Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Токио » Екскурзия до Азия Магията на ЯПОНИЯ по време на шестия сезон - Момиджи от 02.11.2024

Екскурзия до Азия Магията на ЯПОНИЯ по време на шестия сезон - Момиджи от 02.11.2024 Ексклузивно

Токио, Япония
Сподели Печат на Екскурзия до Азия Магията на ЯПОНИЯ по време на шестия сезон - Момиджи от 02.11.2024
Промоция
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
Япония
 • Япония
   
 • Япония
   
 • Япония
   
 • Япония
   
 • Япония
   
 • Япония
   
 • Япония
   

Маршрут: ТОКИО – ХАКОНЕ – КИОТО – АРАШИЯМА – НАРА- ОСАКА- НИККО - КАМАКУРА - ЙОКОХАМА

Дати: 02.11 – 12.11.2024

Дни: 11

Нощувки: 8

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до Азия Магията на ЯПОНИЯ по време на шестия сезон - Момиджи от 02.11.2024, Япония
Екскурзия до Азия Магията на ЯПОНИЯ по време на шестия сезон - Момиджи
Дати на отпътуване: 02.11.2024 – 12.11.2024 - 11 дни 8 нощувки

Маршрута ни е: ТОКИО – ХАКОНЕ – КИОТО – АРАШИЯМА – НАРА - ОСАКА - НИККО - КАМАКУРА - ЙОКОХАМА 

 
Пакетна цена включва: 
 • Самолетни билети София – Дубай  – Токио – Дубай  - София с редовен полет на авиокомпания Emirates с включени летищни такси; включен 1ръчен багаж до 7 кг и 1чекиран багаж до 23кг.
 • Трансфери летище – хотел - летище 
 • Всички трансфери по програмата ( автобус, влак Шинкансен )
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3 /4* в Токио 
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3 /4 * в Киото 
 • 6 обяда по време на екскурзиите 
 • 1 обяд «кайсеки» в компанията на Гейши в Киото 
 • Туристическа програма в Токио, Хаконе, Киото, Нара, Осака, Нико, Камакура, Йокохама
 • Всички входни такси по посещаваните обекти
 • Разходката с кораб по езерото Аши и изкачването с лифт до планината 
 • Екскурзовод по време на цялото пътуване на руски език и симултанен превод на български
 • Водач - екскурзовод с дългогодишен опит по дестинацията по време на цялото пътуване
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 20 000 евро.

 
Пакетна цена не включва: 
 • Разходи от личен характер 

ЦЕНА ЗА  7690 лв на човек за ранно записване до 15.03.2024,
НАПРАВИ РЕЗЕРВАЦИЯ ДО ТАЗИ ДАТА И СПЕСТИ 200 лв!

 • Цена е калкулирана на човек в двойна стая при група от 21 туристи 
 • При група под 21 туристи за да се осъществи пътуването, доплащане - 200 лв
 • Доплащане  за единична стая - по запитване

 
ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА ДО ЯПОНИЯ
 
1-ви ден /02.11.2024 
Отпътуване от летище София / Терминал 2 с полет на авиокомпания Emirates за Дубай в 14:25 ч. Кацаме на летището в Дубай в 21:25 ч. 

 
2-ри ден /03.11.2024 
Отпътуване от летищтето в Дубай за Токио в 02:55 ч. Кацаме на летище Нарита /Токио в 17:20ч. Среща на летището от фирмата партньор и трансфер до хотела в Токио. Настаняване. Нощувка 

 
3-ти ден /04.11.2024 – пълен туристически ден в Токио с включен обяд 
Закуска. 09:00ч. среща с екскурзовода във фоайето на хотела и стартиране на туристическата програма на Токио с автобус. Посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи в историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, разходка по улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Обяд. След обяд посещение на музея на световните технологии Teamlab Planet – място на което ще се разхождате през водата и градина в която ще сте в едно с цветята. 
* Teamlab Planet това е непосредствено взаимодействеие с  музика, повърхности и цветове във визуален ред. Желателно е в този ден да предвидите дрехите си така, че да можете да се събуете боси и без чорапи, на места водата стига и до коляно. Екскурзията ни ще продължи към една от най- скъпите 
улици в света – Гинза. Връщане в хотела.Свободно време. Нощувка 

Екскурзия до Азия Магията на ЯПОНИЯ по време на шестия сезон - Момиджи от 02.11.2024
 
4-ти ден /05.11.2024 – пълен туристически ден Хаконе – Фуджи – Киото  с включен обяд
Закуска. 08:00ч. среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Отпътуване с багажа за Хаконе – красива област намираща се южно от Токио. Ще се разходим в долината на дявола – Овакудани, това е район с вулканична активност,място на което ще можем да опитаме черните яйца на дълголетието. След което ще се насладим на прекрасната панорама, по време на круизната обиколка по езерото Аши с пленващи гледки. Езерото се е образувало в калдерата на изригнал вулкан преди повече от 400 000 години. 
След което ще се качим с лифт до съседната планина, от където се открива невероятна гледка към свещенната планина Фуджи. Обяд. След обяд ще се разходим в музея под открито небе – Хаконе, където можем да се запознаем с традиционно японскко изкуство, наслаждавайки се на природата, която ни заобикаля. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Киото с влака стрела Шинкансен HIKARI 649. Пристигане на гарата в Киото. Среща с местния екскурзовод на перона и пеша ще се придвижим от гарата в Киото до хотела - 10 мин пеша. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

 
5-ти ден /06.11.2024 – пълен туристически ден в Киото  с включен обяд
Закуска. 09:00ч. среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Днес ще се насладим на Киото в превод името му означава «столицата на столиците» Екскурзията ни ще започне с едно удивително и неприличащо на нито едно друго храмово място. Храма на 33 пространства « Санджусанген-до». Тази сграда се явява най-дългата дървена постройка в Япония. Датира от 13век, а това, което ще видим вътре няма да ви остави равнодушни. 
След което екскурзията ни продължава, към  бамбуковата гора Арашияма. Тя е предградие на Киото и е обгърната с една романтична аура: моста, от където може човек да се полюбува на луната, рикши, малки ресторантчета и магазини за сувенири. Бамбуковите насаждения са толкова високи,които те пренасят в една друга реалност. 
След Обяд се връщаме в Киото и екскурзията ни продължава с посещение на «Кинкакуджи» или по познат, като Златния павильон едно от най- знаковите места в Киото построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Посещение на градината Дайсен-ин, която се явява част от храма Дайтоку-джи, един от петте най-важни храма в Киото. Основан в периода 1509-1513 г Градината представлява съчетание на последователни тематически структури, които се делят на « Реката на живота», «Водопад», «Вътрешното море на Япония» и «Великия океан»
Връщане в хотел. Свободно време. Нощувка

 
6-ти ден /07.11.2024 – пълен туристически ден в Нара  с включен обяд
Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Ще отпътуваме за Нара-първата столица на Япония. Пътуването ще е с електричка, която свързва Киото с Нара (около 60 мин.) Нара е място, което хората посещават, за да се запознаят по от близо с историята и традициите. Някога преди 1200 години, на мястото на съвременна Нара се появява първата столица на Япония, където се премества и целия императорски двор. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен в средата на 8 в. 
Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Разходка в парка на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града.
Обяд в семеен ресторант с традиционна домашна храна. Екскурзията ни продължава с разходка в парка на светилището Касуга-тайся храма на хилядите фенери. Връщане в Киото. Свободно време. Нощувка.

 
7-ми ден /08.11.2024 – пълен туристически ден в Осака
Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Днес ще се потопим в атмосферата на втория по значивмост град в Япония – Осака. Ако можем да я определим с няколко думи, тя е – кухнята на Япония, японската Венеция, а също и японската Италия. А защо? Ще научите по време на разходката ни. Посещение на замъка в Осака – пет етажен самурайски замък, който е играл ключова роля в японската история от края на 16 век до началото на 17 век. 
Разходка в района Минами – пулсиращия център на търговския мегаполис и  една от най-атрактивнитe и футуристични улици в Осака – това е най-точното определение за „Дотонбори“. Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити са огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите. 
Свободно време за обяд, тук можете да се насладите на класически Японски стрийд фуд. Програмата ни продължава с Качване на Umeda Sky Building, състои се от два 40 етажни небостъргача свързани по между им с ескалатор на върха. От панорамната площадка се открива прекрасна гледка над цяла Осака. 
Връщане в Киото. Свободно време. Нощувка 

 
8-ми ден /09.11.2024 – пълен туристически ден в Киото с включен обяд – Токио 
Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето на хотела. Днес ще се разходим пеша в историческата част на Киото. Ще се потопим в атмосферата на Япония от 18-19 век с нейните прекрасни домове, малки тесни улици и разбира се квартала на гейшите Гийон. Разходката ни ще започне от известния пазар Нишики – тук, можем да опитаме Киотски специалитети. Днес обяда ще е много специален, като преживяване. Ще се насладим на традиционна Японска кухня «кайсеки» - това са елегантно представени ястия, една част храна и една част изкуство. 
В малки порции (дегустационни) ще можем да опитаме най-пресните и най- изтънчени ястия. Но това не е всичко, по време на обяда ни ще ни посетят и Гейши. Занаята на гейшата е изкуство, ще се насладим на това как се държи, как ходи, ще можем да и зададем въпроси и разбира се да се снимаме за спомен .След обяд по малките улички ще стигнем до квартала на известния Храм на «Чистата вода» . Връщаме се в хотела за багажа. И се отправяме на гарата, където ще отпътуваме за Токио. Пристигане в Токио. Среща с екскурзовода. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка. 

 
9-ти ден /10.11.2024 – пълен туристически ден в Токио – Нико – Токио с включен обяд 
Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето Днес ще се насладим на незабравимо пътуване до националният парк Нико – наричат го «Диаманта на Япония». Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке – ще ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония Обяд. Посещение на  Водопадът Кегон известен сред японците с името Кегон-но-таки, смята се, че е един от трите най-красиви водопади в Япония и се намира на езерото Чузенджи. Връщане в хотела. Нощувка

 
10-ти ден /11.11.2024 – пълен туристически ден в Камакура – Йокохама с включен обяд - летище 
Закуска. Среща с екскурзовода във фоайето. И отпътуване от хотела с багажа по маршрут: Токио – Камакура – великият Буда – храма Цуругаока – Хатимангу – Хасе Дера – разходка по брега на Тихия океан – Йокохама – площада на кралицата – пристанището Минато Мирай – Ландмарк – 70 етажният небостъргач се извисява на 296 м над земята и енай-високата сграда в Япония. 
Първа спирка Камакура старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока и Храма Хасе Канон обградени от дърветата сакура, и живописни по всяко време на годината. Главната забележителност  на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Град Камакура е известен с голямата си будистка статуя, изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великия Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Отпътуване за Йокохама, градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. 
Днес се явява вторият  по големина град в Япония. Обяд Разходка в модерният район Минато Мирай пристанището на бъдещето – тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на Ланд Марк Тауър – от където се разкрива 360 градусова гледка над Токийския залив. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Трансфер до летище Нарита. И с полет на авиокомпания Emirates за Дубай в 22:30 ч. Отпътуваме. Днес ще се насладим на незабравимо пътуване до националният парк


 
11-ти ден /12.11.2024 
Кацаме на летището в Дубай в 05:30 ч. И в 09:40 излитаме за София с полет  на авиокомпания Emirates. Пристигане на летище София / Терминал 2 в 13:25ч.

 
Акценти в програмата 
 • Отработен маршрут с доказани екскурзоводи и симултанен превод на български език през цялото време 
 • Посещение на музея Teamlab Planet 
 • Посещение на бамбуковата гора Арашияма
 • Обяд в компанията на гейша
 • Обяд в семеен ресторант с традиционна домашна храна 
 • Посещение на  Водопадът Кегон, 
 • Качване на Ланд Марк тауър в Йокохама
 • Хотели с централна локация


 
Условия за записване и плащане:
 • Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 2000 лв от стойността на пакета и сключен договор за организирано пътуване.
 • Ако желаете, да е на три вноски - втора вноска до 10.06.2024 
 • Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 45 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

 
Такса прекратяване:
 • Ако прекратяването на договора е до 60 дни преди датата на отпътуване. Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването; 
 • Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна. Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

 
Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:
 • Цената е валидна при минимум 40 туриста;
 • Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. 
 • При ненабран минимален брой от 20 туриста, но не по-малко от 15 записани, при желание от страна на пътуващите туроператорът предлага осъществяване на пътуването с доплащане 

 
Необходими документи:
 • До Япония се  се пътува със задграбичен паспорт и валидност не по малка от 6 месеца след датата на отпътуване 
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!


 
Допълнителна информация:
 • Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от полетното разписание, преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.
 • Цената  на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.81 лв.  При промяна на съотношението долар – лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването. 
 • Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, входни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на фирмата.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „Отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.
 • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с ЗД „Евроинс АД”

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи възможността за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване".
„Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004901/16.01.2024 на ЗД „Евроинс”.

Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!