Блог За Partner Travel Партньори Контакти Sitemap RSS RSS Feed Generator
Турция » Плажовете в Кушадасъ

Плажовете в Кушадасъ

Плажовете на Кушадасъ
Плажовете на Кушадасъ
Разходка по плаж Ladies
Разходка по плаж Ladies
Частен плаж на един от хотелите в Кушадасъ
Частен плаж на един от хотелите в Кушадасъ
  • Плажовете на Кушадасъ
     
  • Разходка по плаж Ladies
     
  • Частен плаж на един от хотелите в Кушадасъ
     

Кушадасъ от едната си страна е изцяло отворен към морето и там се разполагат плажовете. Водата, като цяло е чиста навсякъде, има много атракции, но не на всички плажове има ситен пясък. Така или иначе, всеки от тях е достъпен за туристите и може да стигнете до някои пеша, а до други - за няколко минутки с долмусчета /маршрутки/.

Downtown beach
Това е градският плаж на Кушадасъ. Има много заведения, предлагат се чадъри и шезлонги и единственият недостатък е, че няма пясък, а чакъл или по-едър пясък, примесен с камъчета. Плюсовете му са, че е абсолютно безплатен за туристите и се намира на 5 минутки от центъра.

Long beach
Дългият пясъчен плаж и кристално чистата вода са най-подходящи за плуване и водни спортове. Намира се на 6 км южно от Кушадасъ, между Batihan хотел и Nazilli site и до там можете да отидете с Sahil Siteleri минибусчета на всеки 5 минути.

Ladies beach
Това е дълъг 1 км пясъчен плаж, намиращ се на 5 минути с кола, или на 20 минутки пеша от Кушадасъ. Разполага с всичко, за което можете да се сетите - от чадъри, шезлонги, барчета и ресторантчета до всякакви видове водни спортове. Много посещаван е, особено в събота, предимно от местното население.

Green beach
На 5 минути с кола от центъра и на 5 минутки пеша от Ladies beach. Сравнително спокоен, дори през почивните дни, предпочитан повече от местните хора. Малък и закътан, подходящ за спокойно излежаване на плажа или мързеливо да се опъвате върху дюшека в моренцето. Освен, че е със ситен пясък има още едно много силно предимство - половината част от него е покрита с трева и много палмови дървета, под които можете да прекарате на хладинка целия ден.

Papaz beach
Другото му име е Змийският остров. Покрит е с чакъл и се намира съвсем близо до центъра на града - само 10 минутки пеша. Предлагат се чадъри и шезлонги, има и няколко заведения. Всъщност това не е остров, а малък полуостров, от лявата страна на ‘Птичият остров’, който Ви предоставя възможността да избирате между два плажа. В зависимост от времето и посоката на вятъра, можете да изберете северния или югозападния.

Kustur beach
Намира се на 5 км северно от Кушадасъ. Това е един от най-предпочитаните плажове, най-вече заради дългата 1 км пясъчна ивица. Тук също се предлагат всички видове водни спортове, чадъри, шезлонги, има много заведения, а в допълнение към всичко това, има и банкомат и игрища за плажен волейбол. Избягвайте го, обаче, през почивните и празнични дни - навалицата е огромна.

Pamucak beach
На 10 км северно от града и на 5 км от древният град Ефес се намира Pamucak beach. Това е един от най-дългите и най-широки плажове - 10 км дължина и 80 метра ширина. През средата на плажа минава реката Kucuk Menderes и се влива в морето. Чадъри и шезлонги, като и много заведения и водни атракции са на разположение на туристите. Има и още една изключителна атракция - конна езда или езда на камили.

Baradan bay
Baradan beach е сравнително по-отдалечен от другите плажове - на 30 минути с автомобил или 25 километра. Има и маршрутки до там, ако нямате възможност да пътувате с личен автомобил. По-приятният начин да отидете до този плаж, обаче е, с корабче. Корабчетата тръгват от пристанището всеки ден около 10 часа сутринта и стигат до плажа за около 1 час. Самият плаж представлява заливче, заобиколено от високи скали, обрасли с борови дървета. Има подходящи условия и за пикник, като за туристите има разположени в горичката дървени маси и огнища за барбекю. Това е едно от предпочитаните места за почивка от местните жители.

Pigeon island beach
Това е частен платен плаж, разположен на брега на острова. Идеален е за плувци и гмуркачи в прозрачно-чистите, дълбоки води.

National park beaches
Тези плажове са разположени на около 300 километра югозападно от курорта. Плажовете на Icmeler, Aydinlik, Kavakli и Karasu са най-големите, сред множеството уединени плажове и заливчета в парка. Водите са изключително чисти и много подходящи за гмуркане. От всички, обаче, само Ичмелер е пясъчен. Всички плажове в района са спокойни, като повечето са обградени от борови гори. Представете си как си почивате под сянката на някое борово дърво, върху топлия пясък, а около Вас - тишина. Това може лесно да стане реалност - само хванете минибусчетата, тръгващи от Кушадасъ на всеки 30 минути.
Партнер Травел е член на Българската Асоциация на Туристическите Агенции. Гаранция за качество!