Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Истанбул » Есенни уикенди в Истанбул с 3 нощувки - дневен преход

Програма на Уикенд в Истанбул с 3 нощувки

І Ден  
Отпътуване в 07:00ч от София (пл. Ал. Невски) и 09:00ч тръгване от Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург). Около обяд пристигане в Одрин - втората столица на Османската империя. Разходка в центъра на града и посещение на джамията Селимие - майсторската творба на даровитият архитект Синан и на българската църква „Св. Георги”. Свободно време за обяд. Отпътуване за Истанбул. Пристигане и настаняване в хотел.
18:30 Нощен Истанбул - Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния   рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора. БОНУС! Вечеря по меню в ресторанта. Нощувка.
                                                                                                                                                          
ІІ Ден Закуска
08:30 По желание панорамна екскурзия в града с професионален екскурзовод на български и лицензиран туристически автобус.
Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси. Тръгване от хотела към кв.”Султанахмет”, посещение на Хиподрума – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II”. Разглеждане на “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай”, църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай”  (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават). По Въжения мост над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се прави почивка за снимки. Следва връщане по Въжения мост в Европейската част на Истанбул, съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”,  българската църква “Св.Стефан”(само отвън поради ремонт). Групата се връща обратно в хотела, като маршрута на автобуса следва древните крепостни стени на Константинопол.
15:30  Посещение на небостъргача „SAPPHIRE”-като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.  
20:30  Вечеря в атрактивен турски ресторант (по желание срещу заплащане) с шоу-програма  ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка

ІІІ Ден Закуска

08:30  Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български  език - едно незабравимо преживяване!!! Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали.
10:30 Посещение на  новия султански дворец Долмабахче Сарай - едно от творенията на фамилия Балиан, за което са използвани  близо 14 тона злато и 40 т сребро. Тук е и един от най-големите полилеи в света - 4,5 т английски кристал, подарък от кралица Виктория. 
20:00  Вечеря в Рибен ресторант (по желание срещу заплащане) на моста Галата с невероятен нощен изглед към Босфора и окъпания в светлини първи мост над пролива. Нощувка

IV Ден Закуска
09:30  Подарък! Посещение на МОЛ Форум Истанбул, където се намира и един от най-големите аквариуми в света - "Sea Life", в който на площ от 8000 кв.м. живеят над 10 000 вида морски животни (от сладки и солени води) в 26 аквариума, включително и 2,5-метрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270 градуса и с дължина 80 м. (входът на аквариума се заплаща допълнително в размер на 42 турски лири)  След приключване на посещението - отпътуване за БългарияПартнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!