Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Истанбул » Уикенд в Истанбул - Всеки четвъртък

Програма на екскурзията уикенд в Истанбул 2018


І Ден
Отпътуване 
 • 20:00 ч.  тръгване от София (пл. Александър Невски) 
 • 22:00 ч. тръгване от Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург) 

ІІ Ден 
Пристигане в Истанбул рано сутринта и настаняване в хотела.Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага.Ако няма свободни стаи настаняването става след 12.30ч.


 • 08:00 ч.  -  По желание - Панорамна обиколка на града с автобус и пешеходна, с професионален местен екскурзовод на български  - кв. Султанахмет, Хиподрума - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II, Топкапъ Сарай, църквата Света София, Синята Джамия (дава се информация за историческите забележителности без да се посещават).  Посещение на азиатската част на града. Връщане в хотела.
 • Посещение на храма Света София - перлата на византийската архитектура, величестения храм на император Юстиниян, една от най-важните постройки в света през последните 1 500 години, тя изобилства от истории и потайни кътчета..... Следва посещение на водохранилището Йеребатан – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, разположено в историческия център на града в района на Султанахмет. * Участниците в тура се прибират с екскурзовода и с градски транспорт до хотела.
 • 17:30 ч. -  Нощен Истанбул - Посещава се хълма  Пиер Лоти откъдето се разкрива прекрасна гледка към Златния рог и старата европейска част на Истанбул. Следва преминаване през Таксим в новата европейска част на града, двореца Долмабахче. Свободно време за снимки покрай брега на Босфора. 
 • 20:45 ч. - Вечеря в атрактивен турски ресторант - с шоу-програма  ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи. Нощувка.  


ІІІ Ден
Закуска

 • 08:30 ч. - Разходка с корабче по Босфора с екскурзовод на български  език - едно незабравимо преживяване!!! Екскурзията започва от пристанище Еминьoню. Корабът преминава покрай брега на европейската част на града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите великолепни султански дворци, богаташки вили, част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали.
 • 10:30 ч. - Посещение на  новия султански дворец Долмабахче Сарай - едно от творенията на фамилия Балиан, за което са използвани  близо 14 тона злато и 40 т сребро. Тук е и един от най-големите полилеи в света - 4,5 т английски кристал, подарък от кралица Виктория.  
 • 15:30 ч.  - Посещение на една от най-новите атракции на града небостъргача „SAPPHIRE” - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.   
 • 20:00 ч.- Вечеря в рибен ресторант на моста Галата с приказна нощна панорама към Босфора и историческия полуостров. Нощувка.                                


ІV Ден
Закуска
         
 •  09:30 ч. - ПОДАРЪК! МОЛ ФОРУМ ИСТАНБУЛ - Посещение на  един от най-големите аквариуми в света „Sea Life”, в който на площ от 8000 м2 живеят над 10 000 вида морски животни (от сладки и солени води) в 26 аквариума, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270 градуса и с дължина 80м. (входната такса се заплаща – 42 турски лири)
 • ПОДАРЪК! Отпътуване за Одрин. Разходка в центъра на града и посещение на джамията Селимие и българската църква „Св. Константин и Елена”.
 • Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!