Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Чужбина » Хотели в Чужбина » Неа Анхиалос » Хотел Protessialos » Оферти » Почивка в Гърция - Волос в Неа Анхиалос със 7 нощувки с автобус

Хотел Protessialos Хотел Protessialos Хотел Protessialos Хотел Protessialos

Неа Анхиалос, Гърция
Сподели Печат на Почивка в Гърция - Волос в Неа Анхиалос със 7 нощувки с автобус
Почивка в Гърция - Волос в Неа Анхиалос със 7 нощувки с автобус Ексклузивно
Автобусна почивка в Неа Анхиалос - Волос - Гърция

8 дни / 7 нощувки 

Гръцкия крайбрежен град - курорт Неа Анхиалос се намира на 18 км от град Волос, в областта Тесалия. Живописното му разположение покрай залива Пагаситикос, очарователната природа, чистият морски бряг  спокойствието и гостоприемството на местните хора, са направили града един от най-желаните туристически комплекси в района. Неа Анхиалос комбинира борови дървета, лозя, маслинови и бадемови насъждения с кристанито чистите води на залива.

Маршрут: София – Кулата – Солун – Волос – Неа Анхиалос - София

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек.

Дата
на заминаване
Човек в
двойна стая
Единична
стая
Трети
възрастен
Дете
( до 5,99 г. )
с 2-ма възрастни
в стая
Дете
( 6 -11,99 г. )
с 2-ма възрастни
в стая
02.06 - 09.06.2024 690 лв.
945 лв.
650 лв.
180 лв.
450 лв.
15.06 - 22.06.2024
690 лв.
945 лв.
650 лв.
180 лв.
450 лв.
08.09 - 15.09.2024
690 лв.
945 лв.
650 лв.
180 лв.
 450 лв.
15.09 - 22.09.2024
690 лв.
945 лв.
650 лв.
180 лв.
450 лв.

Забележка: от 01.01.2023  в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 3* хотели тя е 3 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.

Пакетната цена за Почивка в Неа Анхиалос включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • Всички пътни и магистрални такси
 • 7 нощувки в хотел Protessialos 3*
 • 7 закуски и 7 вечери на богата блок маса
 • Полудневна екскурзия до град Волос
 • Медицинска застраховка “Bulstrad Life Vienna Insurance Group” с покритие 2000 евро
 • Екскурзовод / водач от фирмата организатор


Пакетната цена за Почивка в Неа Анхиалос не включва:

 • Градска такса 3 евро на ден, на стая, заплаща се на място на рецепция
 • Екскурзията до Пелион – 15 евро възрастен / 8 евро дете  (при минимум 20 туриста)
 • Круиз до остров Скиатос – 28 евро възрастен /  20 евро дете (при минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до Метеора – 23 евро възрастен / 19 евро дете (при минимум 20 туриста)
 • Екскурзия до Кала Нера – 10 евро (при минимум 20 туриста)
 • Входни такси на музеи и туристически обекти по програмите
 • Доплащане за застраховка на лица от 65 г. до 70 г. – 5 лв.; от 70 г. до 75 г. – 7 лв.; от 75 г. до 80 г. – 15 лв.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Разходи от личен характер

Програма за Почивка в Неа Анхиалос:

1 денСофия – Волос – Неа Анхиалос
Отпътуване от София в 07.00 ч от площад “ Александър Невски “  по маршрут София –Солун – гр. Волос (515 км).  Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 денВолос
Закуска. Полудневна екскурзия в град Волос. Градът е столица и икономически център на префектура Магнисия, разположен на източното крайбрежие, в подножието на планината Пелион. Основан е в средата на 19 век. Днес Волос е  оживен пристанищен град с прекрасна гледка към морето, гористите склонове и зелените долини. По време на обиколката ще видим макета и възстановеният кораби на Аргонавтите,  катедралата „Св. Никола“ от 19 в., пристанището на Волос. Свободно време за разходка. Прибиране в хотела. Свободно време за плаж и почивка.  Вечеря. Нощувка.

3 денНеа Анхиалос
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и забавления с аниматорите – водна аеробика, зумба.
По желание може да се разходите до археологическите разкопки при Неа Анхиалос, включващи обширно пространство с обекти от ранно християнската епоха.  Вечеря. Нощувка.

Почивка в Гърция - Волос в Неа Анхиалос със 7 нощувки с автобус 

4 ден Метеора
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж или по желание целодневна екскурзия до скалните манастири Метеора (310 км). Отпътуваме от хотела в 08:30 ч. като по пътя ще минем покрай градовете Лариса и Трикала. Към обяд ще пристигнем при скалните манастири Метеора – наричани още „осмото чудо на света”. Ще посетим два от манастирите, разположени върху скалите, които сякаш са извисени към небето. Метеорските манастири са под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време в Каламбака – селцето, сгушено в подножието на скалите, където ще имаме време за обяд и разходка. Следобед отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

5 денЦелодневен круиз до остров Скиатос (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка. По желание целодневен круиз до остров Скиатос. Отпътуваме от хотела. В 09:00 часа ще се качим на круизия кораб. Капитанът на кораба приветства туристите и ще обяви програмата по маршрута. По време на пътуването ни до остров Скиатос за доброто настроение ще се грижи екипажа на кораба с традиционни танци и забавления. След като пристигнем на острова, корабът ще остане около 3 часа на пристанището на гр. Скиатос. Ще имаме свободно време за посещение и разглеждане на столицата, за разходка и да опитаме местни ястията в колоритните  таверни около пристанището, както и да се насладим на прекрасните гледки към полуостров Бурци, който разделя пристанището на Скиатос на две части.
В 14:45 ч. корабът отпътува за Кукунариес – най-големият и красив пясъчен плаж. Ще имаме възможност за плуване в кристалното синьо море, напитка под сянката на боровете, които буквално свършват там, където започва пясъка и морето. Ще имаме свободно време около 2 часа, след което отпътуваме обратно. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Екскурзия до остров Скиатос

6 ден Планината Пелион (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка, и забавления с аниматорите. По желание и срещу допълнително доплащане целодневна екскурзия до Пелион. След закуска ще отпътуваме към планината на кентаврите. Първата ни спирка ще бъде в Милиес. Това е родното място на Антимос Газис, който заедно с Грегориос Константас и Даниел Филипидес поставят основите на училището в Милиес  през 1814 г. На централния площад се намира Храма на Памегисти Таксиархес, който ще ви впечатли със своята акустика и стенописи. Освен това ще посетим обществената библиотека, а също и Фолклорния музей. Продължаваме към пясъчните плажове и около обяд ще пристигнем в Агиос Йоанис. Тук ще имаме време за плаж и плуване в кристалните води на Егейско море и обяд в местните ресторанти.
По пътя си ще минем през селището Хания – разположено на 1200 м надморска височина. Продължаваме към селището Макриница. Спирка и разглеждане на традиционното селище, което е съхранило своите къщи с покрви от каменни плочи. Нарича се още „Балконът на Пелион“, тъй като от там ще се насладите на най-красивата гледка към Пагаситския залив и Волос. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Кала Нера (с възможност за плаж)
Закуска. Свободен ден за почивка, плаж и забавления. По желание разходка до Кала Нера за плаж и обяд (80 км). Селището е разположено на полуостров Пелион, на разстояние 40 км от хотела и е едно от най-живописните в района. Посетителите могат да се възползват от пясъчните плажове и традиционните таверни. Връщане в хотела следобед. Вечеря. Нощувка.

8 денВолос – София
След закуска отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Условия за резервация:
 • Депозит – 30% от пакетната цена при резервация, 
 • Доплащане – 20 дни преди отпътуване.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи:
 • Лична карта или международен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване.
 • За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващият родител ( или непътуващи родители) в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Гърция.

Препоръчваме: Застраховка „Отмяна от пътуване“:
Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Забележка:
 • Туроператорът си запазва правото да внася корекции в посочения маршрут на пътуването.
 • Туроператорът си запазва правото да актуализира цената при промяна на цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове и др.
 • Допълнителните екскурзии са продукт на местния гръцки партньор на Партнер Травел. Те се организират срещу допълнително заплащане. Партнер Травел не носи отговорност за цените и промените на предлаганите на място допълнителни екскурзии.
 • Настаняването в автобуса е по ред на записванията. В последствие местата могат да бъдат коригирани с 2 реда напред или назад, в зависимост от големината и марката на автобуса, предвиден за съответното пътуване. За резервация на фиксирани места или предни места в автобуса се доплаща.
 • Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
 • При евентуална промяна на цените на билетите или входните такси за споменатите обекти по програмата, Партнер Травел не носи отговорност, ако тази промяна е наложена от независещи от фирмата причини.

      
Туроператорът  има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" със застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" АД и застрахователна полица № 13052410000039.
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!