Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Екскурзии в Турция » Бурса » Пролетен рай в Зелена Бурса

Програма на екскурзията - Първа Пролет в Бурса

І Ден 20:00  тръгване от София (пл. Александър Невски) 
  • 22:00 тръгване от Пловдив (OMV бензиностанцията до х-л Санкт Петербург). Нощен преход с преминаване на ГКПП Кап. Андреево и Капъкуле. 

ІІ Ден  Пристигане в Бурса преди обед и настаняване в хотела. Почивка. 
Панорамна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя.  Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Зелената джамия, градският парк, крепостните стени и панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Свободно време за чаша ароматен турски чай, разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири. 
  • 20:00  По желание вечеря в хотела. Нощувка.  
ІІІ Ден  Закуска
  • 09:00 Екскурзия до националния парк Улуда – по времето на Османската империя и била известна като планината Кешиш, по късно започва да носи сегашното си име. Най-високият връх е с надморска височина 2343 м. Тук се намират и девет ледникови езера. Днес Улуда е водещ ски център в Турция. Изкачване с лифта до  високите части на парка. Ще се насладите на много богата горска растителност. Лифта е кабинков, времетраенето е около 20 мин. Свободно време за снимки, разходка, обяд в заведенията около лифта.
Разходка из Бурса – посещение на Коза хан – уникално място с безбройните си магазини за копринени шалове – истински произведения на изкуството. В близост е изумителна джамия на 700 г и Капалъ чарш – изобилие от дюкяни и магазини.
Посещение на МОЛ в Бурса – време за шопинг.
  • 20:00 Вечеря в местен ресторант с типичната за Бурса кухня, включваща Искендер кебап (по желание). Нощувка.
ІV Ден  Закуска         
  • 08:30  Тръгване към Истанбул и кратка спирка – по желание посещение на МОЛ Форум Истанбул. Продължаване за България.
 
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!