Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator

Почивка в Тунис Ексклузивно

Хаммамет, Тунис
Сподели Печат на Почивка в Тунис
Промоция
Тунис
Тунис
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Тунис
   

Маршрут: София – Енфида – София

Дати: от 16.04.2021 до 29.10.2021

Дни: 8

Нощувки: 7

Транспорт: самолет

Резервация

Цени

Информация за Почивка в Тунис, Тунис

Подари си екзотична почивка в перлата на Африка Тунис с директен полет от София. Ще се насладиш на висококачествено обслужване на невероятна цена.

Екзотичният ТУНИС  - Почивка  за малки, големи и 55+

8 дни / 7 нощувки
Плажовете са изключително чисти и поддържани. Прекарайте неповторима ваканция на море.
Приключение и разнообразие, почивка и екскурзия, непознато и различно, море и пустиня...
Предизвикайте се и се насладете...


Промоционални ЦЕНИ при ранна резервации с депозит

Всички ПРОМО оферти за хотелите разгледайте тук:  САМОЛЕТНА ПОЧИВКА с тръгване всеки Петък - 7 нощувки

Почивка в Тунис звучи повече от примамливо. Една от причините е идеалният баланс, който се получава между ориенталското и екзотичното...

Цената на пакета Почивка в Тунис включва:
 • Самолетен билет София / Варна – Енфида – София/ Варна с включени летищни такси;
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг. ( с размери 55x40x23 )
 • 7 нощувки в избраният хотел 3*/ 4*/ 5*
 • Изхранване на база All Inclusive
 • Представител на Туроператора
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" с ЗД "Евроинс" с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.

Цената на пакета Почивка в Тунис не включва:
 • PCR тест на лаборатория "Рамус" при отпътуване от България - 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
 • PCR тест на лаборатория "Рамус" при връщане в България - 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
 • Двудневна екскурзия Пустинята Сахара: 230 лева на възрастен / 230 лева на дете
 • Джип сафари – включено в цента – По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи;
 • По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили – 30 динара/ 10 евро на човек; АТВ – 50 динара/ 17 евро за 1 човек; делтапланер при подходящи условия – 70 динара/ 24 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до Кап Бон с включен обяд, входна такса за руините и дегустация на вино – 115 лева на възрастен / 115 лева на дете
 • Целодневна екскурзия: Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид, с включен обяд: 120 лева на възрастен / 60 лева на дете
 • Полудневна екскурзия разходка с катамаран: 80 лева на възрастен / 50 лева на дете
 • Полудневна екскурзия разходка с пиратски кораб: 80 лева на възрастен / 50 лева на дете
 • Вечерна екскурзия Национална вечер Мединат Ал Захра – шоу програма + вечеря: 96 лева на възрастен / 96 лева на дете
 • Туристическа такса от 3 тунизийски динара на човек на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане
 • Такса гориво и вредни емисии – обявяват се 21 дни преди полета

Заплащане:
 • Първоначална вноска 50 лв. на клиент при подписване на Договор
 • Доплащане до 21 дни преди датата на пътуване


ПРОГРАМА на Почивката в Тунис

Ден 1 - Излитане от летище София с чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки.
Посрещане, трансфер около 1 ч. и настаняване в избраният хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 - Закуска. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 - Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

 • Целодневна екскурзия до Кап Бон
Отпътуване сутринта. Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис.Килибия – град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето – сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената). Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената)
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4 - Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
 • Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)
Сахара - най-голямото пясъчно море в света. По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи...
През първият ден започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара.
Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем – където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка и трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия "Гладиатор" на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.
ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията!
Продължаваме към Матмата – най-известното селище на коренните Тунизийци, "Берберската столица на Тунис", където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища.
Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията "Междузвездни войни". От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на "Английския пациент".
Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки).
След това ще се отправим към оазисът Дуз – известен като "Вратата на пустинята", разположен сред оазис от финикови палми, отвъд който следват хиляди километри убийствена, безразлична към човека пустош.
Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. Липсват думи да се разкаже емоцията и величието на природата, просто трябва да се преживее.
Настаняване в хотела. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

Ден 5
- Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)
На вторият ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи… Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
Продължаваме към Тозьор – единствения град – оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света – пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”.
Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика – ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още “Замъкът на слънцето”. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад. Място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”.
Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.
След обяда ни предстои посещение на Кайруан – четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка – Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.
Връщане в хотелите за вечеря. Нощувка.

Ден 6 - Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:
 • Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб / около 20 мин
Разходка с катамаран – няколко часа пътуване на борда на лодка – катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води. Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.
или
Разходка с пиратски кораб - едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещне това морско приключение.
И
Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)
Вечерна екскурзия по желание: Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу- атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра. Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!
Връщане в хотелите около полунощ. Нощувка.

Ден 7 - Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:
 • Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид
Разглеждане на старата част на града, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки – Медината от XIII век, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света- бужуто в тунизийското културно наследсто.
Обяд (без включени напитки).
След обяда тръгваме за античния Картаген – перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най – знаменитите градове на древността. Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.
ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията.
Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.
Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата в ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет – зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела.
Връщане в хотелите за вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер – около 1 час.

Полетно разписание ( подлежи на препотвърждение )
Авиокомпания: Bulgarian Air Charter
София 08:00 ч. / Енфида 08:45 ч.
Енфида 09:35 ч. /  София 14:25 ч.
*Часовете на полетите са в местни времена

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.


ВАЖНО:
 • Минимален брой туристи - няма
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по поредността на програмата и полетното разписание
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
 • Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор при ЗД "ЕВРОИНС" АД
 • При неосъществен минимален брой туристи Туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Цените са калкулирани с параметри 400$/ тон и 1 евро = 1.17 долара и могат да бъдат променяни от туроператора при промяна според Закона за Туризма

Условия за потвърждаване и анулиране:
 • 20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
 • Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа всички клиенти трябва да заплатят до 100% от стойността на почивката.
 • При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.
 • При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.АБ

*Полетно разписание Варна - Енфида - Варна


Дати на пътуване от гр.Варна 2021 г.: 02.09 – 09.09; 09.09 – 16.09; 16.09 – 23.09; 23.09 – 30.09; 30.09 – 07.10; 07.10 – 14.10; 14.10 – 21.10 ;21.10 – 28.10

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Авиокомпания:  Bulgarian Air Charter
Варна 08:00 ч. /  Енфида 08:45 ч.
Енфида 09:35 ч. / Варна 14:25 ч.

Трансфер летище Енфда – хотел – летище Енфида:
Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус. 

За цени и ПРОМО оферти попитайте в офисите ни
 
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!