Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Екскурзии в Чужбина » Букурещ » Екскурзия до Румъния на 03.03.2023

Екскурзия до Румъния на 03.03.2023

Букурещ, Румъния
Сподели Печат на Екскурзия до Румъния на 03.03.2023
Промоция
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
Екскурзия до Румъния
 • Екскурзия до Румъния
   
 • Екскурзия до Румъния
   
 • Екскурзия до Румъния
   
 • Екскурзия до Румъния
   
 • Екскурзия до Румъния
   

Маршрут: София - Русе - Букурещ – солна мина Унирии Прахова – Синая - Сигишоара - Брашов - Русе - София

Дати: 03-06.03.2023

Дни: 3

Нощувки: 2

Транспорт: автобус

Резервация

Цени

Информация за Екскурзия до Румъния на 03.03.2023, Румъния
Автентична, естествена и наситена с култура, са думите които най – добре описват Румъния – динамична страна с богата история, изкуство и природна красота. Предлага безброй уникални преживявания за своите туристи. Румъния ще Ви се стори едновременно позната и неочаквана. Разгледайте архитектурните й съкровища и опознайте нейната изпълнена с живот арт сцена......

 
София - Русе - Букурещ – солна мина Унирии Прахова – Синая - Сигишоара - Брашов - Русе - София

Дата на отпътуване: 03 - 06.03.2023

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ 448лв.

Цената включва:
 • 2 нощувки в хотели 3* лукс и 4* в Синая и Сигишоара. 
 • 2 закуски в хотели 3* лукс и 4* в Синая и Сигишоара. 
 • 2 вечери в хотели 3* лукс и 4* в Синая и Сигишоара. 
 • Транспорт с комфортен автобус. 
 • Всички пътни, гранични и паркинг такси.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.
 • Медицинска застраховка с ковид покритие.
 • Описаната туристическа програма по маршрута.

Цената не включва:
 • Лични разходи
 • Входни такси за туристическите обекти - около 100 леи, подлежат на потвърждение.ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА ДО РУМЪНИЯ

 
1 Ден: София - Русе - Синая
Отпътуване от София рано сутринта в 04.30 ч от храм - паметник Александър Невски по маршрут София - Плевен - Русе - Гюргево - Букурещ. Попътна панорамна обиколка на румънската столица, разположена на двата бряга на река Дъмбовица. Градът преплита в себе си история и изкуство. Впечатлява с невероятно красивите си и изискани сгради, строени от френски архитекти, в стил характерен за края на 19 век, наречен „fin du siècle”. Казват му още “Малкия Париж”, не само заради преобладаващата архитектура, а и заради триумфалната арка, и бул. Унири, наричан често Шанз-Елизе. 
Организирано посещение с предварителна резервация на двореца Котрочени - построен като манастир от Шербан Кантакузино между 1679 и 1682 година. Служи като база на австрийската армия през 1737 г, на руската през 1806 г и на бунтовниците на Тудор Владимиреску през 1821 година. Преживява какво ли не през своето съществуване, като оригиналната сграда е разрушена през 1863-а. Дворецът е възстановен в периода между 1893-1895 г, по проект на френския архитект Пол Готро. Котрочени за кратко е дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници княз Фердинанд и княгиня Мария. По времето на социализма е Дворец на пионерите. Южното му крило е построено по време на възстановителните работи след земетресението от 1977 година. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и президентската институция на Румъния. 
Около 12 часа отпътуваме към солната мина Унирии Прахова. Една от забележителностите като цяло на страната са солните мини. Солта в миналото е притежание само на най-богатите и заможните. По време на Римската империя заплатата на войниците се измерва в сол. Солта е незаменима за човешкото тяло, защото именно тя задържа водата в него. В Румъния има шест солни мини. Сланик е известен с извличането на сол и солните езера. Днес, тук все още се произвежда сол в новата солна мина, докато старата е превърната в туристическа забележителност. Сланик Прахова, която ще разгледаме разполага с 14 зали, височината в някои от които достига до 60 м, намира се на дълбочина от 208 м, обща площ 53 000 кв. м и е отворена за посетители след 1970 г. В нея има изграден санаториум за лечение на редица болести. Влажността на въздуха е около 50%, богат на натриеви йони, които имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания.  
При нашата разходка освен че ще научите за методите на добив на каменна сол, ще видим и интересна експозиция, представяща труда на миньорите. Като атракция е обособена и специална част наречена „Зала на предците“, в която са поставени бюстове на дакийските царе Буребиста и Дечебал и на римския император Траян, изваяни от сол. След разглеждане на мината, която наистина ще ви впечатли, отпътуваме към курортното градче Синая - бисерът на планините Бучеджи и мястото на нашата първа нощувка. Настаняване в хотел 3* лукс. Свободно време. Вечеря в традиционен ресторант с много музика, настроение и танци. Нощувка. 

 
2 Ден: Синая - Синайски манастир - Сигишоара

Закуска. Очаква ни отново ден изпълнен с много впечатления и запомнящи преживявания. Преди да отпътуваме за Сигишоара ще посетим Синайския манастир. Той е построен с помощта на румънския благородник Михай Кантакузино в периода между 1690 - 1695 г, който пътува до Синайския полуостров и посещава там манастира “Св. Екатерина”. Връщайки се в родината, силно впечатлен от поклонническото си пътуване, назовава манастира на името на полуострова. След това и самия град получа името си от манастира. В двора на стария манастирски корпус, в близост до параклиса е гробницата на Таке Йонеску, министър-председател на Румъния по време на Първата световна война, който има големи заслуги за разширяването на пределите на страната след войната. 
Продължаваме нашето пътешествие към Сигишоара - живописно разположена по брега на река Търнава, най-запазената цитадела в Европа. Богата туристическа програма:…И до днес историческият център е като декор за рицарски филм, неслучайно през 1999 г старата саксонска крепост е включена в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. 
Ще разгледаме родната къща на Влад Дракула - една от атракциите на старинното градче, в която на 07.12.1431 г се ражда влашкия владетел; друга интересна забележителност е Часовниковата кула, висока 64 м, първоначално използвана и за главен вход към града. Построена е през втората половина на 14 век, като е разширявана два века по-късно. Църквата на хълма е най-ценния архитектурен паметник, в готически стил, носеща името на св. Никола. Забележителна е с фрагментите от стенописи, датиращи от периода 1483 – 1488 г, както и с ценни образци на готическото изкуство - скулптури и дърворезби. Т. нар. Покрити „училищни стълби“ датиращи от 1642 г, направени, за да пазят учениците и гражданите, отиващи на църква. От построените 14 отбранителни кули днес са оцелели 9, всяка от тях е кръстена на определена гилдия, която е била отговорна за поддръжката й. Най-впечатляващи са кулите на шивачите и обущарите. Всяка разказва много за местната история. 
Ще видим и много средновековни къщи, емблематични за Сигишоара - Венецианската, Къщата с еленчето, Къщата на хълма…Къщата с еленчето е един от символите на града, построена през 17 век. Името й идва от странната украса - глава на елен, поставена на ъгъла към централния площад. Свободно време за разходка и покупка на сувенири.
Нощувка с вечеря в 4* хотел.


 
3 Ден: Сигишоара - Брашов - Букурещ - Русе - София
 
Закуска. Отпътуваме обратно. Попътна разходка в Брашов - трансилвански град, намиращ се в сърцето на чуден румънски край, наречен Цара Бърсей. Живописното му разположение и благоприятния климат го правят още по-привлекателен. В града е открита първата печатница и библиотека в Трансилвания. Тук се издава и първият трансилвански вестник на румънски език. В старата му част интерес представлява сградата на бившето кметство от 1420 г, в стил барок с 58 метрова кула. Тук е и Черната църква, с купол висок 65 м, строена в късно готически стил, най-голямата готическа църква между Виена и Истанбул, дължината й е 89 м. Деветнадесетте килима ‘застлани’ по стените й усилват акустиката на храма, който се слави с най-добрия орган в Румъния, със своите 4 000 тръби. Изключително ценни и красиви са каменните скулптури, украсяващи петте портала на катедралата. 
Ще видим още Общинският площад, църквата Св. Бартоломео - най-старият архитектурен паметник в града, църквата Св. Николай - започната в готически и завършена в бароков стил, със запазени част от външни стенописи и някои надписи на славянски. До нея, в двора й, се намира сградата на първото румъно-езично светско училище и статуята на първия печатар и румънски редактор - Кореси. Брашов се свързва и с две български личности - Васил Априлов и д-р Петър Берон. Има твърдение, че тук се намира най-тясната уличка в Европа. Страда Сфории (Въжената уличка) - широка по-малко от 1 м и първоначално използвана за достъп на пожарникарите. 
Свободно време за едно кафе сред аристократичната атмосфера на този град. След разходката, прочели още страници от онази хубава книга на света отпътуваме към България. 
Пристигане късно вечерта.

Начин на плащане:
 • Депозит 50% от сумата и подписване на Договор
 • Доплащане до 20 дни преди пътуване

Необходими документи: Валидна лична карта или задграничен паспорт с валидност 6 м.

Допълнителни екскурзии:
 • Входните такси са с ориентировъчен характер и са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при тяхната промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.
 • Туровете по желание се осъществяват при минимум 30 записани туристи. Заявяват се при записване и се заплащат в офиса на агенцията при доплащане на екскурзията.

Забележка:
 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.
 • Агенцията си запазва правото на промяна в дните на изпълнение на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните условия!
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител е необходима нотариална заверка от единият или двамата родители.
 • Пътуването се осъществява при минимум 30 плащащи туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване", покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.
 • Застраховката "Отмяна на пътуване" е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Анулации и неустойки:

 • между 30-ия и 15-ия ден, преди датата на заминаване, се удържа 90 % от стойността на екскурзията
 • в срок по- малък от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100 % от стойността на екскурзията
 • Сума при неявянане на клиент в деня на отпътуване, не се възстановява.
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!