Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Чанаккале » Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки)

Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки) Ексклузивно

Чанаккале, Турция
Сподели Печат на Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки)
Промоция
Dardaneli
Dardaneli
troya
troya
 • Dardaneli
   
 •  
 • troya
   
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Маршрут: София - Пловдив – Хасково – Свиленград – Чанаккале

Дати: 02-05.04.20; 23-26.04.20; 23-25.05.20

Дни: 4

Нощувки: 2

Нощен преход

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Пролетни уикенди в Чанаккале на Дарданелите (2 нощувки), Турция
ЕДИН РАЗЛИЧЕН УИКЕНД НА ДАРДАНЕЛИТЕ (2 нощувки)


Дати на пътуване за 2020г. 

02.04 - 05.04 / 23.04 - 26.04 / 23.05 - 25.05
 


Програма на Екскурзията до Чанаккале
Първи ден
Отпътуване от Автогара Сердика - София, в 21.00 ч по маршрут: Пловдив – Хасково – Свиленград – Чанаккале.

Втори ден
Пристигане в гр. Гелиболу около 6.30 ч. сутринта. Преминаване на Дарданелите с ферибот. Пристигане в хотела в Чанаккале. КОМПЛИМЕНТ! Закуска на блок маса в хотела!
При възможност, настаняване. Свободно време за почивка. След обяд туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004г., подарена на жителите на града. Възможност за вечеря. Нощувка.

Трети ден
Закуска. Целодневна екскурзия до Троя и Асос. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на първата школата по философия в света, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Чанаккале следобяд. Връщане в хотела следобяд. Свободно време. Възможност за вечеря. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска. Свободно време, освобождаване на стаите в 12.00ч. ПОДАРЪК! Посещение на град Кешан – свободно време за пазаруване в местна търговска верига. Продължаване за България с ПОДАРЪК - кратна спирка в Одрин. Пристигане в София късно вечерта. 

 
 Цените в таблицата са в лева на човек
* Промоционални цени валидни до 31.01.2020! 
Хотел  Човек в
 двойна стая
Доплащане
за ед. стая
Допълнително
легло в двойна стая 
** Дете до 6г
(ненавършени )
** Дете 6г -12г
(ненавършени) 
Хотел 3* *165 лв
199 лв
55 лв * 165 лв
 199 лв
75 лв  115 лв 

** Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая.
 

Цената на Екскурзията включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по маршрута
 • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* в Чанаккале - център 
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата 
 • Медицинска застраховка с  5000 евро покритие за лица до 65 г.
 • Пътни, гранични и фериботни такси 
 • Водач от агенцията

Цената на Екскурзията не включва
 • Туристическа обиколка на Чанаккале – 12 € ( включва транспорт и екскурзоводско обслужване)
 • Посещение на античния град Троя и Асос /целодневен тур/ – 45 €  (включва транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси)
 • Посещение на АКВАПАРК – възрастни 25 € / деца 5-12г 21 € (включва транспорт, входна такса, придружител от агенцията) - само през летния сезон се посещава
 • Вечеря в ресторанта на хотела – 12 €  
 • Доплащане за медицинска застраховка на лица над 65 г.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Разходи от личен характер

Градът ÇANAKKALE – Турция 
Чанаккале е разположен в северозападната част на Република Турция на пролива Дарданелите, който свързва Егейско с Мраморно море, респективно с Черно море. Чанаккале се явява втората след Истанбул “врата” между двата континента - Европа и Азия. Пътнически фериботи свързват ежедневно Чанаккале от азиатска страна и Еджеабат и Килитбаир от европейска. Многоцветни яхти спират тук по пътя си до и от Мраморно и Егейско море, за да могат туристите да се починат, да похапнат от местните специалитети и да разгледат забележителностите в района. 
 
Приятни спомени остават от една разходка по крайбрежната улица Кордон , където може да поседнете в един от многобройните ресторанти и кафенета. 
 
Повече от 50% от земите в Чанаккале са покрити с гори, това е един зелен рай, притежаващ богатство от исторически и туристически ресурси, културни забележителности и фолклор, два от най-красивите турски острови, топли извори. 
 
Земите в района имат богато историческо минало заради стратегическото си разположение. През 1451 г. Фатих Султан Мехмет, който по - късно завладява Истанбул, построява крепост в Килитбаир, от европейска страна и в Чименлик - от азиатска, за да контролира преминаващите кораби през тесния пролив (1200 м.). 
 
Днес крепостта Чименлък е военен музей. В памет на битката при Чанаккале през Първата Световна война, в музея се намира точно копие на кораба Нусрат, използван през войната за миниране на пролива. 
 
Тези, които се интересуват могат да посетят и Музея на Пирирейс (1465 - 1554 г.), един от известните мореплаватели на Османската Империя, създател на най-древната карта на света. Тук са неговите карти и дневници, както и много морски флагове. Върху кулите по протежение на крепостните стени (високи 25 м. и широки 8 м.) могат да се видят оръдията, използвани през Първата Световна война. 
 
Керамиката и килимарството, най-древните занаяти в историята на цивилизацията, тук са запазили превъзходното си качество и продължават да се развиват и до днес, без да губят регионалната си автентичност. Така характерните за района глинени съдове могат да се видят в археологическия музей в центъра на града. Една от версиите за името Чанаккале идва от глинените съдове (чанак - чиния), произвеждани някога зад стените на крепостта. Освен с керамиката си, градът става известен през 17в. и с производството на коприна и брезент. 
 
В провинцията се намират някои значими древни градове като Ассос, Чан, Езине. Тук са се състояли две много важни битки в историята. Едната от тях е митологичната Троянска война, възпята от Омир в “Илиада”. В Троя могат да се видят както руините на градските стени, така и дървения Троянски кон. Другата важна битка в района е тази през Първата Световна война, когато турците, под ръководството на Мустафа Кемал Ататюрк, устояли на противниковите сили и Чанаккале бил обявен за “непроходим”. В чест на 500 хилядите войници, дали живота си на Галиполи, полуостровът е превърнат в национален монументален парк. 
 
Ассос се състои от две части – пристанището и градската част.На пристанището до днес са оцелели само няколко сгради.В града обаче могат да се видят останките от древния Ассос: Храма на Атина, построен през 6в. пр. Хр., Агората, булетериона, състоящ се от статуи, театъра, некропола. 
 
Чан е родното място на керамиката в Чанаккале. Животът тук зависи до голяма степен от керамичните заводи, допринасящи много за турската икономика. С тенденция да се развива като унивеститетски център с модерно изграждащия се комплекс в края на града, природните си дадености – планина и море - Чанаккале е интересно място за организиране и провеждане на различни инициативи.               
 
Сигурността и нулевия процент на престъпност е също един мотив за спокойно пътуване в района. 


Необходими документи:  Задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване
 и лична карта.

Плащане: Депозит в размер на 30 % при резервацията и доплащане 10 дни преди отпътуването.
 
   
Забележки:  
 • Доплащане за медицинска застраховка със ЗАД БЪЛГАРИЯ АД за лица над 65г.
 • Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване.
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен договор за застраховка "Отговорност на туроператора" по член 97. от Закона на туризма със застрахователно дружество "Лев инс" АД с адрес: гр. София, бул. "Черни връх" № 51., тел 02/952 3323. и номер на застрахователната полица № 000-8-034/13121910000154


Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!