Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Чанаккале » Септемврийски празници в Чанаккале - Приказка на брега на Дарданелите

Септемврийски празници в Чанаккале - Приказка на брега на Дарданелите

Чанаккале, Турция
Сподели Печат на Септемврийски празници в Чанаккале - Приказка на брега на Дарданелите
Промоция
gokceada
gokceada
 • gokceada
   
 •  
 •  
 •  
 •  

Маршрут: София-Пловдив – Хасково – Свиленград – Чанаккале

Дати: 21 – 24/09/2017 (2 нощувки)

Дни: 4

Нощувки: 2

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Септемврийски празници в Чанаккале - Приказка на брега на Дарданелите, Турция

 СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ПРИКАЗКА НА БРЕГА НА ДАРДАНЕЛИТЕ 

 

Н О В О!!! Възможност за посещение на остров Гьокчеада - приказен рай в Егейско море!

+ ПОДАРЪК! Посещение и свободно време за шопинг в Одрин!

21 – 24/09/2017  (2 нощувки)
 
ДЕН 01
Отпътуване от пл. Ал. Невски, София, в 21.00 по маршрут Пловдив – Хасково – Харманли -Свиленград – Чанаккале. Нощен преход. Преминаване на Дарданелите с ферибот. 
                                                 
 
ДЕН 2
Пристигане в Чанаккале рано сутринта. По възможност настаняване в хотела. 
* Туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк...
По желание екскурзия до Троя и Асос. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на първата школата по философия в света, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване обратно за Чанаккале. Свободно време. Възможност за вечеря. Нощувка.

 
ДЕН 3
Закуска. По желание посещение на остров Гьокчеада или Имброс – намира се в семерната часто на Егейско море, вилает Чанаккале. Островът е разположен слежу Галиполския полуостров, на север от входа на Дарданелите. Един от двата големи егейски острова, който остава в рамките на Турция след разпада на Османската импария. Островът е 31 километра дълъг и 13 километра широк и има население от около 8 000 души, които се препитават основно от туризъм и риболов. Населението е предимно турско, но на острова живеят все още и много гърци. Възможност за вечеря. Нощувка. 

 
ДЕН 4
09:30 Отпътуване към Одрин. Кратка туристическа програма в града - джамията Селимие - шедьовър на Османската архитектура и българската църква Св. Константин и Елена. Свободно време. Продължаване за Балгария. Пристигане късно вечерта.          
                                                         

* Промоционални цени - до изчерпване на местата! 
Хотел  Човек в
 двойна стая
Доплащане
за ед. стая
Допълнително 
легло в двойна стая 
Дете до 6,99г 
(ненавършени )
Дете 7г -12,99г
(ненавършени) 
Хотел 3+* *165 лв
195 лв
45 лв * 155 лв
 185 лв
75 лв  120 лв 

****
Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая.
 

Цената включва:
 •  Транспорт с лицензиран туристически автобус по маршрута
 •  2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3+* в Чанаккале - център 
 •  Екскурзоводско обслужване на български език по програмата 
 •  Медицинска застраховка с  5000 евро покритие 
 •  Пътни, гранични и фериботни такси 
 •  Водач от агенцията

Цената не включва:
 • Туристическа обиколка на Чанаккале – 12 € ( включва транспорт и екскурзоводско обслужване)
 • Посещение на античния град Троя и Асос /целодневен тур/ – 45 €  (включва транспорт, екскурзоводско обслужване, обяд)
 • Екскурзия до остров Гьокчеада /целодневен тур/ - 25 € (включва транспорт, фериботна такса, екскурзоводско обслужване)
 • Вечеря в ресторанта на хотела – 10 €  
 • Обяд на остров Гьокчеада – 15 €
 • Доплащане за медицинска застраховка: Лица над 65 год. - 5 лева.

 
Градът ÇANAKKALE – Турция 
Чанаккале е разположен в северозападната част на Република Турция на пролива Дарданелите, който свързва Егейско с Мраморно море, респективно с Черно море. Чанаккале се явява втората след Истанбул “врата” между двата континента - Европа и Азия. Пътнически фериботи свързват ежедневно Чанаккале от азиатска страна и Еджеабат и Килитбаир от европейска. Многоцветни яхти спират тук по пътя си до и от Мраморно и Егейско море, за да могат туристите да се починат, да похапнат от местните специалитети и да разгледат забележителностите в района. 
Приятни спомени остават от една разходка по крайбрежната улица Кордон , където може да поседнете в един от многобройните ресторанти и кафенета. 

Повече от 50% от земите в Чанаккале са покрити с гори, това е един зелен рай, притежаващ богатство от исторически и туристически ресурси, културни забележителности и фолклор, два от най-красивите турски острови, топли извори. 
Земите в района имат богато историческо минало заради стратегическото си разположение. През 1451 г. Фатих Султан Мехмет, който по - късно завладява Истанбул, построява крепост в Килитбаир, от европейска страна и в Чименлик - от азиатска, за да контролира преминаващите кораби през тесния пролив (1200 м.). 

Днес крепостта Чименлък е военен музей. В памет на битката при Чанаккале през Първата Световна война, в музея се намира точно копие на кораба Нусрат, използван през войната за миниране на пролива. 
Тези, които се интересуват могат да посетят и Музея на Пирирейс (1465 - 1554 г.), един от известните мореплаватели на Османската Империя, създател на най-древната карта на света. Тук са неговите карти и дневници, както и много морски флагове. Върху кулите по протежение на крепостните стени (високи 25 м. и широки 8 м.) могат да се видят оръдията, използвани през Първата Световна война. 

Керамиката и килимарството, най-древните занаяти в историята на цивилизацията, тук са запазили превъзходното си качество и продължават да се развиват и до днес, без да губят регионалната си автентичност. Така характерните за района глинени съдове могат да се видят в археологическия музей в центъра на града. Една от версиите за името Чанаккале идва от глинените съдове (чанак - чиния), произвеждани някога зад стените на крепостта. Освен с керамиката си, градът става известен през 17в. и с производството на коприна и брезент. 

В провинцията се намират някои значими древни градове като Ассос, Чан, Езине. Тук са се състояли две много важни битки в историята. Едната от тях е митологичната Троянска война, възпята от Омир в “Илиада”. В Троя могат да се видят както руините на градските стени, така и дървения Троянски кон. Другата важна битка в района е тази през Първата Световна война, когато турците, под ръководството на Мустафа Кемал Ататюрк, устояли на противниковите сили и Чанаккале бил обявен за “непроходим”. В чест на 500 хилядите войници, дали живота си на Галиполи, полуостровът е превърнат в национален монументален парк. 

Ассос се състои от две части – пристанището и градската част.На пристанището до днес са оцелели само няколко сгради.В града обаче могат да се видят останките от древния Ассос: Храма на Атина, построен през 6в. пр. Хр., Агората, булетериона, състоящ се от статуи, театъра, некропола. 
Чан е родното място на керамиката в Чанаккале. Животът тук зависи до голяма степен от керамичните заводи, допринасящи много за турската икономика. С тенденция да се развива като унивеститетски център с модерно изграждащия се комплекс в края на града, природните си дадености – планина и море - Чанаккале е интересно място за организиране и провеждане на различни инициативи. 
Сигурността и нулевия процент на престъпност е също един мотив за спокойно пътуване в района. 


Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!