки нощен Истанбул изтъкан от милиони светлинни нишки. Посещение на хълма Пиер Лоти. 
  • 21:00ч Вечеря в рибен ресторант на моста Галата с приказна нощна панорама към Босфора и историческия полуостров. Нощувка.                                                               
 ІV Ден  Закуска

09:50 Подарък! МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ – По желание посещение на един от най-големите аквариуми „Sea Life”, в който на площ от 8000 м2 живеят над 10 000 вида морски животни (от сладки и солени води) в 26 аквариума, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270 градуса и с дължина 80м. (входната такса се заплаща) 
  • 12:30 Отпътуване за Одрин. Разходка в центъра на града и посещение на джамията Селимие и българската църква „Св. Константин и Елена”- ПОДАРЪК!
 Отпътуване за България
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!